Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Απριλίου στις 19.00 το απόγευμα στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης η ομιλία των μελών της Αρχαιολογικής Γαλλικής Σχολής, Dr.Tony Kozeli & Dr Manuela Warch – Kozeli, με θέμα την Αρχαία Θάσο, τους πρώτους ταξιδιώτες του νησιού κατά ην Αρχαιότητα, και την πορεία των ανασκαφών τους μέχρι σήμερα.

Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση είχαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ενημερωθούν από τους διακεκριμένους Αρχαιολόγους για τα ευρήματα που έφερε στο φως η Αρχαιολογική σκαπάνη, και μέσα από μία πολύ καλή παρουσίαση με τη χρήση πολυμέσων (computer, power-point, slides) να δουν για πρώτη φορά αυτά τα ευρήματα, καθώς και άλλες φωτογραφίες από τις ανασκαφές στο Αρχαίο λιμάνι και από άλλα σημεία μεγάλου Αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που υπάρχουν στο νησί.

Στο τέλος της παρουσίασης το κοινό είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εξέχοντες Αρχαιολόγους οι οποίοι δεν κουράστηκαν να απαντάνε στο καθένα ξεχωριστά και να λύνουν οποιαδήποτε απορία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, εκπρόσωπος του Διοικητή του Δ΄ Σ. Σ. ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κύριος Μόσχου, πλήθος εκπαιδευτικών, καθηγητών και απλού κόσμου.

 

ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ& ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

ΟΔΥΣΣΕΩΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ- 12 ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΞΑΝΘΗ

ΤΗΛ: 2541029282 FAX 2541062086 Ε-MAIL: fthrace@xan.forthnet.gr

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620