Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Τοπικά Νέα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΝΟΜΟΥ
ΞΑΝΘΗΣ

 


Αθήνα 1/ 3/ 2005

ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Πολιτισμού

 

ΕΡΩΤΗΣΗ


Στο νότιο τμήμα της πόλης της Ξάνθης ως γνωστόν, βρίσκονται οι μεγάλες κτιριακές εγκαταστάσεις των παλιών καπναποθηκών. Τα συγκροτήματα αυτά έχουν κριθεί διατηρητέα, ως νεώτερα μνημεία. Παρ΄ όλα αυτά στο πρόσφατο παρελθόν τμήμα του ακάλυπτου χώρου ενός εξ΄ αυτών, αποχαρακτηρίστηκε με αποτέλεσμα να ανεγερθούν νέες οικοδομές, αλλοιώνοντας έτσι την αισθητική του ακινήτου, του συγκροτήματος και της περιοχής γενικότερα. Στο παρελθόν είχε προταθεί να αγοραστεί από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ολόκληρο το συγκεκριμένο ακίνητο, με χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και να στεγαστεί τμήμα της Αρχιτεκτονικής Σχολής Ξάνθης.

Επειδή διάχυτη είναι η ανησυχία των Ξανθιωτών, ότι με την μέθοδο της «σαλαμοποίησης» θα επιχειρηθεί η συνολική οικοπεδοποίηση των ακάλυπτων χώρων του ακινήτου αυτού και ίσως και άλλων, γεγονός που θα οδηγήσει στην απαξία των μνημείων, αφού θα έχει μηδενιστεί η καλαισθησία της περιοχής.

Επειδή αν αποχαρακτηριστούν και οικοπεδοποιηθούν και οι υπόλοιποι χώροι, η αγορά των κτιριακών συγκροτημάτων θα είναι τελείως ασύμφορη, για οποιαδήποτε χρήση.

 

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
 

1. Αν προτίθεται να πάρει μέτρα και ποια θα είναι αυτά, για να σταματήσει την εγκληματική οικοπεδοποίηση του περιβάλλοντος χώρου των καπναποθηκών της Ξάνθης.

2. Αν είναι στον σχεδιασμό του Υπουργείου η αναπαλαίωση μέρους ή όλων των κτιριακών συγκροτημάτων και η παραχώρηση της χρήσης τους σε φορείς του Νομού Ξάνθης.

 

Ο ερωτών Βουλευτής

 

 

Παναγιώτης Σγουρίδης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620