Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Δελτίο Τύπου

ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

Με την ευκαιρία του τέλους του Ακαδημαϊκού έτους αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθυνθούμε προς τους φορείς των μέσων ενημέρωσης της περιοχής μας, για να εκφράσουμε τα θερμότερα συναισθήματα ευαρέσκειας και ευχαριστιών για τη βοήθεια που προσφέρατε στο Κέντρο Μελέτης Θρακικού Λόγου και στις δράσεις του κατά το διαρρεύσαν χρονικό διάστημα 2004 – 2005.

Από την Άνοιξη του 2002 που στα πλαίσια του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης λειτουργεί το Κέντρο Μελέτης Θρακικού Λόγου έγιναν πολλά.

Το Κέντρο εξοπλίστηκε με σύγχρονα τεχνικά μέσα, δημιούργησε Βιβλιοθήκη Θρακικής Λογοτεχνίας, παρήγαγε ηχητικούς και οπτικούς δίσκους με αρχεία Θρακικής Λογοτεχνίας και Θρακικού Λαϊκού Πολιτισμού, αποθηκεύει πολλά αντικείμενα που θα αξιοποιηθούν στο ‘Π’ ως εκθέσιμο υλικό μετά από συντήρηση και μελέτη, οργάνωσε εκδηλώσεις Λογοτεχνίας, Λαογραφίας, Ιστορίας και Πολιτισμού. Εξέδωσε Εγχειρίδια και Βιβλία.

Στα πλαίσια του Κέντρου οργανώθηκαν και κατά το παρελθόν έτος από τον Οκτώβριο του 2004 ως το Μάιο του 2005 Μαθήματα Ιστορίας και Πολιτισμού της Θράκης με γενικό Θέμα : « Τόποι και άνθρωποι Ξάνθης και Περιφερείας ». Επίσης, στο Εργαστήριο Μελέτης Θρακικού Λόγου με τη διδασκαλία Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας μελετήθηκε ο Βίος του Ευμένη του Πλουτάρχου, η Εκάβη του Ευριπίδη και τα χορικά της Αντιγόνης του Σοφοκλή. Οι εργασίες των σπουδαστών και σπουδαστριών παρουσιάστηκαν ήδη στο κοινό.

Για όλα τα παραπάνω αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους και όλες τις φίλες που πήραν μέρος στις δραστηριότητες του Κέντρου. Επίσης, νιώθουμε ότι οι εφημερίδες, τα περιοδικά, τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις της περιοχής μας έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην προώθηση του έργου μας και στην επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος. Γι’ αυτό εκφράζουμε τις δέουσες ευχαριστίες.

Καλό Καλοκαίρι και καλή αντάμωση το Φθινόπωρο του 2005.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Θανάσης Μουσόπουλος

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620