Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, την Δευτέρα 22 Μαΐου, στις 19.00, διοργανώνει ημερίδα θεατρικής παιδείας και θεάτρου για τη μέθοδο Γκροτόφσκι και την εφαρμογή της στον αρχαίο ελληνικό μύθο και τα δημοτικά τραγούδια της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου και της Χερσονήσου του Αίμου, έχοντας σαν κεντρικό θέμα:

«Τον Μύθο και το Βίωμα ως Δράμα»

Την εισήγηση και την περιγραφή της εκδήλωσης θα επιμελείται ο κ. Γιάννης Μήτρου. Στην παράσταση που θα ακολουθήσει θα συμμετέχουν η ηθοποιός-αφηγήτρια Έλενα Αγαθοκλέους και οι ηθοποιοί-τραγουδίστριες Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή. Μετά το τέλος της παράστασης θα προβληθεί η ταινία του Γιέρζι Γκροτόφσκι με τίτλο «Ακρόπολις».

Λίγα λόγια για τους συντελεστές:

  • Ο Γιάννης Μήτρου, από τη Θεσ/νίκη, σπούδασε σε Ελλάδα και Γαλλία Θετικές Επιστήμες, Ανθρωπολογία και Θέατρο. Το 1997 ίδρυσε το Εργαστήρι Έρευνας Παραστατικών Τεχνών AlmaKalma, του οποίου διευθύνει την έρευνα πάνω στις παραστατικές τέχνες.
  • Η Έλενα Αγαθοκλέους, από τη Λεμεσό, σπουδάζει Ιστορία στο ΑΠΘ. Από το 1998 δουλεύει με τον Γιάννη Μήτρου συμμετέχοντας ενεργά στις έρευνες του Εργαστηρίου AmlaKalma, του οποίου αποτελεί καταστατικό μέλος, ως performer. Από το 2004 συνεργάζεται και με τη Χοροθεατρική Ομάδα Interact στην Κύπρο.
  • H Eλένη Βουγιουκλή, από την Ξάνθη, σπούδασε Οικονομικά και Γλώσσες στο Παν/μιο ‘Μακεδονία’. Έχει σπουδές και πτυχία στο πιάνο, ανώτερα θεωρητικά, βυζαντινή μουσική και τραγούδι με τα οποία ασχολείται επαγγελματικά. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το ερευνητικό εργαστήρι AlmaKalma, ως performer –τραγουδίστρια.
  • Η Σουζάνα Βουγιουκλή, επίσης από την Ξάνθη, σπουδάζει Μαθηματικά στο ΑΠΘ. Έχει σπουδές και πτυχία στο πιάνο, κιθάρα, ανώτερα θεωρητικά και τραγούδι με τα οποία ασχολείται επαγγελματικά. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το ερευνητικό εργαστήρι Alma-Kalma., ως performer –τραγουδίστρια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη» στην οδό 12 Αποστόλων & Οδυσσέως Ανδρούτσου, με την ευγενική υποστήριξη του Κέντρου Ξένων Γλωσσών της Μάγδας Πετμεζά, Μεσολογγίου 15, Ξάνθη.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620