Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Α΄ ΕΘΝΙΚΗ: Ξεκίνημα με το … δεξί για την Skoda Ξάνθη που κέρδισε άνετα 1-0 τον ΠΑΟΚ

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις φετινές αγωνιστικές τις υποχρεώσεις στο 27ο επαγγελματικό πρωτάθλημα η Skoda Ξάνθη. Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη ξεκίνησε με το... δεξί τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα παίρνοντας τους τρεις πολύτιμους βαθμούς εις βάρος του ΠΑΟΚ με σκορ 1-0 που ήταν αρκετό και ήρθε πιο εύκολα από ότι δείχνει αυτό το ισχνό σκορ, ενώ πέρυσι την ίδια τύχη είχε, μια άλλη ομάδα της συμπρωτεύουσας, ο Άρης.

Και οι δυο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι προσπαθώντας να επιβάλουν το ρυθμό τους, με την Skoda Ξάνθη να χάνει την πρώτη ευκαιρία στο 6΄, όταν ο Λουτσιάνο πήρε ωραία μπαλιά και δοκίμασε το πόδι του έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 20΄ ο Μαχράτζε ξεκίνησε μια ωραία προσπάθεια από τα δεξιά, όμως η σέντρα του κατέληξε στην αγκαλιά του Τοχούρογλου. Πέντε λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να κάνει την πρώτη του ευκαιρία, όταν μετά την κάθετη μπαλιά του Σικαμπάλα στον Σαλπιγγίδη, ο τελευταίος επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Σίκοφ πρόλαβε και έκοψε σε κόρνερ.

Το σκορ του αγώνα άνοιξε για τους γηπεδούχους στο 37΄, όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Λουτσιάνο από δεξιά, ο Άντζας πήρε την κεφαλιά μέσα στη μικρή περιοχή, ο Τοχούρογλου απέκρουσε ασθενώς, αλλά ο Άντζας εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των αμυντικών με σουτ έκανε το 1-0. Στο 44΄ και πάλι ο Άντζας πήγε να δημιουργήσει κίνδυνο στην εστία του ΠΑΟΚ, όταν κινήθηκε ωραία έξω από τη μεγάλη περιοχή, δοκίμασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Την πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο είχε και πάλι η Skoda Ξάνθη, όταν μετά την ωραία προσπάθεια του Λουτσιάνο, ο Λαμπριάκος επιχείρησε συρτό σουτ με την μπάλα να περνά άουτ. Ακολούθησε στο 61΄το γκολ του Σαλπιγγίδη, το οποίο όμως σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό κ. Χατζηγεωργίου. Στο 77 ΄ ο Ντε Ματία επιχείρησε σουτ από το ύψος μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε σε κόρνερ.

Αναμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου ήταν ο Έμερσον. Ο Βραζιλιάνος ήταν η ηγετική φυσιογνωμία της Ξάνθης, καθώς όλα ξεκινούσαν από αυτόν και όλα τελείωναν σε αυτόν. Έκοβε, μοίραζε και «μάγεψε» σε ορισμένες φάσεις με τις τρίπλες του, δείχνοντας ότι μπορεί να κουβαλήσει στις πλάτες του την ομάδα του, παρά τα όσα ακούγονται για την ηλικία του.

Μια ομάδα ήταν αυτή που ήθελε περισσότερο την νίκη και αυτή ήταν η Ξάνθη. Παθιασμένη, αποφασισμένη και με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας κατάφερε σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο από τον ΠΑΟΚ. «Σφιχτή» στην άμυνα, πολύ δυνατή στο χώρο του κέντρου με τον Έμερσον να την οδηγεί, έδειξε ότι και φέτος θα διαθέτει ένα αξιόλογο και αξιόμαχο σύνολο που δύσκολα θα χάνει. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ απογοήτευσε. Δεν έδειξε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού το πρόσωπο που έδειξε στο δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ στο τελευταίο φιλικό αγώνα. Ασύνδετος, με πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις δεν μπόρεσε να βρει λύσεις. Ο Καραγεωργίου δεν ήταν σε καλή μέρα καθώς προσπάθησε να αλλάξει πολλά κατά την διάρκεια του αγώνα με πολλές εσωτερικές αλλαγές που δεν καρποφόρησαν. Ο Σικαμπάλα έμεινε και πάλι στα χαμηλά, καθώς προτιμούσε τις τρίπλες από την ουσία, ενώ επιθετικά ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση. Εικόνα που σίγουρα προβλημάτισε και θα προβληματίσει, καθώς ήδη στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης η γκρίνια είναι διάχυτη από τους οπαδούς του Δικέφαλου, οι οποίοι περίμεναν να δουν τον ΠΑΟΚ που θα κάνει πρωταθλητισμό και είδαν ένα ΠΑΟΚ να μην μπορεί να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει.

Διαιτητής: Νταμπώσης (Πιερίας). Βοηθοί: Χατζηγεωργίου (Καβάλας), Καραπαναγιώτης (Αθηνών). Τέταρτος: Σκουφίτσας (Αθηνών)

Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι: Μέγκαχεντ, Τοροσίδης, Ζαγοράκης

SKODA ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Τοροσίδης (75' Ντε Ματία), Παβιό, Σίκοφ, Έμερσον, Αντζας, Τισκίνιο (66' Λαφατα), Μαχράτζε, Λουτσιάνο (57' Γαρπόζης), Λαμπριάκος.
ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Ακιέλ (60' Κωνσταντινίδης), Καρυπίδης (64' Μπαλάφας), Μέγκαχεντ, Χαραλάμπους, Ζαγοράκης, Μαλαδένης, Φουτσίνι, Σικαμπάλα (51' Εγκωμίτης), Σαλπιγγίδης, Μίετσελ.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

Μαντζουράκης: Ικανοποιημένος με την νίκη και την προσπάθεια των παικτών του εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Γιάννης Μαντζουράκης: «Δεν είχαμε το ρυθμό που θέλαμε. Έμεινα όμως ευχαριστημένος από την νίκη και την προσπάθεια των παικτών μου. Με λίγο καθαρότερο μυαλό θα μπορούσαμε να φτάσουμε στο δεύτερο γκολ όταν ανοίχτηκε ο ΠΑΟΚ. Η διακοπή θα μας δώσει την δυνατότητα να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο. Καλή πορεία και στις δυο ομάδες».

Καραγεωργίου: «Έγινε ένα μέτριο παιχνίδι και από τις δυο ομάδες. Μπορούν να παίξουν καλύτερα. Χάσαμε από μια στημένη φάση, χωρίς να είναι καλύτερη η Ξάνθη. Δεν ήμασταν καλοί και δεν μπορέσαμε στο τέλος να ισοφαρίσουμε. Το άγχος της πρεμιέρας και το ότι οι απαιτήσει για φέτος είναι υψηλές δημιούργησαν στην ομάδα μας στρες. Θα πρέπει να ξεπεράσουμε και αυτά τα προβλήματα. Κάποιοι παίκτες δεν ήταν στο επίπεδο που εμείς περιμέναμε. Δεν πιάσαμε την απόδοση που θέλαμε. Το δίκαιο θα ήταν η ισοπαλία. Ήταν μοιρασμένο παιχνίδι. Αν ήσουν πάντως φίλαθλος του ΠΑΟΚ δεν θα ήθελες να παρακολουθήσεις το παιχνίδι»

Παπαδημητρίου: Από την πλευρά του ο αμυντικός της Ξάνθης, Γιάννης Παπαδημητρίου τόνισε: «Καλή χρονιά σε όλους. Πολύ σημαντική νίκη. Στις πρεμιέρες δεν παίζεται καλό ποδόσφαιρο. Μεγάλη βοήθεια για την συνέχεια αυτή η νίκη».

*** Μπορεί η μεταγραφική περίοδος να αποτελεί παρελθόν από το βράδυ της Παρασκευής, ωστόσο η Skoda Ξάνθη με τη γνωστή μέθοδο των θυρίδων απέκτησε το Σάββατο τον Ισπανό επιθετικό Μάρκος Γιάπεζ Φερνάντεζ ή αλλιώς Τσάνγκι ο οποίος ανήκε στο δυναμικό της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια! Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές κάνει λόγο για το δανεισμού του 31χρονου ποδοσφαιριστή για ένα χρόνο. Επίσημη ανακοίνωση από την Ξανθιώτικη ΠΑΕ δεν υπήρξε, ωστόσο την είδηση επιβεβαίωσε ο επίσημος δικτυακός τόπος της ισπανικής ομάδας. Ο Τσάνγκι αν και ανήκει από το 2000 στο δυναμικό των Γαλιθιάνων δεν έπεισε ποτέ τον Χαβιέρ Ιρουρέτα για την πραγματική του αξία και γι' αυτό το λόγο η Ντεπορτίβο τον έδινε δανεικό κάθε χρόνο. Έτσι το 2000-01 δόθηκε στην Ελτσε, την επόμενη χρονιά στην Πόλι Εχίδο, ακολούθως στην Λας Πάλμας και στη συνέχεια στην Κομποστέλα. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του είναι η Ελλάδα και η Ξάνθη η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έψαχνε εναγωνίως να βρει επιθετικό προκειμένου να καλύψει το κενό που προέκυψε από τον τραυματισμό του Μπαϊκαρά. Ο Τσάνγκι έχει γεννηθεί στις 10 Απριλίου του 1974 έχει ύψος 1.82μ. και ζυγίζει 75 κιλά.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620