Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Τοπικά Νέα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ

ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

 

Αθήνα  2- 2- 2005

  

ΠΡΟΣ: Τους Υπουργούς

1.      Οικονομίας και Οικονομικών

2.      Ανάπτυξης

3.      Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

  

Στο Νομό Ξάνθης οι εξελίξεις είναι ραγδαίες σε ότι αφορά την απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας και την μεταφορά των επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες. Ο δείκτης ανεργίας στο Νομό ήδη τρέχει σε ποσοστό 13,1%, ενώ επίκειται μετεγκατάσταση στο νομό Κιλκίς της ΚΑΠΝΙΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, που μεταφράζεται σε απώλεια 1000 περίπου θέσεων εργασίας ή 1.000.000 εργατοωρών σε ετήσια βάση. ΄Ετσι θα διευρυνθεί η ανεργία δημιουργώντας κλίμα αβεβαιότητας στους κατοίκους.

 

Το θέμα απασχολεί πλέον το σύνολο της κοινωνίας της Ξάνθης γιατί οπωσδήποτε θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις σε όλους τους πολίτες της περιοχής. Αν ληφθεί υπόψη και η άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα συνεταιριστικά εργοστάσια αλλά και η επαπειλούμενη «μετανάστευση» και άλλων επιχειρήσεων προς τη Βουλγαρία, το μέλλον της Ξάνθης διαγράφεται ζοφερό.  Οι συνέπειες προβλέπεται να είναι ακόμα τραγικότερες εξαιτίας της απουσίας κυβερνητικού σχεδιασμού που θα αποτρέψει την αποβιομηχάνιση της ευαίσθητης αυτής γωνιάς της Πατρίδας μας.

 

Επειδή η συγκράτηση του πληθυσμού της ακριτικής και προβληματικής περιοχής της Ξάνθης καθώς και η εξασφάλιση της συνοχής του κοινωνικού ιστού είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

 

1.      Αν η Κυβέρνηση προτίθεται να λάβει μέτρα και ποια, προκειμένου να ανακόψει το σαρωτικό ρεύμα μετεγκατάστασης των επιχειρήσεων της Ξάνθης σε γειτονικές χώρες ή σε άλλους νομούς της Ελλάδας.

2.      Με δεδομένο το δημογραφικό πρόβλημα με ποιες πολιτικές θα αποτρέψετε το ενδεχόμενο κύμα φυγής των κατοίκων της περιοχής, σε περίπτωση που η διαβίωσή τους καταστεί  προβληματική, εξαιτίας της ανεργίας.

3.      Πότε προβλέπεται να καταβληθεί η επιδότηση εργασίας του 12% στους επιχειρηματίες της περιοχής και αν το μέτρο αυτό θα συνεχιστεί.

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

 

 

 

Π. Σγουρίδης

 

 

Κατατέθηκε  2/2/2005

 

Αριθ. Πρωτ. Βουλής : 7336

www.ixanthi.gr - Τμήμα Ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620