Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Δελτίο Τύπου

Οικολογικό Κατασκηνωτικό Εργαστήρι

της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Ένα πρότυπο διακρατικό πρόγραμμα για την ενδυνάμωση της οικολογικής συνείδησης των νέων μέσα απ΄ την πολιτιστική ανταλλαγή

ΠΟΥ; Στη Ξάνθη

ΠΟΤΕ; 23 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου 2005

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ; Σε νέους 18 – 25 ετών

Μετά από πρωτοβουλία του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της Τοπικής Επιτροπής Ξάνθης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, πραγματοποιείται από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2005 στα Άβδηρα Ξάνθης ένα πρότυπο διακρατικό πρόγραμμα με τίτλο «Φύση χωρίς Σύνορα». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους από 18 έως 25 χρονών από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Κύπρο και τη Γαλλία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να γνωρίσουν βιότοπους, όπως την οροσειρά της Ροδόπης, την λίμνη της Βιστωνίδας, το Πόρτο Λάγος, να συμμετάσχουν σε οικολογικά παιχνίδια εμπνευσμένα από το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και να παρακολουθήσουν διαλέξεις για το φυσικό περιβάλλον και την βιωσιμότητά του. Έκτος όμως απ’ την ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα φυσικού περιβάλλοντος, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανταλλαγή εμπειριών μέσα από μια δια-πολιτισμική συνύπαρξη. Μια επίσκεψη σε τοποθεσίες όπως στο χωριό Γενιτσέα, όπου ζουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι θα φανερώσει πόσο αρμονικά συνυπάρχουν πληθυσμοί που αποτελούν φορείς διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών.

Στο διάστημα 2-4 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ η προπαρασκευαστική συνάντηση των εταίρων από την Κύπρο, την Τουρκία και την Γαλλία για να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων. Όλοι οι εταίροι δήλωσαν ότι η προπαρασκευαστική συνάντηση ήταν απαραίτητη για την καλύτερη προετοιμασία του προγράμματος και την υποδοχή των νέων απ’ τις τέσσερις χώρες, στην Ξάνθη και εξέφρασαν ικανοποίηση για την έναρξη του προγράμματος.

Το πρόγραμμα «Φύση χωρίς Σύνορα», εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικότερου ενδιαφέροντος και της πολυετούς παρουσίας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ στον Νομό Ξάνθης. Οι στόχοι του είναι εναρμονισμένοι με τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής. Η διεξαγωγή του ευρωπαϊκού προγράμματος σε μία περιοχή όπου πρώτη φορά φιλοξενούνται τέτοιου είδους δραστηριότητες θα την προβάλλει σημαντικά. Το δια-πολιτισμικό πρόγραμμα στην Ξάνθη αποκτά λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της γειτονίας της με πόλεις άλλων χωρών, ιδιαίτερη σημασία διότι συντείνει στο πνεύμα της συμφιλίωσης μεταξύ των λαών και των διαφορετικών πολιτισμών.

Το μεγαλύτερο μέρος του «Φύση χωρίς Σύνορα» χρηματοδοτείται απ’ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στο πλαίσιο του προγράμματος «Νεολαία», δράση 1.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Αβδήρων για την συνεργασία και την ευγενική χορηγία δωρεάν μεταφοράς των νέων με λεωφορεία του Δήμου.

ΧΩΡΕΣ – ΕΤΑΙΡΟΙ

Ελλάδα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Κύπρος: CYMEPA

Γαλλία: Association U Marinu

Τουρκία: Youth Association for Habitat and Agenda 21

Συντονίστρια του προγράμματος: Λύδια Παυλοπούλου

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε άμεσα με τις Φραντζέσκα Οικονόμου και Μαρία Φούντου στο τηλέφωνο 210-3225245.

Καίτη Θεοδωρίδου - Μέλος του Συμβουλίου Επικοινωνίας

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620