Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Δελτίο Τύπου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α.Μ.-Θ.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΔΡΑΜΑΣ-ΚΑΒΑΛΑΣ-ΞΑΝΘΗΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ : 2541 070108

Email : pressoffice@nestos.gr

 

Ξάνθη, 08/02/05

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μετά από μακρά περίοδο προετοιμασίας πραγματατοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η παρουσίαση της γνωμοδότησης που η Επιτροπή των Περιφερειών ανέθεσε στον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Τάτση και στον Δήμαρχο του Ostersund της Σουηδίας, κ. Jens Nilsson.

 

Η γνωμοδότηση αφορά τον Γενικό Κανονισμό των διαρθρωτικών ταμείων για την Προγραμματική Περίοδο 2007-1013, δηλαδή για το αναμενόμενο Δ΄ ΚΠΣ. Μετά την έγκριση της γνωμοδότησης από τo Τμήμα Συνοχής της Επιτροπής των Περιφερειών, ο κ. Τάτσης έκανε την εξής δήλωση:

 

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος γιατί η γνωμοδότησή μας έτυχε της έγκρισης της πολύ μεγάλης πλειοψηφίας των μελών του Τμήματος Συνοχής της Επιτροπής των Περιφερειών. Είχαν υποβληθεί 84 τροπολογίες εκ των οποίων αποδεχθήκαμε μόνο τις 4. Οι δε υπόλοιπες 80, σύμφωνα με την πρόταση των δυο εισηγητών, δηλαδή τη δική μου και του κ. Nilsson απορρίφθηκαν σχεδόν ομόφωνα. Εκείνο για το οποίο αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος είναι ότι καταφέραμε να γίνουν αποδεκτές προτάσεις που εξυπηρετούν τα εθνικά μας συμφέροντα χωρίς όμως να διαταραχτεί ο καθ’ όλα ευρωπαϊκός χαρακτήρας της γνωμοδότησης. Σημαντικό ήταν επίσης το γεγονός ότι και οι 3 μεγάλες πολιτικές παρατάξεις, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Κόμμα των Φιλελευθέρων συμφώνησαν με το γενικό περιεχόμενο και τις ιδαίτερες διατάξεις της γνωμοδότησης.»

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς που έκανε ο κ. Τάτσης γίνεται φανερή με το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχει προσκληθεί να μιλήσει για το θέμα αυτό σε ειδική συνδιάσκεψη που διοργανώνει στην Τεργέστη η Ένωση Ευρωπαϊκών Διασυνοριακών Περιοχών και σε ανάλογη μεγάλη συνδιάσκεψη στις Βρυξέλλες, με την παρουσία και τη συμμετοχή του Προέδρου της Κομισιόν κ. Jose Manuel Barroso και της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής κ. Danuta Hubner και πολλών άλλων υψηλόβαθμων στελεχών και τεχνοκρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Στη συνέχεια, ο κ. Τάτσης θα συμμετάσχει για το ίδιο πάλι θέμα σε ειδική διάσκεψη-διαβούλευση με το Ευρωκοινοβούλιο ενώ, στις 19 Απριλίου η γνωμοδότηση θα συζητηθεί και θα εγκριθεί στην ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών και μετά την ψήφισή της θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία θα διαμορφώσει και το τελικό κείμενο με το οποίο θα ρυθμίζονται οι κανόνες λειτουργίας του Δ’ ΚΠΣ.

 

Από το Γραφείο Τύπου

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620