Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Τοπικά Νέα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
Ν.Α ΔΡΑΜΑΣ -ΚΑΒΑΛΑΣ- ΞΑΝΘΗΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΞΑΝΘΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ν.Δ ΞΑΝΘΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ & ΔΗΜ. ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Υδατογενούς προέλευσης

τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

που σημειώθηκαν στην πόλη μας.

Ξάνθη 2 Φεβρουαρίου 2005

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης υπό την Προεδρία του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αντωνακάκη Καρυoφύλλη και με τη συμμετοχή των: κας Μπάμπαλη Αντωνίας Προϊσταμένης Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας της Περιφέρειας ΑΜΘ, του κ. Νεάρχου Ανδρέα Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Ξάνθης, του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου και Δ/ντη του Τμήματος Επειγόντων περιστατικών κ. Φιλίππου Φίλιππου, της Δ/τριας του Μικροβιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου κας Σταματοπούλου Ιωάννας, της Μικροβιολόγου κας Μηδιούρα Τριανταφυλλιάς και του κ. Παπαδόπουλου Βασίλειου Ιατρού του Τμήματος επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, και εκπροσώπων της ΔΕΥΑ Ξάνθης κ.κ Κωνσταντινίδη Χρήστου, Τσέπελη Εμμανουήλ και Μελίδη Πάρη, σχετικά με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας των τελευταίων ημερών, διαμορφώθηκε πλέον η κοινή άποψη ότι αυτά είναι υδατογενούς προέλευσης, επί τη βάσει ισχυρών ενδείξεων, άποψη που εξέφρασε και το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ).

Ασφαλής τοποθέτηση θα διατυπωθεί ως προς τα αίτια, που την προκάλεσαν , μετά την παραλαβή αποτελεσμάτων από εξειδικευμένα εργαστήρια το προσεχές 24ωρο ή 48ωρο.

Ως προς την άρση της ανακοίνωσης για τη μη χρήση του νερού προς πόση από το δικτύου ύδρευσης, των συγκεκριμένων περιοχών που ανακοινώθηκαν, είμαστε σε συνεργασία με το ΚΕΕΛ (Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων), εξετάζονται όλες οι παράμετροι και εντός των επομένων ωρών θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620