Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Τοπικά Νέα

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα Ελλάδας ξανά στο διεθνές κίνημα των ΓΧΣ (MSF)

Αθήνα/Γενεύη, 9 Φεβρουαρίου 2005. Εκπρόσωποι του Διεθνούς Γραφείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Ελλάδας υπέγραψαν συμφωνία, η οποία δίνει την άδεια χρήσης του σήματος και όλων των σχετικών διακριτικών της οργάνωσης στους ΓΧΣ Ελλάδας, ως αποτέλεσμα της επικύρωσης της επανένταξης του ελληνικού τμήματος στους κόλπους του Διεθνούς Κινήματος. Με βάση τη συμφωνία αυτή, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα Ελλάδας αποτελούν και πάλι μετά από πέντε χρόνια, ένα από τα 19 τμήματα του κινήματος, και μοιράζονται στο εξής, μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα στον κόσμο, τις ανθρωπιστικές και επιχειρησιακές αρχές των ΓΧΣ. Το Ελληνικό τμήμα είχε διαγραφεί από το κίνημα το Νοέμβριο του 1999, μετά από έντονη διαφωνία σχετικά με την επιχειρησιακή εφαρμογή των αρχών των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την ανεξαρτησία και την ουδετερότητα στην κρίση του Κοσόβου.

Η συμφωνία αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που διήρκεσε περισσότερο από ένα χρόνο, κατά την οποία οι αποστολές των ΓΧΣ Ελλάδας ενσωματώθηκαν στην κοινή δομή υποστήριξης και ευθυγραμμίστηκαν με την επιχειρησιακή πολιτική της οργάνωσης.

Οι ΓΧΣ Ελλάδας λειτουργούν σήμερα αποστολές στο Μαλάουι, τη Ζάμπια, την Αιθιοπία, την Αρμενία και τις Παλαιστινιακές Περιοχές. Τα προγράμματα που αναπτύχθηκαν στη Σερβία παραδίδονται σε άλλες οργανώσεις. Οι συνεχιζόμενες δραστηριότητες των προγραμμάτων περιλαμβάνουν: χορήγηση αντιρετροϊκής θεραπείας για ασθενείς με HIV/AIDS, θεραπεία Σεξουαλικά Μεταδιδόμενων Λοιμώξεων, καταπολέμηση της ελονοσίας καθώς και επείγουσες παρεμβάσεις σε επιδημίες.

Η επανένταξη του ελληνικού τμήματος στο διεθνές κίνημα πραγματοποιείται σε μια στιγμή όπου όλα τα τμήματα των ΓΧΣ δεσμεύονται περισσότερο από ποτέ να δουλέψουν μαζί με στόχο τη μεγιστοποίηση της δυνατότητας των ΓΧΣ να απαντούν στις ανάγκες των πληθυσμών σε κίνδυνο.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι μία ανεξάρτητη ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση που δεσμεύεται να παρέχει επείγουσα ιατρική βοήθεια οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη, χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική, πολιτική ή άλλη διάκριση, με το χρέος να ευαισθητοποιεί τις κοινωνίες για τη θέση των πληθυσμών που βοηθά. Οι εθελοντές των ΓΧΣ παρεμβαίνουν σε περίπου 80 χώρες σε όλο τον κόσμο και βασίζονται στη συμπαράσταση περισσότερων από 2 εκατομμύρια υποστηρικτών.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε:

Μαρία Νομικού, στην Αθήνα : 210 5 200 500/ 696 6699008

Anouk Delafortrie στη Γενεύη: +41 22 84 98 925, +41 79 814 92 57

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620