Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Δελτίο Τύπου

Όλα είναι έτοιμα στο Δαφνώνα Ξάνθης για τις εκδηλώσεις ΔΗΜΗΤΡΕΙΑ 2004 που πραγματοποιούνται για έβδομη χρονιά στην όχθη του Νέστου. Ο θεσμός επιχειρεί, επιτυχημένα, εδώ και χρόνια να φέρει σε επαφή τον κόσμο με την, απαράμιλλου φυσικού κάλους, περιοχή της κοιλάδας του Νέστου. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στη γνώριμη μαγευτική τοποθεσία, στην όχθη του Νέστου, στο Δαφνώνα Ξάνθης. Οι επισκέπτες που θα βρεθούν για πρώτη φορά στα ΔΗΜΗΤΡΕΙΑ , θα οδηγηθούν στο χώρο εκδηλώσεων με πολλές πινακίδες , καθώς θα φτάνουν στον οικισμό του Δαφνώνα, ενώ αντίστοιχη είναι η σήμανση και κατά την αποχώρηση από τις εκδηλώσεις. Οι υποδομές του χώρου βελτιώνονται χρόνο με το χρόνο ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να κατασκηνώσουν στο χώρο κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Στο διάστημα αυτό μπορούν να περιηγηθούν στην την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σταυρούπολης Ξάνθης και να επισκεφθούν τις πολυδιαφημισμένες ομορφιές της περιοχής.

Στο καλλιτεχνικό μέρος, όπως είναι γνωστό, υπάρχουν δύο σημαντικές συναυλίες. Την Παρασκευή 29 Ιουλίου η μικρή Αρετή Κετιμέ εμφανίζεται στο Δαφνώνα. Με το σαντούρι και το τραγούδι της η νεαρή καλλιτέχνις αναμένεται να εντυπωσιάσει για άλλη μια φορά το κοινό της. Μαζί της ο καταξιωμένος μουσικός του κλαρίνου Μάνος Αχαλινωτόπουλος και πλήθος γνωστών μουσικών της παραδοσιακής μουσικής. Το Σάββατο θα εμφανιστεί στα ΔΗΜΗΤΡΕΙΑ ο Δημήτρης Μπάσης. Ο γνωστός ερμηνευτής θα παρουσιάσει επιτυχίες από την προσωπική δισκογραφία του αλλά και γνωστές, μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού τραγουδιού.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται όπως πάντα δραστηριότητες για παιδιά με διάφορα παιχνίδια ενώ οι μικροί μας φίλοι θα παρουσιάσουν μαζί με το δάσκαλο Χρήστο Δελή και το θεατρικό «Το φύλλο και τα’αηδόνι».

Ιδιαίτερη ενότητα φέτος, τα παραδοσιακά επαγγέλματα που θα παρουσιαστούν. Πετράδες, Σιδεράδες, Σαγματοποιοί θα κατασκευάσουν διάφορα αντικείμενα που στο παρελθόν αποτέλεσαν καθημερινά εργαλεία της αγροτικής ζωής της υπαίθρου.

Για έβδομη χρονιά στο Δαφνώνα τα ΔΗΜΗΤΡΕΙΑ υπόσχονται αξέχαστες στιγμές στην όχθη του Νέστου. Πρόκειται για τις εκδηλώσεις που φέρνουν τον πολιτισμό μέσα στη Φύση και την τέχνη, δίπλα στο ποτάμι. Τα ΔΗΜΗΤΡΕΙΑ 2005 διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος των απανταχού Δαφνιωτών « Η ΔΗΜΗΤΡΑ» και ο πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνώνα « Η ΔΗΜΗΤΡΑ».

Η είσοδος στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις τιμάται € 10 / άτομο, τόσο την Παρασκευή, όσο και το Σάββατο.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620