Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Α΄ ΕΘΝΙΚΗ: Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε η Skoda Ξάνθη βρίσκεται μαθηματικά στην Ευρώπη

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Την εκπληκτική της φετινή πορεία συνέχισε η Skoda Ξάνθη που, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής, επικράτησε με 1-0 του Ηρακλή στο γήπεδο των Πηγαδίων και κατάφεραν με αυτή τη νίκη να ξεπεράσουν τον ΠΑΟΚ, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση και ταυτόχρονα εξασφάλισαν και μαθηματικά την έξοδό τους στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς δημιουργήθηκαν ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και κυρίως έγινε παιχνίδι κέντρου. Η ήττα αυτή στέρησε από τον Ηρακλή την ευκαιρία να ξεφύγει από τους υπόλοιπους διεκδικητές της 6ης θέσης, που πιθανότατα οδηγεί στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αλλά ευτυχώς γι' αυτόν ούτε το Αιγάλεω, ούτε και η Χαλκηδόνα πήραν βαθμούς σ' αυτήν την αγωνιστική.

Όσο ήρεμο ήταν το πρώτο μέρος, τόσο άγρια μορφή πήρε το δεύτερο από το ξεκίνημά του, με την κορύφωση της έντασης να συναντάται στο γκολ των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι, στο 48', έφτασαν μια ανάσα από την επίτευξη του γκολ με τον Παπαποστόλου, το σουτ του οποίου απέκρουσε με εντυπωσιακή ενέργεια ο Πιζανόφσκι σε κόρνερ. Στο 72', η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε, καθώς «άνοιξαν» το σκορ με κεφαλιά του Καζάκη. Το τέρμα τους πέρασε από διαδικασία διαβουλεύσεων μεταξύ του επόπτη Χουλιάρα και του διαιτητή, αφού ο επόπτης είδε τον Λαμπριάκο σε θέση οφσάιντ, μέχρι να κατακυρωθεί. Ο Λαμπριάκος, αν και ήταν εκτεθειμένος, δεν επηρέαζε την προσπάθεια του Καζάκη, κάτι που δεν αντελήφθη αμέσως ο Χουλιάρας. Οι έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων προς το πρόσωπό του και η συνομιλία που είχε με τον Κουκουλάκη άλλαξαν την αρχική απόφαση, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάρουν το προβάδισμα. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έμελλε να κρίνει το τελικό σκορ, αφού ούτε η Ξάνθη, για την οποία ο Λαμπριάκος στο 78' έχασε τετ α τετ, αλλά ούτε και ο Ηρακλής κατόρθωσαν να πετύχουν κάποιο τέρμα.

Διαιτητής ήταν ο Κουκουλάκης από το Ηράκλειο. Κιτρίνισε τους Λουτσιάνο, Ζαπρόπουλο, Γαρπόζη - Φορτούζι, Παπαποστόλου.

SKODA ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Πιζανόφσκι, Ζαπρόπουλος, Παπαδημητρίου, Σίκοβ, Παβιό (59' Γαρπόζης), Κοντοδήμος, Λουτσιάνο, Κάραμπας (59' Μαχράτζε), Μπαϊκαρά, Πρίττας, Λαμπριάκος.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Κωφίδης): Αμπάρης, Παπαζαχαρίας (46' Στεφανής), Κατσαμπής, Σεγκιρί, Πουρσανίδης, Λαγός, Ιωάννου (50' Κεϊτά), Δρούγας, Φορτούζι, Επαλέ, Παπαποστόλου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιάννης Μαντζουράκης: «Είχαμε πολύ καλό ξεκίνημα με διάθεση και δημιουργικότητα. Εν τούτοις δεν είχαμε καλές επιλογές όταν φθάναμε απέναντι στα αντίπαλα γκολπόστ και την πρέπουσα αποφασιστικότητα. Στο δεύτερο μέρος έγινε καλύτερο παιχνίδι και σε αυτό βοήθησε και ο Ηρακλής. Το γκολ της αναμέτρησης ήταν πεντακάθαρο, με τον επόπτη να κάνει μεγάλο λάθος. Ο Λαμπριάκος δεν επηρεάζει την φάση»

Βασίλης Καζάκης: «Είχαμε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και καταφέραμε να αξιοποιήσουμε μία από αυτές στην επανάληψη. Σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν είχαμε τον κόσμο στο πλάι μας και αυτό τον καλούμε να κάνει πάντα»

Σταύρος Λαμπριάκος: «Στην φάση του γκολ δεν είχα συμμετοχή. Μόνο στην αρχή αυτής κατευθύνθηκα πάνω στον Αμπάρη χωρίς να τον ακουμπήσω. Πιστεύω ότι ήταν ένα καθαρό γκολ»

*** Μέρες '99 ζει η Skoda Ξάνθη, αφού και τότε είχε φθάσει τις 11 εντός έδρας νίκες. Φέτος έχουν την ευκαιρία να το ξεπεράσουν, αφού θα υποδεχθούν την Καλλιθέα στις 15/5. Όσο και αν φαίνεται οξύμωρο αυτή ήταν η πρώτη φορά που κέρδισε με 1-0 φέτος, ενώ ήταν η έκτη που ο "Γηραιός" ηττάται με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

*** Για πρώτη φορά ως προπονητής της Skoda Ξάνθης, ο Γιάννης Ματζουράκης νίκησε τον Ηρακλή, μετά από έξι αγώνες.
*** Ο Βλάσσης Καζάκης πέτυχε το τρίτο φετινό του γκολ, όλα μπαίνοντας στο ματς ως αλλαγή. Όμως αυτό που έκρινε την συνάντηση ήταν το πρώτο του στο νέο γήπεδο της Skoda.

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620