Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Δικαιούται να κάνει όνειρα η Skoda Ξάνθη για την ρεβάνς κόντρα στην Μίνλτεσμπρο – Βαρύ το 2-0 σύμφωνα με την απόδοσή της – Εφαρμόστηκε ο νόμος του ποδοσφαίρου

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Η Skoda Ξάνθη ήταν ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που άφησε θετικές εντυπώσεις στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική Ελλάδα και όχι μόνο. Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη απέναντι στη Μίντλεσμπρο παρέδωσε μαθήματα αμυντικού και επιθετικού ποδοσφαίρου στους υπόλοιπους εκπροσώπους μας,έστω κι αν ηττήθηκε στο Ρίβερσαϊντ με 2-0. Χωρίς καμίακλασική ευκαιρία οι Άγγλοι πέραν του γκολ του Μπόατεγκ (το άλλο, αυτογκόλ του Παβιό), πέντε τον αριθμό για τους Ξανθιώτες, οι οποίοι διαθέτουν βάσιμες ελπίδες για πρόκριση, εφόσον επαναλάβουν την ίδια εμφάνισηστον επαναληπτικό.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν ενδεικτικά του τι θα ακολουθούσε. Η Skoda Ξάνθη είχε στηθεί αμυντικά, με στόχο να κρατήσει χαμηλό το δείκτη του σκορ. Ο Μακλάρεν προτίμησε το κλασικό 4-4-2.

Η κίνηση στο πρώτο εικοσάλεπτο είχε περιοριστεί στον χώρο του κέντρου στην πλειοψηφία των καταστάσεων. Οι δύο ομάδες επισκέπτονταν τις δύο ζώνες σπάνια. Η μεν «Μπόρο» με επελάσεις από τα πλάγια, η μεν Skoda Ξάνθη από στημένες φάσεις και τις προωθήσεις του πολύ καλού Εμερσον. Αυτό ήταν και το στοιχείο που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί η Skoda Ξάνθη, ώστε να πιέσει ακόμα περισσότερο, ωστόσο ο Λουτσιάνο δεν είχε καλό πρώτο μέρος και σπαταλούσε αυτές τις ευκαιρίες

Στην αμυντική διάσταση, η τετράδα που ανέλαβε αυτό το καθήκον και ο Άντζας λειτουργούσαν αρμονικά και σε όποια τυχόν λάθη, η αλληλοκάλυψη ήταν άμεση. Πλην μιας φάσης στο 28’, όπου ο Παπαδημητρίου λάθεψε, ο Μακαρόνε έκανε το σουτ που απέκρουσε ο Πιζανόφσκι και στην επαναφορά, με άδειο τέρμα, ο Μπόατεγκ σκόραρε.

Μετά το πρώτο μισό του ημιχρόνου, η αγγλική ομάδα πίεσε περισσότερο, με αποτέλεσμα οι επιθέσεις των παικτών του Γιάννη Μαντζουράκη να μειωθούν. Εν τούτοις, ευκαιρίες για την Μίντλεσμπρο δεν υπήρξαν, καθώς σε κάθε απειλητική δημιουργία των Βίντουκα και Μακαρόνε κατά κύριο λόγο, η άμυνα της Ξάνθης ήταν παρούσα.

Η ανάπαυλα είχε μόνο θετική επίδραση στους παίκτες της ελληνικής ομάδας. Η Skoda Ξάνθη, βλέποντας ότι η «Μπόρο» δεν βρίσκεται καλή μέρα, ανέβασε απόδοση και κυρίως ανέβηκε πιο ψηλά. Ο Μαχράτζε έκανε ένα δυνατό σουτ στο 51’ και έδωσε το έναυσμα. Τρία λεπτά αργότερα, σε μία ομαδική προσπάθεια της Ξάνθης έξω από την περιοχή των Άγγλων, ο Λαμπριάκος βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι με πρόσωπο στο τέρμα, αλλά το σουτ πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στην επόμενη επίθεση, ο Μαχράτζε και πάλι επιχείρησε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Στο 59’, ο Εμερσον ξεμαρκαρίστηκε έξω από την περιοχή και σούταρε δυνατά, αφήνοντας τον Σβάρτσερ να ησυχάσει μόνο όταν η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του. Λίγο αργότερα, ο Λουτσιάνο εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, αστοχώντας ελάχιστα.

Μία επέλαση του εξαιρετικού στο δεύτερο μέρος Μαχράτζε κατέληξε στην αντίπαλημικρή περιοχή από τα δεξιά, ωστόσο ο Γεωργιανός άργησε να σουτάρει και όταν το έπραξε, ο Σβάρτσερ του είχε καλύψει το πεδίο. Χαρακτηριστικό είναι ότι το παιχνίδι βρισκόταν στο τελευταίο δεκάλεπτο και η Μίντλεσμπρο, πέραν του γκολ, δεν είχε κάνει κλασική ευκαιρία, σε αντίθεση με τις πέντε της Skoda Ξάνθης.

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, όμως, περί χαμένων ευκαιριών και γκολ από την αντίπαλη ομάδα εφαρμόστηκε. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν για να κυνηγήσουν ένα δεύτερο γκολ και σε ένα συρτό σουτ του Βίντουκα (το οποίο θα εξουδετέρωνε άνετα ο Πιζανόφσκι), ο Παβιό έκανε τάκλιν, σήκωσε τη μπάλα ψηλά άθελά του, η οποία και κατέληξε στα δίχτυα. Το 2-0 ήταν γεγονός και δεν μπόρεσε να το αλλάξει ούτε ο Κιντάνα με μία κεφαλιά στο 89’, τη στιγμή που ήταν ανενόχλητος.

Διαιτητής: Στέφαν Μέσνερ (Αυστρία). Έδειξε κίτρινη κάρτα στον Μπέιτς η οποία μπορεί να ήταν και κόκκινη.

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ: Σβάρτσερ, Ξαβιέ, Εχιόγκου, Μπέιτς, Πόγκατετς, Ντορίβα, Πάρλουρ (74΄ Μόρισον), Μπόατενγκ, Τζόνσον (60΄ Κεντρί), Μακαρόνε (74΄ Αγεγκμπένι), Βίντουκα.


Skoda Ξάνθη: Πιζανόφσκι, Τοροσίδης (67΄ Κιντάνα), Παβιό (87΄ Καζάκης), Σίκοφ, Παπαδημητρίου, Μαχράτζε (77΄ Λέο Μινέιρο), Εμερσον, Αντζας, Τσικίνιο, Λουτσιάνο, Λαμπριάκος

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιάννης Μαντζουράκης: «Γνωρίζαμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν καλό αντίπαλο. Πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο υπερεκτιμήσαμε την Μίνλτεσμπρο. Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές φάσεις. Με καλές ομάδες δεν πρέπει να κάνεις λάθη και εμείς κάναμε κάπως περισσότερα σήμερα από ότι στα προηγούμενα παιχνίδια. Αλλάξαμε εικόνα στο δεύτερο μέρος, είχαμε ευκαιρίες.

Όταν όμως δεν σκοράρεις στο γήπεδο του αντιπάλου είναι κακό για την πρόκριση. Αν οι ευκαιρίες με στεναχώρησαν μια φορά, το δεύτερο γκολ με στεναχώρησε ακόμα περισσότερο. Η νίκη της Μίντλεσμπρο είναι δίκαιη. Συγχαρητήρια στην ομάδα. Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε μάχη στην επανάληψη».

Στιβ Μακλάρεν: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες μου για το αποτέλεσμα που πήρανε. Ο στόχος μας ήταν το μηδέν στην άμυνα. Η Ξάνθη έπαιξε πιο καλά από εμάς στο δεύτερο ημίχρονο και έδειξε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στον επαναληπτικό. Είχανε ευκαιρίες, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Δεν υποτιμήσαμε σε καμία περίπτωση τον αντίπαλο και τώρα έχουμε το πλεονέκτημα».

Αλέξης Γαρπόζης: «Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο καλοί, αλλά η Μίντλεσμπρο δεν μας απείλησε καθόλου. Στο δεύτερο περάσαμε μπροστά και βελτιωθήκαμε. Αν κρατήσουμε την εμφάνιση και τις ευκαιρίες του δευτέρου μέρους και είμαστε σοβαροί, αλλά και με τύχη, τότε μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό στον επαναληπτικό».

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620