Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Όσα δεν είδατε και δεν ακούσατε από τον 26ο τελικό της ΕΠΣ Ξάνθης

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

Η Δόξα Ξάνθης την ερχόμενη Τετάρτη στις 16.30΄ στην Φελώνη στην πρεμιέρα του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος θα υποδεχθεί την αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Έβρου που είναι ο Αετός Λεπτής που ανήκει στην Α΄ κατηγορία και κέρδισε στον τελικό, που και αυτός έγινε την ίδια ώρα και ημέρα, τον Έβρο Σουφλίου με 5-4 στην διαδικασία των πέναλτι αφού ο κανονικός αγώνας και η παράταση βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 2-2.

Να πούμε επίσης ότι κυπελλούχος της ΕΠΣ Μακεδονίας αναδείχθηκε ο γνωστός μας Ορφέας Σουρωτής που κέρδισε στον τελικό την Αναγέννηση Επανομής με 1-0.

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

*** Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης κ. Νίκος Σπυριδόπουλος καλωσόρισε όλους όσους έδωσαν το παρόν, έκανε μία αναδρομή στο φετινό θεσμό και προέτρεψε τους επίσημους καλεσμένους να στρέψουν το βλέμμα τους στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Τέλος επεσήμανε σε όλους τους παράγοντες – προπονητές και ποδοσφαιριστές ότι η κατάκτηση του κύπελλο δεν θα πρέπει να είναι ο αυτοσκοπός αλλά περισσότερο η συμμετοχή και το ευ αγωνίζεσθε.

*** Στο τελετουργικό μέρος είχαμε τις βραβεύσεις. Η 3μελής επιτροπή ανακήρυξε από κάθε ομάδα τον πολυτιμότερο παίκτη της. Από τον Απόλλωνα ήταν ο Πουτακίδης που την απονομή έκανε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης και από την Δόξα ο Μπαλάνης με την απονομή να κάνει ο Δήμαρχος Βιστωνίδας κ. Βασίλης Τσολακίδης.

*** Στην διαιτητική 4άδα την απονομή των μεταλλίων έκανε ο πρόεδρος του Σ.Δ.Π. Ξάνθης κ. Πασχάλης Λύρατζης.

*** Στην κυπελλούχο Δόξα Ξάνθης τα μετάλλια και το κύπελλο απένειμε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης κ. Νίκος Σπυριδόπουλος ενώ στην φιναλίστ ομάδα του Απόλλωνα Διομήδειας τις αντίστοιχες βραβεύσεις έκανε ο Γεν. Γραμματέας της ΕΠΣ Ξάνθης κ. Σάββας Υφαντίδης.

*** Μετά το τέλος του αγώνα οι δύο ομάδες δείπνησαν σε γνωστή ταβέρνα του Νομού μας, ενώ το ίδιο συνέβη και με την διαιτητική 4άδα μαζί με την διοίκηση του Συνδέσμου, τον Αρχιδιαιτητή και τον παρατηρητή Διαιτησίας του τελικού.

*** Παρά το ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημα της Δόξας Ξάνθης και του Απόλλωνα Διομήδειας που συμφώνησε, από την διοίκηση της ΕΠΣ Ξάνθης, οι εισπράξεις του τελικού να δοθούν στην οικογένεια του πρόωρα χαμένου Τάσου Μελισσόπουλου, εν τούτοις τιμήθηκε η μνήμη του από την κυπελλούχο που παρουσιάστηκαν τόσο στην προθέρμανση όσο και στην απονομή με άσπρα μπλουζάκια που είχε χαραγμένη την μορφή του Τάσου.

*** Βέβαια κάπου εκεί στάθηκε και η διαιτητική 4άδα η οποία έδωσε την αποζημίωσή της στην οικογένεια του Τάσου Μελισσόπουλου.

*** Μάλιστα η διοίκηση του Πασχάλη Λύρατζη επισκέφτηκε τους διαιτητές πριν την έναρξη στα αποδυτήρια και τους έδωσε αναμνηστικά για να θυμούνται αυτήν την ημέρα.

*** Για 2η συνεχόμενη φορά με διαφορετική όμως ομάδα (Ασπίδα) βρέθηκε στον τελικό ο Φόρης Καλτσίδης που όμως δεν μπόρεσε να φύγει με το τρόπαιο.

*** Αντίθετα ο Γιώργος Μαραντάς στην πρώτη του χρονιά ως προπονητής ευτύχησε να σηκώσει το κύπελλο όπως έκανε και τις προηγούμενες δύο κατακτήσεις ως παίκτης όμως τότε.

*** Με αριθμούς αλλά Τσαμπιονς Λιγκ εμφανίστηκαν οι παίκτες του Απόλλωνα και σίγουρα για τον καθένα κάτι συμβόλιζε. Το 39 του Κπουμουλίδη τα χρόνια του, ενώ ο Σερνισλίδης έμεινε πιστός στο Νο 10.

*** Αρχηγοί για τις δύο ομάδες ήταν ο Συμεωνίδης και ο Δημητριάδης αντίστοιχα ενώ μετά την αντικατάσταση του πρώτου το περιβραχιόνιο πήρε ο Κουμουλίδης.

*** Περί τους 1000 φίλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου έδωσαν το παρόν με τον Απόλλωνα Διομήδειας να έχει την μερίδα του λέοντος ανάμεσά τους κάτι που φαινόταν και από τις ιαχές και τα χειροκροτήματα. Τώρα πως είναι δυνατόν να κόπηκαν μόνο 208 εισιτήρια …

*** Ο Γιάννης Ματζουράκης με τον Βεριντιάνο Μαρτσέλο ήταν ανάμεσα στους θεατές με τον τελευταίο να είναι και στην 3μελή επιτροπή για την ανάδειξη του πολυτιμότερων παικτών. Από τους παίκτες της Skoda Ξάνθης διακρίναμε τον Βασίλη Τοροσίδη, Ζαπρόπουλο, Αναστασόπουλο και Κουράκ.

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620