Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Α΄ ΕΘΝΙΚΗ: Καλή αρχή για τις εκτός έδρας νίκες της Skoda Ξάνθης με το 1-0 επί του Ατρομήτου

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Σε τροχιά κορυφής παρέμεινε η Skoda Ξάνθη, η οποία μετά τη νίκη στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου με 1-0 διατηρήθηκε σε απόσταση δυο βαθμών από την πρώτη θέση. Αυτή ήταν η πρώτη για την φετινή αγωνιστική περίοδο και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Σταύρος Λαμπριάκος. Μορφή του αγώνα ο Πετρ Πιζανόφσκι, ο οποίος με εκπληκτικές αποκρούσεις καθ' όλη τη διάρκεια του ματς δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να παραβιάσουν την εστία του αναγκάζοντάς τους στην πρώτη ήττα τους για φέτος.

Από τη στιγμή που Παράσχος και Ματζουράκης φημίζονται για τη διάθεσή του να διατηρήσουν πρωτίστως το μηδέν στα μετόπισθεν και ό,τι καλύτερο προκύψει μπροστά, αναμενόμενο ήτανπως οι ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες θα ήταν ελάχιστες. Ο Ατρόμητος είχε την υπεροχή εκμεταλλευόμενος με άρτιο τρόπο την κούραση της Skoda Ξάνθης από τα συνεχόμενα παιχνίδια (πρωτάθλημα, Ευρώπη) και κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής επιδιώκοντας κυρίως από τον άξονα να διασπάσει την άμυνα της Skoda Ξάνθης.

Δεν κατόρθωσε, ωστόσο να επωφεληθεί της κινητικότητας του Ντοέ στην επίθεση, ο οποίος, ταχύς ως είναι, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους πιο αργούς Παβιό και Σίκοφ που όταν έπαιρναν την απόφαση να τον ακολουθήσουν εκτός περιοχής προκειμένου να τον μαρκάρουν έμεναν μέτρα πίσω. Από μια πιο προσπάθεια άλλωστε του Ντοέ στο 13' προήλθε το σουτ του Δήμου από καλή θέση χωρίς όμως να βρει στόχο. Η καλύτερη πάντως ευκαιρία των γηπεδούχων προήλθε από στημένη φάση, όταν στο 39ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Κορακάκη, ο Σκαρμούτσος (πιεζόμενος από τον Ντοέ) με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πιζανόφσκι.

Αντίθετα η Skoda Ξάνθη σπάνια έφτανε στην περιοχή του Μιχαηλίδη. Ο Εμερσον είχε μπλοκαριστεί από τον Δήμο, ο Λουτσιάνο δεν έβρισκε χώρους δράσης ενώ οι όποιες προσπάθειες του Κάραμπας από τη δεξιά πτέρυγα δεν έβρισκαν ανταπόκριση. Κι όμως στη μοναδική οργανωμένη επιθετική προσπάθειά τους οι "ακρίτες" πήραν το προβάδισμα. Στο 42ο λεπτό, ο Εμερσον πήρε τη μπάλα από το Λουτσιάνο και με τη μία τροφοδότησε τον Λαμπριάκο. Αυτός απέφυγε τον προσωπικό αντίπαλο του και απέναντι στον Μιχαηλίδη δεν λάθεψε κάνοντας το 1-0.

Μην έχοντας άλλη επιλογή οι "κυανόλευκοι" πίεσαν από το ξεκίνημα της επανάληψης για το γκολ της ισοφάρισης. Έχοντας συνεχώς τη μπάλα στην κατοχή τους και ανοίγοντας το παιχνίδι στα πλάγια επεδίωξαν με κάθε δυνατό τρόπο να διασπάσουν την καλά στημένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Είτε με γρήγορη εναλλαγή της μπάλας, είτε από στημένες φάσεις, μετέφεραν τη μπάλα στην περιοχή του Πιζανόφσκι δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους παίκτες της Ξάνθης που είχαν οπισθοχωρήσει αισθητά για να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα.

Παρά όμως τις μοναδικές ευκαιρίες που δημιούργησαν, έχοντας όλες τις προϋποθέσεις να φτάσουν στο γκολ, δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Δικαιολογία στην αστοχία τους ένας εκπληκτικός Πετρ Πιζανόφσκι, ο οποίος σε δύο τετ-α-τετ των Σκαρμούτσου (49') και Γελαδάρη (61') έσωσε την εστία του από σίγουρη παραβίαση. Εξάλλου, ο Σταύρος Λαμπριάκος μετά την αποχώρηση του Παβιό (έγινε αλλαγή λόγω εκνευρισμού) κάλυψε τη θέση του Γάλλου στην αμυντική διάταξη τωνφιλοξενούμενων ανακόπτοντας αρκετές φορές τους αντίπαλους επιθετικούς προτού δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα.

Μολονότι ο Παράσχος ρίσκαρε ρίχνοντας στο ματς και τρίτο επιθετικό (Μανίκας αντί Δήμου) ο Ατρόμητος δεν βρήκε τους απαιτούμενους χώρους να απειλήσει τον Πιζανόφσκι. Κάποια μακρινά σουτ εκτός περιοχής δεν ήταν δυνατό να απειλήσουν τον πάντα σταθερό Τσέχο, ενώ στο 90' όταν ο Μανίκας βρέθηκε στη μικρή περιοχή και στο 92' όταν ο Σκαρμούτσος σούταρε ανενόχλητος, έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Εξάλλου, ο Ματζουράκης οχύρωσε τα μετόπισθεν με το Νίκο Ζαπρόπουλο δίπλα στους Σίκοφ και Λαμπριάκο. Παρά την αμυντική διάθεση της,η Ξάνθη απείλησε όταν στο 87' ο Καζάκης, αφού τροφοδοτήθηκε από τον Εμερσον, νικήθηκε από τον Μιχαηλίδη που διατήρησε τις όποιες ελπίδες ισοφάρισης. Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Σωτήρχος, Μικές, Ντάγκας (73' Παπάς), Κατεμής, Κούτσης, Γελαδάρης, Δήμος (83' Μανίκας), Κορακάκης, Σκαρμούτσος, Ντοέ.

Skoda Ξάνθη: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Παβιό (55' Καζάκης), Σίκοφ, Τσικίνιο, Αντζας, Κάραμπας, Έμερσον, Γαρπόζης (86' Λάφατα), Λουτσιάνο (84' Ζαπρόπουλος), Λαμπριάκος.

Ο διαιτητής κ. Νικολαΐδης από την συμπρωτεύουσα έδειξε πολύ λίγος για την Α΄ Εθνική. Το μόνο που μπορεί να τον παρηγορεί είναι ότι ήταν το πρώτο του παιχνίδι. Ελπίζουμε να ήταν μία κακή παρένθεση και στην συνέχεια να δικαιώσει αυτούς που τον επέλεξαν γιατί σε διαφορετική περίπτωση μη κληρωθεί σε κανένα άλλο ντέρμπι. Γιατί και αυτό ήταν ντέρμπι αφού και οι δύο ομάδες έχουν μεγάλες βλέψεις στο φετινό πρωτάθλημα. Έδειξε κίτρινη κάρτα στους Ντάγκα, Σκαρμούτσο- Γαρπόζη, Παβιό, Σίκοφ, Έμερσον, αντίστοιχα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιάννης Ματζουράκης: «Γνωρίζαμε ότι είχαμε να δώσουμε ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μία σκληρή ομάδα. Αυτό φάνηκε και στο γήπεδο. Ο αντίπαλος είχε τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες και εμείς έναν πολύ μεγάλο τερματοφύλακα. Υποφέραμε στις καθυστερήσεις του αγώνα αλλά η ομάδα μου παρουσιάζει ένα φαινόμενο που δεν είναι ελληνικό. Να μην χάνει πόντους εν μέσω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Συγχαίρω τους παίκτες μου για την απόδοσή τους»

Λουτσιάνο Ντε Σόουζα: «Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου. Παρά την ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών βρήκαμε τον τρόπο να νικήσουμε σε μία καυτή έδρα. Θέλουμε κάτι καλύτερο από πέρυσι. Με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε. Από το Περιστέρι δεν πρόκειται να περάσει κάποια ομάδα εύκολα»

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

*** Ένα λάθος του Ολιβιέ Παβιό στις αρχές της επανάληψης είχε ως αποτέλεσμα τις αυστηρές παρατηρήσεις του Ματζουράκη προς το Γάλλο. Ο τελευταίος εκνευρίστηκε και ο Ρουμάνος προκειμένου να μην επηρεάσει την ισορροπία της ομάδας τον απέσυρε.

*** Ενοχλημένοι με την συμπεριφορά του Παβιό είναι στην Skoda Ξάνθη. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός αντέδρασε σε έντονο ύφος μόλις έγινε αλλαγή από τον Γιάννη Ματζουράκη στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε από τους συμπαίκτες του, αλλά ούτε και από τον Χρήστο Πανόπουλο. Ο Παβιό θα κληθεί σε απολογία ενώπιον του μεγαλομετόχου της Skoda Ξάνθης, ο οποίος θα επιληφθεί προσωπικά του θέματος, αν και ο Ματζουράκης κάλυψε τον παίκτη του στην συνέντευξη Τύπου. Το πρόστιμο, πάντως δεν το γλιτώνει ο Παβιό, αφού η θέση του Πανόπουλου είναι ξεκάθαρη και χιλιοειπωμένη: «Οι βεντετισμοί δε χωρούν στην Ξάνθη»

*** Ακόμη και κόκκινη κάρτα θα μπορούσε δείξει ο Νικολαΐδης στο μαρκάρισμα του Ντάγκα πάνω στον Καζάκη. Τάκλιν-ψαλίδι με τα δύο πόδια από πίσω. Τη γλίτωσε ο αμυντικός του Ατρόμητου.

*** Επανέναρξη του αγώνα σφύριξε ο Νικολαΐδης και ενώ στον αγωνιστικό χώρο υπήρχαν ακόμη φυσιοθεραπευτές. Χαρακτηριστική η αντίδραση του Εμερσον, ο οποίος του έδειξε το μπουκάλι νερού που κρατούσε και εν συνεχεία για να προλάβει την επίθεση του Ατρόμητου το πέταξε εντός αγωνιστικού χώρου.

*** Ανάμεσα στους θεατές είδαμε και τους: Αντώνη Αντωνιάδη, Τάκη Λεμονή, Ανδρέα Νινιάδη,Ντίνο Κασουρίδη παλιός αθλητής μπάσκετ του Περιστερίου.

*** Πριν από την έναρξη του αγώνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη της συζύγου του Γιώργου Κορακάκη, Αγγελικής, που απεβίωσε πριν λίγες ημέρες από ανίατη ασθένεια.

*** Κόπηκαν 2584 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 42.149 Ευρώ

ΑΗΤΤΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΠ

Την 5η νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε το συγκρότημα του Απόστολου Κουτρουλού καθώς στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Αθλητικό Κέντρο των Πηγαδίων επιβλήθηκε με 2-1 του Ατρομήτου διατηρώντας το αήττητο και την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Ξαντινίδης με δυνατό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή. Νωρίτερα ο Τσαμπαζόπουλος είχε…σημαδέψει το δοκάρι των φιλοξενούμενων σε απευθείας εκτέλεση φάουλ στο ημίωρο του αγώνα.
Στο 65ο λεπτό ο Χασομέρης με όμορφη ατομική ενέργεια διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και ουσιαστικά κλείδωσε την νίκη της ομάδας του. Ο Ατρόμητος έχασε την ευκαιρία να μειώσει στο 71ο λεπτό καθώς ο Βούλγαρης απέκρουσε το πέναλτι του Μάρη. Τελικά η μείωση ήρθε 5 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα όταν ο Μπάλλας με όμορφο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1, παραβιάζοντας έτσι για πρώτη φορά την εστία της SKODA ΞΑΝΘΗ στο φετινό πρωτάθλημα.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Βούλγαρης, Κομεσίδης, Τρυποσπίτης, Γιαντσέλης, Λαμπερνάκης, Λουίζος, Ριζογιάννης, Τσαμπαζόπουλος, Μπαξεβανίδης ( 75΄Δεσύλλας), Παλάσκας (70΄Καραθανάσης), Ξαντινίδης (78΄Χασομέρης).

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620