Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

1ος τελικός A΄ΕΠΣ Ξάνθης: Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Ασπίδα και Απόλλων για τον δεύτερο τελικό

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Δεν ανέδειξε νικητή ο πρώτος τελικός της Α΄ ΕΠΣ για την άνοδο στην Δ΄ Εθνική. Στο Δημοτικό στάδιο και μπροστά σε 1000 περίπου φίλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου η γηπεδούχος Ασπίδα και ο φιλοξενούμενος Απόλλων Διομήδειας αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για την ρεβάνς με την ομάδα του Φόρη Καλτσίδη να έχει τώρα το αβαντάζ λόγω έδρας κυρίως. Μία έδρα που δεν μπόρεσε να την αξιοποιήσει η ομάδα του Ζήκου χάνοντας το πλεονέκτημα που είχε από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Έτσι τώρα στην ρεβάνς της Τετάρτης (25/5) ο νικητής κατακτά τον τίτλο του πρωταθλητή και φυσικά παίρνει το εισιτήριο της ανόδου στην Δ΄ Εθνική. Αν υπάρξει και πάλι ισοπαλία με οποιοδήποτε σκορ τότε θα έχουμε τρίτο και τελευταίο παιχνίδι και πάλι στο Δημοτικό στάδιο.

Αγωνιστικά το πρώτο ημίχρονο δεν πρόσφερε τίποτε παραπάνω από ορισμένα σουτ από μακριά χωρίς να ανησυχήσουν ο Μπίκος των γηπεδούχων και ο Μαυρίδης των φιλοξενουμένων. Ίσως να επηρέασε και ο βαρύς αγωνιστικός χώρος αφού δύο ώρες πριν την έναρξη είχαμε καταρρακτώδη βροχή.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι για την νίκη και έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο την νίκη. Από την άλλη οι του Απόλλωνα έχοντας πολλά προβλήματα (τραυματιών και απουσιών) προσπάθησαν με αμυντικούς προσανατολισμούς να κερδίσουν κάτι από τον αγώνα και όταν δινόταν η ευκαιρία έπαιζαν το σύστημα των αντεπιθέσεων με πρωταγωνιστή τον Δημόπουλο.

Το δεύτερο ημίχρονο επεφύλασσε περισσότερες συγκινήσεις με τον τερματοφύλακα της Διομήδειας να είναι ο πρωταγωνιστής αφού σε τρεις πολύ καλές στιγμές των «γαλάζιων» με Τζέμ δύο φορές και Αβραμίδη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, είπε όχι. Έτσι σε μία από τις ξαφνικές αντεπιθέσεις ο Μαυρίδης λίγο πλάγια δεξιά σούταρε δυνατά και παρά την απόκρουση του Μπίκου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα γράφοντας το 0-1 και ενώ είχαμε διανύσει το 62΄.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν την πίεση τους φιλοξενούμενους να αμύνονται και να βγαίνουν σε ξαφνικές αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές στο 86΄ο Σερνισλίδης βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Μπίκο με τον τελευταίο να προλαβαίνει και να διώχνει τον κίνδυνο. Στο 89΄ήρθε η λύτρωση για την Ασπίδα στο πρόσωπο του Πιστικού που με ένα σόου αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του με πλασέ σε άδεια εστία ισοφάρισε σε 1-1.

Από την Ασπίδα διακρίθηκαν οι Τριανταφυλλίδης, Καρύδης, Τζέμ και Πιστικός και από τον Απόλλωνα οι Μαυρίδης, Συμεωνίδης, Δημόπουλος.

Τον αγώνα διηύθυνε ο Βέργος Χαλβατζής (Σάββογλου – Δέλλιος) με 4ο διαιτητή τον Ρωμανό Κοντογιαννίδη. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν στο δεύτερο ημίχρονο οι Ντούτσης, Πουτακίδης, Τριανταφυλλίδης, Καρύδης, Αβραμίδης και Κουμουλίδης.

ΑΣΠΙΔΑ (Ζήκος): Μπίκος, Τριανταφυλλίδης (90΄Χατζηνίκος), Χ#Σπύρου, Ναστούλης, Ντούτσης, Ιωσηφίδης (46΄ Αβραμίδης), Καρύδης, Ξενάκης, Κων)νίδης, Τζεμ, Πιστικός.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Καλτσίδης): Μαυρίδης, Κων)νίδης, Συμεωνίδης, Γιουβανέζας (40΄Γιαπουντζής), Κουμουλίδης, Πουτακίδης, Χατζηβασιλείου, Χράλογλου, Αναστασιάδης (70΄ Χαϊτίδης), Σερνισλίδης, Δημόπουλος (82΄Καλαϊτζής).

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620