Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Ένα 7λεπτο ήταν αρκετό για τον Αρίωνα για να κερδίσει το ντέρμπι με τον Πανσεραϊκο με 55-42

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Το σημαντικό ροζ Φύλλο Αγώνα μέχρι τώρα πήρε ο Αρίων Ξάνθης, νικώντας στο ντέρμπι των ομάδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Γ΄ Εθνικής τον Πανσεραϊκό με σκορ 55-42. Η ομάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου που πήρε τον αέρα ακόμη μιας ομάδας της περιφέρειας είχε ένα εκπληκτικό 3ο 10λεπτο όπου με ένα σερί 15-0 μετέτρεψε το 22-25 του πρώτου ημιχρόνου σε 37-25 και κάπου εκεί τελείωσαν τα όνειρα των παικτών του Βασίλη Χρυσανθίδη για να πάρουν κάτι καλό από αυτό το παιχνίδι.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο στον αγώνα. Το πρώτο ανήκει στους Σερραίους που ξεκίνησαν με 2-8 αλλά δεν μπόρεσαν όχι μόνο να κρατήσουν την διαφορά αλλά γρήγορα οι Ξανθιώτες πέρασαν μπροστά και η συνέχεια είχε άγρια ομορφιά αφού το προβάδισμα ήταν εναλλασσόμενο. Πάντως 5 πόντοι στα τελευταία 25΄΄ της πρώτης περιόδου έδωσαν νέο αέρα 4ων πόντων στους Σερραίους αλλά μέχρι εκεί. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χρήστος Παπαδόπουλος έριξε στο παιχνίδι τον Θόδωρο Ασημακόπουλο που ανέλαβε και καθοδήγησε ιδανικά τον Αρίωνα βοηθώντας στην ανάκαμψη της τάξεως του 15-0 2.25΄ πριν το τέλος της 3ης περιόδου. Το τελευταίο 10λεπτο ήταν τυπική διαδικασία αφού οι Ξανθιώτες διατήρησαν την διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας και ο Βασίλης Χρυσανθίδης μάταια προσπαθούσε να γυρίσει το παιχνίδι αφού οι νεαροί παίκτες του δεν κατάφερναν να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι του Αρίωνα έχοντας μεγάλη αστοχία. Ακόμη και όταν 2.58΄ η διαφορά ήταν στο 50-38 αυτός συνέχιζε να παίζει με τους ίδιους παίκτες χωρίς αλλαγές έχοντας παροπλισμένους πέντε παίκτες. Το τελικό 55-42 ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι, παρά το ότι ο Λιθόπουλος δεν ολοκλήρωσε την τελευταία επίθεση κρατώντας μόνο την μπάλα.

Ο Λιθόπουλος που επανήλθε δριμύς στο πρώτο μέρος, ο Ασημακόπουλος στο δεύτερο μαζί με τους Σπανό και Μαρουλάκη περνούν στην πρώτη σειρά των διακριθέντων. Από τους Σερραίους ξεχώρισαν οι Τσανάκας, Εμμανουήλ και Ροϊδης.

Καλή ήταν η διαιτησία των κ.κ. Σικαλίδη – Νικηφορίδη (Θεσ)νίκη)

Τα 10λεπτα: 13-17, 22-25 (ημιχ), 38-29, 55-42 τελικό.

ΑΡΙΩΝ (Παπαδόπουλος Χ): Ζέγας, Λιθόπουλος 11 (1), Μουράτογλου 8, Μαρουλάκης 6 (1), Σπανός 10 (5άδα), Δημητριάδης 3, Ασημακόπουλος 9, Κεμανετζής 6, Μορφονιός 2, Ταχτσίδης.

ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ (Χρυσανθίδης): Ιωσηφίδης 4, Τερζής 4, Γιαβρόπουλος 2, Τσανάκας 14 (2), Εμμανουήλ 15 (1), Ροϊδης 3, Γαργαβάνης.

*** Υψηλές παρουσίες διακρίναμε στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ στην πλειοψηφία από την ΞΑΝΘΗ BF. Ο προπονητής Γιώργος Ζαφειρούδης, που πήγε να ζει τον Ζέγα, αλλά ο Ασημακόπουλος που προπονείται κάθε Δευτέρα μαζί του ήταν η αποκάλυψη, ο Νίκος Νικολόπουλος, ο Νίκος Παπαργύρης, ο Σάκης Κατσαρίκας, ο Σωτήρης Καβασακάλης που μαζί με τον Πρόεδρο Ηλία Σπυριδόπουλο και τον Ταμία Δημήτρη Καραγιαννίδη συνέθεσαν την μία πλευρά της κερκίδας. Στο δεύτερο μέρος προστέθηκε και ο Γιάννης Κουτσογιάννης αφήνοντας μόνο του τον Στεφανίδη στην άλλη μεριά με τον Κερασίδη.

*** Λυπηρό το φαινόμενο ότι στο δεύτερο εντός έδρας ντέρμπι των ομάδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ οι φίλοι του μπάσκετ δεν ήταν ούτε 50.

*** Πολύ δουλειά κάνει ο Θωμάς Αμπεριάδης του παιδικού με τους συμπαίκτες του και το νταβούλι ενισχύοντας τον Αρίωνα στην προσπάθειά του.

*** Κούτρας και Ραχωβίτσας συμπλήρωναν την 12άδα αλλά ήταν τραυματίες γι΄ αυτό και δεν χρησιμοποιήθηκαν.

***Μετά το τέλος του αγώνα η Διοίκηση του Αρίωνα παρέθεσε δείπνο στην ταβέρνα «ΒΙΩΝ» όπου υπήρχε πολύ κέφι. Κεντρικό πρόσωπο ο Θεόδωρος Ασημακόπουλος που δεχόταν τα περισσότερα πειράγματα για την εμφάνιση του.

*** Ήταν θαύμα που έγινε το παιχνίδι αφού την προηγούμενη μέρα λόγω της βροχής οι προπονήσεις στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ γινόταν με μάπα για να σκουπίζεται το παρκέ. Και ο φωτισμός δεν πάει πίσω και μπορεί κάποιος διαιτητής να μην κάνει το παιχνίδι. Θα πρέπει λίγο να προσεχθεί το θέμα από τον Δήμο Ξάνθης.

*** Δεν έγινε ο αγώνας της Μίκρας μεταξύ Μ. Αλέξανδρου – Φλόγας, λόγω της γνωστής απεργίας των υπαλλήλων των Ε.Α.Κ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ

ΝΙΚΗΤΗ

73-65

ΣΟΥΡΩΤΗ

ΚΑΒΑΛΑ

75-77

ΒΑΟ

ΣΤΡΑΤΩΝΙ

73-66

ΑΙΑΣ

ΜΑΚΑΜΠΙ Παρ.

85-82

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ

55-42

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΦΛΟΓΑ

Αν.

ΡΕΠΟ ΟΙ ΙΚΑΡΟΙ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.

ΑΙΑΣ

11

2.

ΙΚΑΡΟΙ *

10

3.

ΚΑΒΑΛΑ

10

4.

ΣΤΡΑΤΩΝΙ

10

5.

ΜΑΚΑΜΠΗ

9

6.

ΦΛΟΓΑ

9

7.

ΝΙΚΗΤΗ

8

8.

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ*

7

9.

ΒΑΟ *

7

10.

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ*

7

11.

ΠΑΝΣΕΡΑΙΚΟΣ

6

12.

ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ*

6

13.

ΣΟΥΡΩΤΗ *

5

14.

ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ

-

* Έχουν κάνει ρεπό

ΣΤΙΣ 27-11-2005

ΝΙΚΗΤΗ

ΣΟΥΡΩΤΗ

ΚΑΒΑΛΑ

ΒΑΟ

ΣΤΡΑΤΩΝΙ

ΙΚΑΡΟΙ

ΜΑΚΑΜΠΙ

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ

ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ

ΦΛΟΓΑ

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

ΡΕΠΟ Ο ΑΙΑΣ

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620