Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Α΄ΕΚΑΣΑΜΑΘ PLAY OFF: Ο Αρίων το πλεονέκτημα για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική μετά την νίκη του στην ΑΕΚ

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Το βράδυ της Κυριακής στο κλειστό της Κομοτηνής έγινε ο πρώτος τελικός των μπαράζ ανόδου για την Γ΄ Εθνική, της Α΄ ΕΚΑΣΑΜΑΘ ανδρών. Ο Αρίωνας Ξάνθης όπως τον ημιτελικό έτσι και τον τελικό των play off δείχνει να τον μετατρέπει σε απλή διαδικασία. Και αυτό γιατί έσπασε το πλεονέκτημα της Α.Ε. Κομοτηνής κερδίζοντάς την μέσα στο σπίτι της με 75-76 και έτσι κρατά την τύχη στα χέρια του για την επανάληψη της επιτυχίας την ερχόμενη Κυριακή στο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ.

Ο αγώνας ήταν πραγματικό ντέρμπι και ήταν λάθος που ορίστηκε να διεξαχθεί αργά χθες το βράδυ μια και δεν είχαν την δυνατότητα να το παρακολουθήσουν φίλαθλοι ελέω ποδοσφαίρου. Οι δύο φιναλίστ απέδειξαν όχι άδικα ότι είναι οι δύο καλύτερες ομάδες και η άνοδος θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Αυτές ήταν σε αυτό το παιχνίδι με τους παίκτες του Χρήστου Παπαδόπουλου που στο τέλος είχαν το καθαρό μυαλό και έπιασαν στον ύπνο τους γηπεδούχους εκμεταλλευόμενοι ολέθριο λάθος που στοίχησε τη νίκη.

Οι παίκτες του Στέφανου Βουτσά αν και παρουσιάστηκαν με δύο σοβαρές ελλείψεις των Ρούλη και Γκαβανόζη λόγω τραυματισμού των, μπήκαν αποφασισμένοι για τη νίκη και κατάφεραν στο πρώτο δεκάλεπτο να πάρουν το προβάδισμα χωρίς όμως να μπορούν να το μεταφράσουν σε μία διαφορά ασφαλείας μια και αυτή έφτασε στο +5 με τελική τους 4 (20-16) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι Ξανθιώτες ισορρόπησαν την κατάσταση και κατάφεραν να ισοφαρίσουν αλλά στο τέλος του ημιχρόνου οι Κομοτηναίοι πήραν βραχεία κεφαλή με σκορ 39-38.

Και στο δεύτερο ημίχρονο καμία ομάδα δεν μπορούσε να επιβληθεί της άλλης και να ξεφύγει στο σκορ. Η μεγαλύτερη διαφορά του πρώτου δεκαλέπτου – οι πέντε πόντοι – επαναλήφθηκε και στο δεύτερο πρώτα με τους γηπεδούχους και στην συνέχεια με τους φιλοξενούμενους σε ένα πολύ καθοριστικό σημείο στο 37’ (62-67). Εκεί μίλησε η ψυχή ενός πρώην Ξανθιώτη, του Γιώργου Παπαδόπουλου που με τρίποντο και ευστοχία στις βολές έφερε μπροστά την ομάδα του 26’’ πριν το τέλος.

Στα τελευταία αυτά δευτερόλεπτα οι Ξανθιώτες αστόχησαν σε επίθεση προκειμένου να ξαναβρεθούν μπροστά στο σκορ αφού έχαναν με 75-74 αλλά η έλλειψη ψυχραιμίας και καθαρού μυαλού των γηπεδούχων έδωσε την δυνατότητα στον Βαζαίο να τους κλέψει την μπάλα, να δώσει ασίστ στον Σπανό που 1.5’’ πριν το τέλος να γράψει το τελικό 75-76 κάνοντας το 1-0 στις νίκες για τον Αρίωνα.

Τα 10λεπτα: 20-16, 39-38 (ημιχ), 57-55, 75-76 τελικό.

Καλή ήταν η διαιτησία των κ.κ. Νέδογλου - Τατούδη από τις Σέρρες.

ΑΕΚ (Βουτσάς): Παπαδόπουλος Γ. 28 (2), Κανδύλης 2, Γιώργος 16 (1), Παπάκης 17 (2), Χριστοφόρου 2, Κοτσιαρίδης 2, Τεπετσικλής 5 (1), Μαμμής 3, Βεζύρογλου.

Συνολική Στατιστική: 18/28 βολές, 18/44 2ποντα, 6/17 τρίποντα, ριμπάουντ 45, λάθη 17, κοψίματα 2, κλεψίματα 8, ασίστ 9, 24 κερδισμένα φάουλ.

ΑΡΙΩΝ (Παπαδόπουλος): Σπανός 18 (1), Μιχαηλίδης, Δημητριάδης 1, Μαρουλάκης 9 (1), Αποστόλου, Βαζαίος 19 (1), Κουτσάκης 3 (1), Ταχτσίδης 7 (1), Κούτρας 7, Λιθόπουλος 12.

Συνολική Στατιστική: 17/27 βολές, 21/43 2ποντα, 5/20 τρίποντα, ριμπάουντ 28, λάθη 15, κλεψίματα 13, ασίστ 8, 26 κερδισμένα φάουλ.

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620