Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Η διαχείριση του παραποτάμιου δάσους του Νέστου ήταν το θέμα των δύο διαλέξεων που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παρευρέθησαν το απόγευμα της Δευτέρας 27 Μαρτίου στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Ίδρυμα με τη συνεργασία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.

Χαιρετισμό εκ μέρους του καθηγητή δασολογίας κ. Ι. Ντάφη εκφώνησε η υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης-ενημέρωσης του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων –Υγροτόπων του Μουσείου Γουλανδρή κα. Μαρία Κατσακιώρη.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο επίτιμος δασάρχης Ξάνθης κ. Γιάννης Γκεβρέκης και με τον τίτλο «Ο Χαμένος παράδεισος» παρουσίασε την πορεία της υποβάθμισης του Μεγάλου Δάσους του Νέστου από τη δεκαετία του ’60 ως τις μέρες μας, καθώς και προτάσεις για την αποκατάσταση τμημάτων του θρυλικού εκείνου δάσους.

Ακολούθησε η διάλεξη του Δασάρχη Καβάλας κ. Γιάννη Καπετανγιάνη με τίτλο «Αποκατάσταση και ανάδειξη του παραποτάμιου δάσους Νέστου». Ο ομιλητής παρουσίασε δύο σημαντικά διαχειριστικά προγράμματα που υλοποιεί το Δασαρχείο Καβάλας σε συνεργασία με την Ε.Π.Ο. και το Ε.Κ.Β.Υ. Στόχος των προγραμμάτων αποκατάστασης είναι η επαναφορά της βιοποικιλότητας στο παραποτάμιο δάσος και παράλληλα η προβολή και ανάδειξή του. Οι ομιλητές τόνισαν την σημασία αυτών των διαχειριστικών παρεμβάσεων στην μακρόπνοη αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής μας.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος με το κοινό αποδεικνύοντας πως η προκοπή του τόπου θα εξαρτηθεί από την ικανότητά μας να χτίσουμε τις γέφυρες ανάμεσα στην οικονομία και το περιβάλλον.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620