Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Α΄ ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Πήρε την ρεβάνς  ο Ορφέας από τον Αρίωνα  με 73-67

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Άλλο ένα ξανθιώτικο ντέρμπι μεταξύ Ορφέα και Αρίωνα πέρασε στην ιστορία με τη μόνη διαφορά ότι νικητής ήταν ο πρώτος με σκορ 73-67. Ήταν η πρώτη νίκη στις φετινές επίσημες αναμετρήσεις των δύο εκπροσώπων μας στο πρωτάθλημα της Α! ΕΚΑΣΑΜΑΘ με αναλογία 3-1 νίκες.

Η ομάδα του Κώστα Τσουνάκου επιβεβαιώνοντας την καλή αγωνιστική της κατάσταση πέτυχε μία δίκαιη νίκη αφού ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και μάλιστα μετά το 15ο λεπτό όταν επανήλθε στον αγώνα ο Γιώργος Στεφανίδης που έδωσε το έναυσμα για την μεγάλη αντεπίθεση. Μέχρι εκείνο το σημείο παιζόταν κακό μπάσκετ με τις δύο ομάδες να έχουν εναλλασσόμενη πρωτοπορία.

Αντίθετα ο Αρίωνας παρουσιάστηκε με πολλά νεύρα, γεγονός που δεν τον άφησε να δείξει κάτι από καλό αγωνιστικό του πρόσωπο. Πάντως στο τέλος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και τις επιπολαιότητες των γηπεδούχων, γύρισε το παιχνίδι από το -16 (57-41) μειώνοντας στον πόντο 68-67 αλλά η ψυχραιμία των παικτών του Κώστα Τσουνάκου από την γραμμή των ελευθέρων βολών έδωσε τη νίκη και τους… εκνευρισμένους φιλοξενούμενους που τα είχαν με την διαιτησία.

Διακρίθηκαν από τους νικητές οι Παπούης, Αναγνωστόπουλος, Κοτσίκης και Στεφανίδης χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι, ενώ από τον Αρίωνα διακρίθηκαν οι Βαζαίος, Κούτρας και Αποστόλου.

Αρνητικοί πρωταγωνιστές αποδείχθηκαν και οι δύο Καβαλιώτες διαιτητές κ.κ. Μπακλατζής – Ξυλούδης που κατάφεραν να φέρουν τον εκνευρισμό ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις τους, τις πολλές τεχνικές ποινές και ουσιαστικά να μετατρέψουν ένα προδιαγραφόμενο ήρεμο παιχνίδι σε αγώνα γεμάτο ενστάσεις και εντάσεις. Οι κύριοι αυτοί μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας θα έπρεπε να φεύγουν απαρατήρητοι από έναν αγώνα χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον με τις δύο ομάδες που ήθελαν να παίξουν μπάσκετ.

Τα 10λεπτα του αγώνα: 11-13, 29-22 ημίχρονο, 47-36, 73-67 τελικό.

ΟΡΦΕΑΣ (Τσουνάκος – Μεϊμάρης): Νικολαϊδης 2, Αυγερινός 10 (1), Παπούης 12 (1), Ηλιόπουλος 5, Αναγνωστόπουλος 11 (2), Ταβουλτσίδης 2, Στεφανίδης 9, Κηπουρός 6, Κοτσίκης 18 (1).

ΑΡΙΩΝ (Παπαδόπουλος): Σπανός 4, Δημητριάδης 2, Μαρουλάκης 11, Αποστόλου 6 (2), Βαζαίος 29, Κουτσάκης, Ταχτσίδης 5, Κούτρας 6, Λιθόπουλος 4.

*** Αποβλήθηκαν με 5 φάουλ οι Αυγερινός, Αναγνωστόπουλος, Στεφανίδης και Κηπουρός από τους γηπεδούχους και από τον Αρίωνα οι Ταχτσίδης, Κουτσάκης και Κούτρας.

*** Δόθηκαν συνολικά 7 τεχνικές ποινές σε αναλογία 4-3, καθώς και από ένα αντιαθλητικό.

*** Περί τους 50 φιλάθλους βρέθηκαν στο Δημοτικό που σε σχέση με τις άλλες φορές οι του Αρίωνα είχαν την μερίδα του λέοντος.

*** Καθυστερημένα ήρθε στο γήπεδο ο Άρης Σιγλίδης αλλά πρόλαβε όλα τα … καλά του δευτέρου ημιχρόνου.

*** Η φάση που ξεσήκωσε τους παίκτες του Αρίωνα ήταν 16΄΄ πριν το τέλος όταν το σκορ ήταν 68-67 και στην δεύτερη άστοχη βολή του Παπούη ο κ. Ξυλούδης έδωσε τζάμπολ υποδεικνύοντας ότι Κοτσίκης και Μαρουλάκης μπήκαν πιο γρήγορα μέσα στην εκτέλεση της βολής. Μέχρι εκείνο το σημείο ανάλογες περιπτώσεις τις έδιναν ότι μετρά η βολή ή επανάληψη. Έτσι η κατοχή δόθηκε στον Ορφέα και ακολούθησαν τραγελαφικά πράγματα. Τεχνικές ποινές συνέχεια και με 5/6 γράφτηκε το τελικό 73-67.  

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620