Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Νάτοι – νάτοι οι πρωταθλητές φώναζαν οι φίλαθλοι της Skoda Ξάνθης από το 23΄του αγώνα με τον Ηρακλή και όχι άδικα

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Μπορεί να έχειδιεξαχθεί μόνο το 1/5 του πρωταθλήματος (διάστημα εξαιρετικά μικρό για προβλέψεις), όμως η Skoda Ξάνθη δείχνει έτοιμη για πρωταθλητισμό. Δίχως τα πολλά λόγια, με σχεδιασμό και πολλή δουλειά, η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη πέρασε σε θέση οδηγού στο φετινό πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής. Νίκησε στα Πηγάδια τον Ηρακλή με 4-1 και πετυχαίνοντας την πέμπτη νίκη της στο πρωτάθλημα και έχει πλέον το δικαίωμα να ονειρεύεται πολλά περισσότερα από την περσινή έξοδο στο Κύπελλο UEFA.

Παρά το ότι μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ γνώριζαν όλοι ότι η Skoda Ξάνθη με νίκη θα περνούσε στην κορυφή, εν τούτοις οι παίκτες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και με περίσσια θρασύτητα μετέτρεψαν την αναμέτρηση σε χειμωνιάτικο περίπατο. Άλλωστε, το μαρτυρούν τα τέσσερα γκολ, το χαμένο πέναλτι του Λαμπριάκου και οι ευκαιρίες. Μάλιστα παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα.

Πριν περάσουν τρία λεπτά από τη σέντρα οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ αναγκάζοντας τον Ηρακλή να κυνηγά. Σε μια ατομική προσπάθεια του Αλέξη Γαρπόζη από τα αριστερά, ο Διλμπέρης δεν έδιωξε όπως θα έπρεπε το σουτ του Κύπριου και ο Λουτσιάνο σε καίρια θέση εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ηρακλή (1-0) πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ του τη φετινή περίοδο.

Στο 23ο λεπτό, ο Λαμπριάκος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη σέντρα του Γαρπόζη και νικώντας τους πάντες στον αέρα έφερε το ματς στο 2-0. Ο γηραιόςμείωσε στο 36΄ με τον Επαλέ και όλα έδειχναν ότι στο δεύτερο ημίχρονο οι Θες)νικείς θα προσπαθούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση. Τουναντίον. Οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη μπήκαν και πάλι αποφασισμένοι και παρά το ότι σε διάστημα ενός 2λεπτου (60'-61’) χάθηκαν δύο σημαντικές ευκαιρίες από τους Μπαϊκαρά (πρώτη εμφάνισή του στο φετινό πρωτάθλημα) και Γαρπόζη (ο Διλμπέρης αντέδρασε άψογα), δεν πτοήθηκαν. Πίεσαν και στο 64΄ το κεφάλι του Λαμπριάκου ήταν εκ νέου εκεί που έπρεπε "γράφοντας" ύστερα από σέντρα του Τσικίνιο το 3-1.

Όπως ήταν λογικό, οι Ξανθιώτες ευχαριστημένοι από την εξέλιξη του αγώνα ελάττωσαν τις επιθέσεις του προς την αντίπαλη περιοχή. Δεν επέτρεψαν,βέβαια, στους "κυανόλευκους"να απειλήσουν κρατώντας με χαρακτηριστική ευκολία τη διαφορά που είχαν αποκτήσει. Στα δέκα τελευταία λεπτά πάντως είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν τη νίκη τους. Αν και ο Λαμπριάκος στο 84' αστόχησε στο πέναλτι (δοκάρι)που κέρδισε ο Λάφατα, ο Βασίλης Τοροσίδης με μια εντυπωσιακή ενέργεια στις καθυστερήσεις του ματς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Σκουφίτσας (Αθηνών). Έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Τσικίνιο - Κατσιαμπή, Πουρσανίδη, Σεγκιρί, Λαγό.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Σίκοφ, Τοροσίδης, Τσικίνιο, Κάραμπας (60΄ Μπαϊκαρά), Έμερσον, ?ντζας, Γαρπόζης (85΄ Καζάκης), Λουτσιάνο (78΄ Λάφατα), Λαμπριάκος
ΗΡΑΚΛΗΣ: Διλμπέρης, Δρούγας, Σνάουτσνερ, Σεγκιρί, Κατσιαμπής (74΄ Παπαζαχαρίας), Πρίττας (57΄ Μουράτι), Πουρσανίδης, Ερέρα, Επαλέ, Λαγός, Γεωργιάδης (72΄ Π.Καπετάνος)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιάννης Ματζουράκης: «Ήμασταν καλύτεροι και πήραμε μια δίκαιη νίκη. Έγινε ένα καλό παιχνίδι με ωραίο ρυθμό. Είναι εύκολο να φτάσεις στην κορυφή, αλλά το δύσκολο είναι να διατηρηθείς εκεί. Πίσω μας βρίσκονται παραδοσιακές δυνάμεις του ποδοσφαίρου. Κάποια στιγμή θα αναπτύξουν τη δυναμική τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε».

Αλέξης Γαρπόζης: «Δείξαμε ότι θέλαμε να πάρουμε τη νίκη. Βάλαμε δύο γρήγορα γκολ και μετά έγιναν όλα εύκολα. Ελπίζουμε σε μια ανάλογη συνέχεια».

*** Από το 23΄οι φίλαθλοι φώναζαν ρυθμικά νάτοι – νάτοι οι πρωταθλητές.

*** Καταχειροκροτήθηκε ο Σάκης Πρίτας στο 57΄όταν αντικαταστάθηκε με τον κόσμο να του αναγνωρίζει την προσφορά του στην Skoda Ξάνθη στην 5χρονη παραμονή του.

*** Παρά την βροχή και την δύσκολη ώρα οι φίλαθλοι ανταποκρίθηκαν και έδωσαν το παρόν τους οποίους βέβαια τους αποζημίωσαν με νίκη πρωτιάς.

*** Διψασμένος για μπάλα φάνηκε ο Ντενίζ Μπαϊκαρά που μπήκε αλλαγή μετά από ένα χρόνο περίπου απουσίας και αμέσως δημιούργησε φάση για γκολ.

*** Την αποθέωση γνώρισε για άλλη μία φορά ο Λουτσιάνο κατά την αλλαγή του.

ΑΗΤΤΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΠ

Στα … χνάρια της μεγάλης ομάδας βρίσκεται και το ΤΕΠ της Skoda Ξάνθης που μπορεί να είχε την πρώτη απώλεια στην Θεσ)νίκη από τον Ηρακλή όμως μετά την 6η αγωνιστική έχει τους ίδιους βαθμούς (16), βρίσκεται στην πρώτη θέση του αντίστοιχου πρωταθλήματος και βλέπει με άλλον αέρα την συνέχεια.

Το συγκρότημα του Απόστολου Κουτρουλού αναδείχθηκε ισόπαλο με 1-1 απέναντι στην ομάδα του Ηρακλή και θα μπορούσε να πάρει τους βαθμούς της νίκης καθώς κατάφερε να σκοράρει λίγο πριν την λήξη της αναμέτρησης με τον Λουίζο, στο 77΄, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που…μίλησαν στο τέλος και με γκολ του Ιωαννίδη κατάφεραν να μην φύγουν ηττημένοι από την έδρα τους.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Βούλγαρης, Κομεσώβ, Τρυποσπίτης, Γιαντσέλης, Καραθανάσης (69΄ Δεσύλλας), Λουίζος, Ριζογιάννης, Τσαμπαζόπουλος, Κομεσώβ (59΄ Λαμπερνάκης), Παλάσκας, Χασομέρης (54΄ Κοτσάκελης).

ΝΕΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΑΒΙΟ

Σκληρό μήνυμα στον Ζακ Ολιβιέ Παβιό, έστειλε η διοίκηση της SKODA Ξάνθης, επιβάλλοντάς του ποινή διακοπής συμβολαίου 45 ημερών, με αναστολή. Ο Γάλλος αμυντικός που είχε αντιδράσει έντονα προς τον Γιάννη Μαντζουράκη, όταν τον αντικατέστησε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Αρχικά η διοίκηση του είχε επιβάλει πρόστιμο 2.000 ευρώ, όμως δεν έμεινε εκεί... «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ συνεδρίασε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και λαμβάνοντας υπόψη την συμπεριφορά του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Ζακ Ολιβιέ Παβιό αποφάσισε να του επιβάλλει την ποινή των 45 ημερών διακοπή συμβολαίου με αναστολή»

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620