Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ: ΤΡΙΤΩΣΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Δόξα Ξάνθης

Κέρδισε στον 26ο τελικό της ΕΠΣ Ξάνθης τον Απόλλων Διομήδειας με 3-2 κατακτώντας το κύπελλο για 3η φορά σε τέσσερις συμμετοχές της

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Ο 26ος τελικός του κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης πέρασε στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους των τελευταίων ετών από πλευράς θεάματος και γκολ που πρόσφεραν απλόχερα στο παλατάκι της Skoda Ξάνθης στα Πηγάδια, ο Απόλλων Διομήδειας και η Δόξα Ξάνθης. Η ομάδα του Γιώργου Μαραντά ήταν αυτή που κέρδισε την ομάδα του Φόρη Καλτσίδη με 3-2 και πανηγύρισε για 3η φορά στις 4 συμμετοχές της την κατάκτηση του κυπέλλου.

Μπορεί πριν την έναρξη του αγώνα να μην υπήρχε φαβορί του αγώνα, όμως η διαφορά της μιας κατηγορίας που χώριζε τις δύο ομάδες ήταν εμφανής. Αυτός ήταν ο λόγος που οι της Δόξας μπήκαν πιο δυναμικά στο παιχνίδι και με την συμπλήρωση ενός λεπτού αγώνα έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ όταν σε κενή εστία κεφαλιά του Μεχμέτ πέρασε ελάχιστα άουτ. Και η δεύτερη ευκαιρία στο ξεκίνημα ανήκει στους παίκτες της Δόξας με τον Χρήστο Μαραντά από πλάγια θέση να σουτάρει δυνατά και με τα πόδια να διώχνει σε κόρνερ ο Μαρίδης. Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης από το ύψος του πέναλτι και σε κενή εστία αποτυγχάνει με δυνατό σουτ να την παραβιάσει αφού η μπάλα φεύγει ελάχιστα άουτ από την αριστερή κάθετη δοκό.

Έτσι λοιπόν έχουμε τον νόμο του ποδοσφαίρου όταν στο 17΄και σε μία ξαφνική αντεπίθεση ο Κουμουλίδης κερδίζει την κόντρα από τον Δεσσύλα λίγο κάτω από το κέντρο, η μπάλα στρώνεται στον Χράλογλου ο οποίος με ιδανικό τρόπο πλασάρει τον Κυριαζίδη και ανοίγει το σκορ για τον Απόλλων Διομήδειας. Στην φάση αυτή τραυματίσθηκε ο Δεσσύλας ο οποίος λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε. Το γκολ αυτό πάγωσε τους παίκτες της Δόξας ενώ αντίθετα οι της Διομήδειας με τον αρχηγό τους προσπάθησαν να επισκεφτούν τον Κυριαζίδη αλλά η λόμπα που προσπάθησε ο Κουμουλίδης βρήκε σε ετοιμότητα τον τελευταίο που μπλόκαρε.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι της Δόξας βρέθηκαν και πάλι στην περιοχή του Απόλλωνα και το σουτ του Κιαμήλ έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ ο Μαρίδης. Στο 39΄ είχαμε την ισοφάριση για την Δόξα. Ο μόνιμος εκτελεστής των κόρνερ Δημητριάδης βρήκε τον Μπαλάνη που με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του ανήμπορου Μαρίδη κάνοντας το 1-1.

Αυτό το γκολ επανέφερε την ψυχολογία στην Δόξα που στο δεύτερο ημίχρονο και σε διάστημα δύο λεπτών ξεκαθάρισε τα πράγματα. Στο 49΄ ο Εφεντόπουλος με κεφαλιά μετά από σέντρα του Κιαμήλ έβαζε μπροστά την ομάδα του με 1-2 και δύο λεπτά αργότερα ο μοιραίος παίκτης στο ξεκίνημα του αγώνα Χρήστος Μαραντάς με πλασαριστό δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και παρά την απόκρουση του Μαρίδη η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία γράφοντας το 1-3.

Λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου του δευτέρου ημιχρόνου ο Απόλλων που άφηνε την αμυντική τακτική, βρέθηκε δύο φορές κοντά στο γκολ με τους Κουμουλίδη στο 58΄ που μπλόκαρε ο Κυριαζίδης και στο 59΄του Γιαπουτζή που έφυγε ελάχιστα άουτ. Η άκαρπη αυτή υπεροχή έδειχνε ότι μ΄ αυτό το σκορ θα τελείωνε ο αγώνας όμως ο Σερνισλίδης στο 82΄που βρέθηκε αφύλακτος μέσα στην μικρή περιοχή με πλασέ μείωνε σε 2-3. Δύο λεπτά αργότερα ο Εφεντόπουλος δεν μπορεί να νικήσει στο τετ – α –τετ τον Μαρίδη που κρατά το 2-3 διώχνοντας σε κόρνερ στην εκτέλεση του οποίου αιφνιδιάζεται ο ίδιος παίκτης και προλαβαίνουν οι αμυντικοί να διώξουν σε νέο κόρνερ ανεκμετάλλευτο. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή και μετά από 4 λεπτά καθυστερήσεων ο Δημήτρης Σάββογλου σφύριξε την λήξη δίνοντας το έναυσμα για τα πανηγύρια των νικητών.

Διακρίθηκαν από την Δόξα οι Δημητριάδης, Κιαμήλ, Μπαλάνης, Μαραντάς και από τον Απόλλωνα οι Σερνισλίδης, Πουτακίδης, Γουβανέζας και Κουμουλίδης.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Δημήτρη Σάββογλου (Ντάκος – Δέλλιος) ενώ τέταρτος ήταν ο Βέργος Χαλβατζής.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΙΟΜΗΔΕΙΑΣ: Μαρίδης, Κωνσταντινίδης, Συμεωνίδης (52΄Νικάκης), Γιουβανέζας, Κανσίζογλου (79΄Δημόπουλος), Πουτακίδης, Χατζηβασιλείου, Χράλογλου (82΄Χαϊτίδης), Γιαπουτζής, Σερνισλίδης, Κουμουλίδης.

ΔΟΞΑ ΞΑΝΘΗΣ: Κυριαζίδης, Γκαλήπ, Τηλαβερίδης Τ., Μεχμέτ Τανέρ, Δημητριάδης, Δεσύλλας (22΄Κωνστανταράκης), Κιαμήλ, Μπαλάνης, Εφεντόπουλος, Τζανέτος, (63΄ Τηλαβερίδης Δ.) Μαραντάς (87΄Μελισσόπουλος).

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620