Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Τραγική η Skoda Ξάνθη έχασε μπροστά σε 26 φιλάθλους από τον Ακράτητο με 2-0

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Στα παγωμένα Άνω Λιόσια και σε έναν κακό βαρύ αγωνιστικό χώρο και μπροστά σε 26 γενναίους φιλάθλους των γηπεδούχων η Skoda Ξάνθη κατάφερε να χάσει με 2-0 από τον ουραγό Ακράτητο που σημείωσε την δεύτερη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν άμεσα τον έλεγχο του παιχνιδιού, περιορίζοντας τους γηπεδούχους σε παθητικό ρόλο και απείλησαν δύο φορές την εστία του Ακράτητου, με το σουτ-φάουλ του Παβιό στο 8ο λεπτό, που βρήκε το δοκάρι του Στελέα και στο 18ο λεπτό με το πλασέ του Λάφατα, που πέρασε άουτ. Ο Ακράτητος έδωσε χώρο στους παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη, έψαχνε την ευκαιρία στην κόντρα και στην πρώτη οργανωμένη του επίθεση ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Με τη συμπλήρωση 30 λεπτών, ο Ζουέλα βρήκε τον Εντού Σάλες στην καρδιά της άμυνας της Skoda Ξάνθης, απέφυγε έξοχα τον Άντζα και με δυνατό βολέ πέτυχε το 1-0. Δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-0, όταν ο Ζουέλα βρέθηκε μόνος του προ του Πιζανόφσκι, φάνηκε να ανατρέπεται από τον Τσέχο τερματοφύλακα, αλλά αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για «θέατρο».
Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Skoda Ξάνθη επιδίωξε το γρήγορο γκολ αλλά μετά τις ευκαιρίες των Αντζα (47’) και Μπαϊκαρά (49’), προδόθηκε από το τραγικό λάθος του Βάντσε Σίκοφ. Ο Σκοπιανός αμυντικός προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα, «έπιασε αέρα» και ο δαιμόνιος Εντού Σάλες δεν είπε όχι στο δώρο, μπήκε στην περιοχή και απέναντι από τον Πιζανόφσκι δε λάθεψε και διπλασίασε προσωπικά γκολ και γκολ Ακράτητου (2-0), στο 51’. Η Skoda Ξάνθη πλήρωσε την κακή ημέρα της άμυνάς της και με δύο γκολ μειονέκτημα, ο Ματζουράκης έριξε και τον Καζάκη στη μάχη, ως στήριγμα του Λαμπριάκου. Όμως, οι επιθετικές προσπάθειες ήταν ανορθόδοξες, με τον Ακράτητο να αμύνεται πανέξυπνα και τον Σάλες πηγή κινδύνων σε κάθε αντεπίθεση. Ο Λαμπριάκος δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά στο 67’ ενώ το σουτ του Μπαϊκαρά στο 69’ πέρασε άουτ. Στο 71’, η βολίδα του Μακέ προσέκρουσε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πιζανόφσκι. Ένα σουτ του Αντζα στο 84’ δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τους φιλοξενούμενους και το 2-0 παρέμεινε ως το φινάλε.
ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Στελέα, Ομπράντοβιτς, Πιπίνης, Μπαντάς, Ζουέλα, Μακέ, Μαρινέσκου, Γκουστάβο, Σάλες (78’ Παγώνης), Λοντό (57’ Σκούφαλης), Ντε Φραντσέσκο (87’ Τζημόπουλος)
SKODA ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου (40’ Ντε Ματία), Παβιό, Σίκοφ, Αντζας, Έμερσον, Λάφατα (55’ Καζάκης), Γαρπόζης, Μαχράτζε, Μπαϊκαρά (74’ Φλίτσκας), Λαμπριάκος
ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιάννης Ματζουράκης: «Σήμερα προσφέραμε μία παράσταση που μόνο η ομάδα μου μπορεί να προσφέρει. Στην αρχή του πρώτου ημιχρόνου μπορούσαμε να προηγηθούμε αλλά δεν τα καταφέραμε και μετά δεχθήκαμε το γκολ. Δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να ισοφαρίσουμε νωρίς στην επανάληψη με Μαχράντζε και Άντζα αλλά ούτε αυτό καταφέραμε. Το δεύτερο γκολ που δεχθήκαμε ίσως να ήταν οφ σάιντ αλλά δε με απασχολεί. Με νοιάζει ο τρόπος που αντιδράει η ομάδα. Δεν ταιριάζει στη Ξάνθη το πρόσωπο που δείξαμε. Σας εύχομαι καλές γιορτές, επειδή εμείς δεν θα έχουμε. Θα εξετάσουμε το αν θα επιβληθεί πρόστιμο στους παίκτες. Δε μας επηρεάζει ιδιαίτερα η απουσία του Λουτσιάνο. Σχετικά με τη μεταγραφική περίοδο, όλοι οι προπονητές θέλουν καλούς παίκτες αλλά για να αποκτηθεί κάποιος, πρέπει να είναι καλύτερος από τους υπάρχοντες»

Σταύρος Λαμπριάκος: «Θέλαμε τη νίκη για να ρεφάρουμε την αποτυχία της περασμένης αγωνιστικής αλλά δεν τα καταφέραμε επειδή παίξαμε πολύ άσχημα και κάναμε τα πράγματα χειρότερα. Όταν δεν έχεις νεύρο και είσαι άστοχος, τότε σίγουρα θα ηττηθείς. Η βαθμολογία είναι ο καθρέπτης και στα τελευταία ματς δεν έχουμε καθόλου καλή συγκομιδή. Σε κάποια ματς ήμαστε άτυχοι και σε κάποια άλλα απαράδεκτοι»

Έμερσον: «Παίξαμε πολύ άσχημα και με τέτοιες εμφανίσεις δεν είναι δυνατόν να πάρει αποτέλεσμα μία ομάδα»

ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΤΕΠ

Επέστρεψε στις νίκες η ομάδα Νέων της SKODA ΞΑΝΘΗ καθώς για την προτελευταία αγωνιστική του Α! γύρου του πρωταθλήματος Νέων των ομάδων της Α! Εθνικής κατηγορίας νίκησε τον Ακράτητο με 1-0 με γκολ του Μπαξεβανίδη. Η συνάντηση μπορεί να μην ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αλλά με την πάροδο του χρόνου οι ομάδες ανέβασαν την απόδοση τους και προσέφεραν καλό θέαμα στους περίπου 200 φιλάθλους που βρέθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο της SKODA ΞΑΝΘΗ. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε ο Μπαξεβανίδης με προβολή στο 72ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Δεσύλλα. Επίσης στο 83ο λεπτό αποβλήθηκε ο Προβαρτίδης με κόκκινη κάρτα.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Βούλγαρης, Κοτζάκελης (Τουργαίδης), Κομεσίδης, Γιανστέλης, Καραθανάσης (46΄Προβατίδης), Δεσύλλας, Μπαξεβανίδης, Κερεφίδης, Λαμπερνάκης, Ξαντινίδης(46΄Χασομέρης), Παλάσκας.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620