Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης κ. Νίκος Παπαδόπουλος μιλά στην ΞΑΝΘΗ Sport για την αναστολή λειτουργίας της πισίνας

«ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΤΕΓΗ»

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης, βάση εγγράφων της Πολεοδομίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών, θέτει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των αθλητών

Ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης του Δήμου Ξάνθης κ. Νίκος Παπαδόπουλος την Παρασκευή το βράδυ βρέθηκε στα γραφεία της ΞΑΝΘΗ Sport και μίλησε με τον συνεργάτη μας Φάνη Καραμπιπέρη για το φλέγον θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από την κατάσταση που επικρατεί το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης. Αφορμή για την συνέντευξη αυτή ήταν φυσικά το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου εδώ και αρκετό καιρό με αποτέλεσμα αθλητές και ομάδες να αναγκάζονται να πηγαίνουν σε κολυμβητήρια γειτονικών πόλεων…

Ξεκινώντας την συνέντευξη λοιπόν, ο Νίκος Παπαδόπουλος επισήμανε ότι είναι πολύ λυπηρό για τον Οργανισμό Άθλησης να είναι κλειστό το Δημοτικό Κολυμβητήριο. Εδώ και τέσσερα χρόνια που έχει έρθει στην δικαιοδοσία του Δήμου από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού όλοι όσοι εμπλέκονται στο χώρο – αθλητές, γονείς, παράγοντες κτλ. – γνωρίζουν πολύ καλά τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε ο Οργανισμός Άθλησης. Αρχικά το κολυμβητήριο Ξάνθης λειτουργούσε άψογα όλο το χρόνο, κλείνοντας μόνο ένα μήνα κατόπιν συνεννόησης με τις ομάδες. Έγιναν και κάποιες παρεμβάσεις όπου αυτό ήταν αναγκαίο για την βελτίωση της εικόνας του κολυμβητηρίου (πλαστικά καθίσματα στην κερκίδα, ντουζιέρες, αντιολισθητικά πλακάκια κ.α.).

Πιο είναι το πρόβλημα που υπάρχει στο κολυμβητήριο και το αναγκάζει να κλείσει προσωρινά;

Το μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε και υπάρχει στο κολυμβητήριο αφορά την στέγη, που είχε προβλήματα διάβρωσης. Χρόνο με το χρόνο αυτά, κατέστησαν την στέγη επικίνδυνη γεγονός που δεν το αναφέρω εγώ, αλλά τα έγγραφα που μας ήρθαν από τον Φεβρουάριο του 2005 σχετικά με την οροφή του. Από την στιγμή αυτή υπήρξε κινητοποίηση από την Πολεοδομία του Δήμου Ξάνθης και τις τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχίας οι οποίοι έκαναν μία αυτοψία και διαπίστωσαν εγγράφως ότι η μεταλλική οροφή του κολυμβητηρίου έχει υποστεί σοβαρή διάβρωση με αποτέλεσμα η στατικότητά της να είναι αμφίβολη. Με τις διαπιστώσεις αυτές και με την υπάρχουσα εικόνα, αποφασίσαμε να κλείσουμε το κολυμβητήριο γιατί δεν μπορούμε να εκθέτουμε σε κίνδυνο την υγεία και την σωματική ακεραιότητα των παιδιών.

Τόσο το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Άθλησης όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο που τέθηκε το θέμα ομόφωνα αποφασίστηκε να ανασταλεί η λειτουργία του κολυμβητηρίου και επισπευσθούν οι διαδικασίες προκειμένου να επαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο σύντομα.

Κατηγορήστε ότι εξυπηρετείτε τα συμφέροντα του ΚΟΞ…

Σας λέω ευθέως ότι δεν υπάρχει κάτι εναντίον των Συλλόγων. Είναι όλοι σύλλογοι που φιλοξενούνται στα αθλητικά κέντρα του Δήμου. Εγώ από την μεριά μου έχω την υποχρέωση να τους παρέχω ένα σωστό κτίριο. Από εκεί και μετά αν τα παιδιά αυτά ανήκουν στον ΚΟΞ ή τον Ποσειδώνα δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι συνθήκες να είναι κατάλληλες και ιδανικές.

Οι σχέσεις σας με το νεοσύστατο σύλλογο «Ποσειδώνας» πως είναι;

Είναι άριστες αφού με τους περισσότερα στελέχη γνωρίζομαι από παλιά όπως με τον πρόεδρο Τάσο Θεοδωρίδη, την αντιπρόεδρο κ. Μανά, με τον κ. Ξανθόπουλο Λευθέρη, τον κ. Ευμορφίδη και άλλους. Ανάλογες σχέσεις έχω και με πολλούς γονείς αθλητών του Ποσειδώνα. Κάποιοι όμως από το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου αυτού στρέφονται εναντίον μου. Δεν έχω όμως εγώ κάτι με τον Ποσειδώνα. Σκοπός και ρόλος μου σαν Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης είναι να παρέχω τις ιδανικές συνθήκες στα παιδιά για να κολυμπούν σε σωστό κολυμβητήριο. Δεν γεννάται θέμα Ποσειδώνα ή ΚΟΞ…

Πόσο επηρεάζει η αναστολή λειτουργίας του κολυμβητηρίου του αθλητές;

Το κολυμβητήριο της Ξάνθης έχει κλείσει πολλές φορές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εμείς σαν Δήμος δεν θα το κάνουμε ποτέ αυτό. Η κολύμβηση ούτε χάθηκε ούτε θα χαθεί. Όσο αφορά την ομάδα του πόλο της Α2 Κατηγορίας, ο Σύλλογος του ΚΟΞ αποφάσισε με δικά του έξοδα να πηγαίνει στην Κομοτηνή για προπόνηση όπου και θα δηλώσει έδρα για το πρωτάθλημα το κολυμβητήριο της γειτονικής πόλης για φέτος. Όσο αφορά κάποια παιδιά του Ποσειδώνα που είναι στις προαγωνιστικές κατηγορίες απ’ ότι πληροφορούμαι μάλλον θα προπονούνται στην Καβάλα. Οι πιο μικρές κατηγορίες μπορούν για λίγο να περιμένουν.

Πότε προβλέπεται την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου;

Ανάλογα με το οικονομικό κόστος της αντικατάστασης της σκεπής εξαρτάται και η επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου. Ο ακριβής χρόνος δεν είναι ακόμη γνωστός, φαντάζομαι όμως ότι από χρειάζεται μία περίοδος 6-10 μηνών.

Γιατί δεν κάνατε κάτι πιο μπροστά για το πρόβλημα της σκεπής;

Το πρόβλημα εμφανίστηκε τώρα. Εμείς σαν Δήμος ξέραμε ότι κάποτε θα εμφανιστεί αυτό το πρόβλημα, όπως μας έχουν πληροφορήσει και από άλλες πόλεις υπήρξαν τέτοια προβλήματα. Είχαμε επενδύσει πολλά στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» και περιμέναμε ότι θα χρηματοδοτηθούμε για ένα νέο κολυμβητήριο με 25άρα πισίνα, δίνοντάς μας την δυνατότητα να χρησιμοποιούμε το δημοτικό κολυμβητήριο από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο και το νέο κολυμβητήριο από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο, διάστημα ικανό για την αντικατάσταση της σκεπής. Δυστυχώς όμως όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα το πρόγραμμα αυτό δεν προχώρησε. Τώρα, σαν Δήμος πρέπει να τα καταφέρουμε μόνοι μας.

Τι απαντάτε σ’ αυτούς που ζητούν να ανοίξει το κολυμβητήριο μέχρι να διαπιστωθεί αν έχει επίσημα ή όχι πρόβλημα;

Να σας πω ότι τα έγγραφα της Πολεοδομίας του Δήμου Ξάνθης και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας έχουν κατατεθεί και στον κ. Εισαγγελέα Ξάνθης. Απορώ ποιοι γονείς θα ήθελαν να βάλουν τα παιδιά τους σε κτίριο που είναι προβληματικό και εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και υγεία των παιδιών, διότι βάζοντας νερό για να λειτουργήσει το κολυμβητήριο οι σκουριές θα πέφτουν μέσα στην πισίνα όπου οι αθλητές θα γυμνάζονται.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620