Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, την Τετάρτη 10 Μαΐου 2006 στις 19.00 με χαρά παρουσιάζει στο εικαστικό κοινό της Θράκης, την έκθεση ζωγραφικής του καταξιωμένου Έλληνα δημιουργού κ. Γιάννη Μενεσίδη με τίτλο:

«Κεκρυμμένη χαρά»

Ο Γιάννης Μενεσίδης γεννήθηκε στη Δράμα το 1947. Σπούδασε ιατρική στο Α.Π.Θ. και ειδικεύτηκε στην Πνευμονολογία-Φυματιολογία. Είναι διευθυντής του Πνευμονολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Μαθήτευσε κοντά στον Ν. Γ. Πεντζίκη. Συνεργάσθηκε με τη Μικρή Πινακοθήκη "Διαγώνιος" (1975-1995).

Εκθέτει από το 1975 ομαδικά και από το 1981 ατομικά. Πραγματοποίησε 8 ατομικές εκθέσεις (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ξάνθη, Δράμα).

Τρεις εκδόσεις τέχνης κυκλοφόρησαν για το έργο του. Είναι μέλος του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. και της Ε.Ε.Ι.Κ. (Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Καλλιτεχνών).

Έργα του περιλαμβάνονται σε δημόσιες (Πινακοθήκη Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης, Μ.Κ.Ε. "Τέχνη" κ.ά.) και ιδιωτικές συλλογές (Αγγέλου Δημ., Μαντζαρίδη Ιωσ., Κασάπογλου Παν., Τσέτη Κλ., Κοκκάλα Στ., Τσούκαλη Σωτ., Πλαστήρα Σωκρ. κ.ά).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Ιδρύματος, «Λίλιαν Βουδούρη» στην οδό Οδυσσέως Ανδρούτσου και 12 Αποστόλων, ενώ παράλληλα θα γίνει και η παρουσίαση του ομώνυμου λευκώματος του δημιουργού που εξέδωσε το Ίδρυμα, από τους Αγγελική Μάνδραλη, ζωγράφο, Δημήτρη Βλάχο, ιστορικό-φιλόλογο, και Γιώργο Φρατζολά, φιλόλογο.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: καθημερινά εκτός Κυριακής 09.00-14.00 & 19.00-21.00.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 10 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου 2006.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620