Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Τοπικά Νέα

Η φοροδιαφυγή δεν είναι μαγκιά
 

του Βασίλη Γ. Ταβουλτσίδη
info@dias.edu.gr

 

Τάδε έφη ο υπουργός οικονομικών κ. Αλογοσκούφης. Βαρυσήμαντη δήλωση δίχως άλλο γιατί γενικότερα ότι δεν είναι μαγκιά καλό είναι να το αποφεύγουμε. Το ζήτημα είναι ότι δεν μας είπε πώς να το αποφύγουμε ή τουλάχιστον δεν μας είπε γιατί η φοροδιαφυγή έφτασε να θεωρείται μαγκιά.
 

Αν τον κ. Αλογοσκούφη τον ενδιαφέρει να πατάξει τη φοροδιαφυγή τότε η αλλαγή νοοτροπίας που προσπαθεί να προωθήσει είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά με λάθος τρόπο. Γιατί δεν αρκεί να λες του εφήβου ότι τα ναρκωτικά δεν είναι μαγκιά πρέπει να του το αποδείξεις και κυρίως πρέπει να μην είσαι χρήστης ο ίδιος.
 

Πριν λοιπόν ξεκινήσει τις βαθυστόχαστες αναλύσεις του ο κάθε υπουργός οικονομικών πρέπει να θέσει στον εαυτό του μια βασική ερώτηση. Γιατί ο Έλληνας φορολογούμενος φοροδιαφεύγει; Είναι απλώς επειδή είναι μάγκας;
 

Η γενική φιλοσοφία των φόρων είναι ότι το κράτος παίρνει χρήματα από τους πολίτες ανάλογα με το εισόδημά τους και αξιοποιεί τα χρήματα αυτά προς όφελος των πολιτών με τη μορφή υποδομών και υπηρεσιών. Όλα αυτά στη θεωρία βέβαια γιατί στην πράξη τα πράγματα διαφέρουν.
 

Δεν ξέρω ποιο είναι το ποσοστό των Ελλήνων που με χαρά εμπιστεύονται τα χρήματά τους στο κράτος έχω όμως την υποψία ότι είναι πενιχρό. Πως λοιπόν θα αλλάξει η νοοτροπία αν δεν εμπιστευόμαστε τον παραλήπτη των χρημάτων μας;
 

Πριν λοιπόν φτάσουμε στο σλόγκαν «Η φοροδιαφυγή δεν είναι μαγκιά» έχω την εντύπωση ότι πρέπει να περάσουμε πρώτα από το σλόγκαν «Η ρεμούλα δεν είναι μαγκιά».


<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620