Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Στον ΚΟΞ και πάλι ο πρωταθλητής της κολύμβησης Χρήστος Κάτραντζης

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Μετά από απουσία ενός έτους, επέστρεψε στα πάτρια εδάφη ο Χρήστος Κάτραντζης και στον σύλλογο από όπου ξεκίνησε αφού αυτή ήταν η θέληση και του ιδίου αλλά και του Κ.Ο.Ξ.
Ο Χρήστος Κάτραντζης είναι γεννημένος το 1992 και συμμετέχει στην ηλικιακή κατηγορία της Παμπαιδων Β΄.
Στις 19-6-2005 σε ημερίδα κολυμβητική που έγινε στην Καβάλα κατέρριψε το στοιχειωμένο ρεκόρ στα 100 πεταλούδα με χρόνο 1.01.91 ρεκόρ που έμενε ακατάριπτο για 21 χρόνια από το 1984 και το είχε ο Γεωργιάδης.
Λίγο αργότερα στις 21-7-2005 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ κατέρριψε το δικό του πλέον ρεκόρ με χρόνο 1.00.43 και αυτός ο χρόνος είναι ο καλύτερος επιβεβαιωμένος χρόνος όλων των εποχών παγκοσμίως.
Σε αυτή την διοργάνωση που είναι και η πιο σημαντική της χρονιάς συμμετείχε επίσης σε δυο ακόμη αγωνίσματα (3 αγωνίσματα δικαιούται να τρέξει ένας αθλητής σε αυτή την ηλικία) στα 200 μικτή ατομική και στα 400 μικτή ατομική στα οποία επίσης πρώτευσε δημιουργώντας τεράστιες διαφορές από τον δεύτερο με 3 πανελλήνιες πρωτιές και πανελλήνια ρεκόρ ήταν μακράν ο καλύτερος αθλητής των αγώνων.

Και τέλος με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς σε πισίνα 25 μέτρων στις 27 Νοέμβρη στο εθνικό κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης, στην διοργάνωση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» ξεκίνησε την νέα χρονιά με τον καλύτερο τρόπο κάνοντας νέο ρεκόρ σε πισίνα 25 μέτρων στα 100 πεταλούδα με χρόνο 1.02.18.
Προπονητής του Ξανθιώτη πρωταθλητή είναι ο καταξιωμένος προπονητής Αλέκος Χατζηγιαννάκης ο οποίος μέχρι πέρυσι ήταν στον Ν.Ο. Καβάλας ενώ έχει διατελέσει στον Ολυμπιακό. Παρά το ότι ο Αθηναίος προπονητής επέστρεψε στην Αθήνα εν τούτοις έχει δώσει πρόγραμμα προπόνησης το οποίο επιβλέπει ο Νίκος Γιαννακόπουλος ενώ δύο φορές τον μήνα ο Χρήστος πηγαίνει στην Αθήνα για να δει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, χωρίς να τον έχει αφήσει με το πρόγραμμα αυτό.

Το Σαββατοκύριακο 10/11 Δεκεμβρίου ο Χρήστος Κάτραντζης βρέθηκε στην Αθήνα και συμμετείχε στα «ΓΛΑΥΚΕΙΑ» αγώνες που διοργανώνει στο ΟΑΚΑ το Περιστέρι με συμμετοχή πολλών αθλητών απ΄ όλη την Ελλάδα. Ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στον Ξανθιώτη αθλητή να μετρήσει τις δυνάμεις του τόσο με μεγαλύτερους (σε ηλικία) αθλητές αλλά και άλλους στην ηλικία του ή κατηγορία του αν θέλετε καλύτερα από άλλες πόλεις που δεν του δίνεται η δυνατότητα άλλη φορά να τους συναγωνιστεί.

Και στο ΟΑΚΑ φάνηκε το ταλέντο και η άνοδος του Χρήστου Κάτραντζη αφού πρώτευσε σε όλες τις κατηγορίες που κολύμβησε. Σ΄ αυτούς τους αγώνες πήρε μέρος και η Ξανθιώτισσα Μπαράν Γκιζέμ.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620