Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

«Νέοι περιβάλλον πολιτισμός»

από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους, κάθε χρόνο, το ίδρυμα οργανώνει εκδηλώσεις με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και με ψυχαγωγική διάθεση.

Το πρόγραμμα που περιλαμβάνει εκθέσεις, συναυλίες, διαλέξεις, παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, προβολές ταινιών και παράλληλα εργαστήρια.

Οι νέοι συμμετέχουν αναπτύσσοντας τις δράσεις τους και εκπαιδεύονται παρακολουθώντας τις εκδηλώσεις. Οι εκπαιδευτικοί ενημερώνονται για προγράμματα που θα τους βοηθήσουν στο έργο τους. Οι κηδεμόνες και όσοι ενδιαφέρονται για τους νέους έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν δημιουργώντας υποδομές και τεχνογνωσία ώστε να αξιοποιήσουν στα μέγιστα τις δυνατότητες που τους προσφέρονται.

Τα προγράμματα παρακολουθούν 4500 μαθητές, σπουδαστές, δάσκαλοι και καθηγητές. Δίνουν τη δυνατότητα μιας διαφορετικής προσέγγισης στην εκπαίδευση, και την δημιουργία υποδομών στην περιοχή. Παρέχουν στο ίδρυμα υλικό για μελέτη και έρευνα στους τομείς τις εκπαίδευσης και του πολιτισμού, μετρώντας παράλληλα την νέα δυναμική και τις ιδιαιτερότητες της.

Με το τέλος του ακαδημαϊκού, από 13 Μαΐου έως 16 Ιουνίου πραγματοποιούνται οι τελευταίες εκδηλώσεις με τίτλο

«Ανησυχίες - οράματα – πραγματικότητα»

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερες από σαράντα εκδηλώσεις, όπου οι νέοι παρουσιάζουν τις ανησυχίες, τις φοβίες, τους προβληματισμούς τους. Τις επιθυμίες, τα οράματά, τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση. Αναφέρονται στην σύγχρονη πραγματικότητα, το περιβάλλον ως χώρος που τους κληρονομείται, και προβάλουν τους προβληματισμούς και τι προτάσεις τους για έναν καλύτερο κόσμο.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία της πόλης. (Κυκλοφορεί αναλυτικό πρόγραμμα τηλ 25410 26635). Οι εκθέσεις λειτουργούν καθημερινά στο Ίδρυμα και την καπναποθήκη «π», εκτός Κυριακής και ώρες 09:00 – 14:00 και 19:00 – 21:00). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Συμμετέχουν: Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης, η ομάδα ZOLTart, η Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η Πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και με μεμονωμένες ομάδες & νέοι του νομού.

Υποστηρικτές του προγράμματος: Microsoft Hellas – A. Καούσης Α.Ε.

Πληροφορίες για το Ίδρυμα

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης λειτουργεί στην Ξάνθη από το 1998. Από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του έγινε κέντρο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της πόλης με τη διοργάνωση σημαντικών εκθέσεων, ομιλιών και σεμιναρίων, ενώ τα εκπαιδευτικά του προγράμματα λειτουργούν από το 1999, παρέχοντας εκπαίδευση υψηλού επιπέδου. Η πολύμορφη δράση του δίνει διεξόδους σε νέους να διευρύνουν τα ενδιαφέροντά τους και σε άλλους να βρίσκουν εποικοδομητική απασχόληση σε τομείς ενδιαφερόντων τους. Πριν τέσσερα χρόνια απασχολούνταν 2 υπάλληλοι και με μερική απασχόληση 18 εκπαιδευτές, αριθμός που έχει ήδη διπλασιασθεί. Σήμερα το Ίδρυμα στεγάζεται σε χώρο που δεν ξεπερνά τα 730 τ.μ. Ήδη έχει αρχίσει το νέο στάδιο, το οποίο σε πλήρη ανάπτυξη προβλέπει την απασχόληση 130 ατόμων και τη στέγαση σε χώρους που θα φθάνουν τα 7.000 τ.μ.

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλέκος Αλαβάνος στην έκθεση έργων των σπουδαστών του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Πάνελ με δορυφορικές φωτογραφίες και στοιχεία σχετικά με το περιβάλλον της Θράκης, από το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Από τη έκθεση «Εκcrisis» με θέμα το φόβο στην οποία συμμετέχουν φοιτητές της Πολυτεχνικής και Αρχιτεκτονικής Σχολής του Δ. Π. Θ. και συμφοιτητές τους από τις Ανώτατες Σχολές Καλών Τεχνών Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Έκθεση έργων από το πρόγραμμα του ΕΠΑΕΚ ΙΙ (Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων 2002-2004)

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620