Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ: Το όνειρο έγινε εφιάλτης για την Skoda Ξάνθη που κατάφερε να αποκλειστεί με το απίστευτο 0-2 στην έδρα της από τον Άρη

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Εντυπωσιακή όσο και απίθανη πρόκριση του Άρη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «κίτρινοι» κόντρα σε όλα τα προγνωστικά πέτυχαν μια απίστευτη νίκη με 2-0 επί της Skoda στην έδρα της και ανατρέποντας το 1-2 του «Κλεάνθης Βικελίδης» σφράγισαν το ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας. Με ήρωα τον Μίμη Μπενίσκο που ξεκίνησε βασικόςέπειτα από πολύ καιρό και πέτυχε δύο γκολ από τις ισάριθμεςενέργειες τουΚώστα Νεμπεγλέρα, η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα έκανε το μεγάλο «μπαμ» στην Ξάνθη και στις 21 Μαΐου θα διεκδικήσει σε ένα ματςπέρα από το2ο τρόπαιο της ιστορίας της και την έξοδό της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ!

Ο Γιώργος Χατζάρας κι οι παίκτες του ήξεραν πολύ καλά ότι μόνο αν αιφνιδίαζαν τους γηπεδούχους, θα αποκτούσαν βάσιμες ελπίδες για πρόκριση. Και τα κατάφεραν, αφού μόλις στο 9ο λεπτό από μπαλιά του Νεμπεγλέρα, ο Μπενίσκος νίκησε τον Πιζανόφσκι με αριστερό δυνατό σουτ από πολύ δύσκολη και πλάγια θέση. Τα δεδομένα άλλαξαν κι όσο περνούσε ο χρόνος οι «κίτρινοι» πίστευαν ολοένα και περισσότερο στη μεγάλη ανατροπή. Ειδικά από τη στιγμή που πήγαν με προβάδισμα στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, καθώς στο 42΄ ο Σταύρος Λαμπριάκος βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Πουρλιοτόπουλο, αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας απέκρουσε, σε μια κλασική ευκαιρία.Ο απόλυτος αιφνιδιασμός ολοκληρώθηκε στο ξεκίνημα του Β΄ ημίχρονου, με ακριβώς τους ίδιους πρωταγωνιστές. Στο 49΄ Νεμπεγλέρας «γέμισε» πίσω από τη σέντρα και ο Μπενίσκος με κεφαλιά πρόλαβε την έξοδο του Πιζανόφσκι και έγραψε το 0-2!

Η εξαιρετική τακτική της «σφιχτής» άμυνας και των αντεπιθέσεων που επέλεξε ο Γιώργος Χατζάρας, σε συνδυασμό βέβαια με τα γρήγορα γκολ στις αρχές κάθε ημιχρόνου, βραχυκύκλωσαν τους γηπεδούχους. Οι διορθωτικές κινήσεις του Ματζουράκη δεν έφεραν αποτέλεσμα, σε αντίθεση με τις κινήσεις του Χατζάρα που δεν δίστασε να αποσύρει μόλις στο 63΄ τη μορφή του αγώνα, τον Μίμη Μπενίσκο, για να πιέσει περισσότερο στο κέντρο, με την είσοδο του Χρυσάφη. Οι «κίτρινοι» του βορρά κράτησαν το σκορ πρόκρισης μέχρι το τέλος, εξασφάλισαν μια θέση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και πλέον με το ηθικό στα ύψη συγκεντρώνονται στη μεγάλη μάχη για την παραμονή στην Α΄ εθνική.

Αντίθετα στο στρατόπεδο της Ξάνθης η λέξη απογοήτευση είναι πολύ λίγη για να περιγράψει το τι αισθανόταν οι Ξανθιώτες φίλαθλοι που σε ένα παιχνίδι ορόσημο για την ιστορία της έκανε ότι ήταν δυνατόν για να χάσει. Με λίγα λόγια αυτοκτόνησε. Όλα ήρθαν στραβά αλλά τέτοιες ευκαιρίες δεν σου παρουσιάζονται κάθε χρόνο. Για να διασκεδάσουν κάπως την πίκρα τους οι φίλαθλοι μετά το τέλος έλεγαν ότι δεν πειράζει η Πάτρα είναι μακριά αλλά σίγουρα αν η ομάδα προκρινόταν στον τελικό αυτό δεν θα αποτελούσε κανένα εμπόδιο για να βρεθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Ξανθιώτες φίλαθλοι στην κορυφαία στιγμή.

Διαιτητής: Τεροβίτσας (Αιτωλ/νίας). Έδειξε κίτρινη κάρτα στους Λαμπριάκο, Μπενίσκο, Μαρκομιχάλη, Νεμπεγλέρα, Ινόγκουε, Σίκοφ.

SKODA ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Μαντζουράκης): Πιζανόφσκι, Γαρπόζης (60΄ Καζάκης), Σίκοφ, Ζαπρόπουλος, Παπαδημητρίου, Μαχράτζε, ?ντζας (57΄ Τοροσίδης), Μπαϊκαρά (75' Βόζαμπαλ), Πρίττας, Λουτσιάνο, Λαμπριάκος.

ΑΡΗΣ (Γιώργος Χατζάρας): Πουρλιοτόπουλος, Νάιντος, Κολτσίδας, Μουράφσκι, Καλλιμάνης, Μπενίσκος (63΄ Χρυσάφης), Ινόγκουε (80΄ Βανγκέλι), Πασσαλής, Νεμπεγλέρας, Μαρκομιχάλης, Κουεμάχα (90΄+ Φόμουμποντ).

*** Πιστή στις συνήθειες της η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη εξέδωσε λιτή αλλά πολύ περιεκτική ανακοίνωση: Συγχαρητήρια στον προπονητή και στους ποδοσφαιριστές του ιστορικού Άρη. Και ακόμα πιο πολλά συγχαρητήρια γιατί με τα τόσα προβλήματα «γελοιοποίησαν» την κατά πολλούς ομάδα - μοντέλο του Ελληνικού πρωταθλήματος.

*** Γιάννης Ματζουράκης: «Είναι μεγάλο ζήτημα για μία επαρχιακή ομάδα να φτάνει μέχρι εδώ και να χάνει την πρόκριση. Κάναμε το χειρότερό μας παιχνίδι για φέτος».

*** O φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας βγαίνει στο κύπελλο UEFA μόνο αν ο τροπαιούχος έχει εξασφαλισμένη θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Άρης θέλει να βγει ο Ολυμπιακός δεύτερος ή να πάρει το πρωτάθλημα για να συμμετάσχει στο UEFA. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ο Άρης μένει εκτός UEFA και η 6 η θέση συνεχίζει να είναι προνομιούχος. Δηλαδή θα έχουμε ένα θρίλερ για αρκετές εβδομάδες.

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620