Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας - Καβάλας – Ξάνθης έχουν τη χαρά να παρουσιάσουν στο κοινό της Θράκης στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη», την αναδρομική έκθεση μιας καταξιωμένης Ελληνίδας ζωγράφου, της κυρίας Άννας Κωφού, την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2006 στις 20.00 το απόγευμα.

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα

Η Άννα Κωφού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1913, και η πρώτη εικαστική παρουσία της ήταν το 1974! Έχει ήδη παρουσιάσει τα έργα της σε 14 ατομικές εκθέσεις και σε πάνω από 50 ομαδικές στην Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία και Ιαπωνία.

Θέματα της αρχικά υπήρξαν οι κεραίες της τηλεόρασης, η σύγχρονη Θεσσαλονίκη και η Άνω Πόλη, λουλούδια, τοπία της Χαλκιδικής και Μακεδονίτικα το­πία. Στη συνέχεια, την κέρδισε το σκίτσο, οι μορφές και η αφαίρεση. Τις ελαιογραφίες ακολούθησαν οι ακουαρέλες, το μολύβι και το ακρυλικό.

Έχει τιμηθεί με το βραβείο του «Club International des Beaux Arts», Μασσαλία, Γαλλία, 1989, ενώ είναι μέλος στις «Societe des Artistes Independants» στη Γαλλία, «Ένωση Καλλιτεχνών Παλαιού Φαλήρου» και «Ordine Academico International «Greci-Marino» στην Ιταλία.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 20.00 στην αίθουσα του Ιδρύματος «Λίλιαν Βουδούρη» παρουσία της Πρόεδρου του Ιδρύματος, πρ. Υπουργού κυρίας Βιργινίας Τσουδερού, και της καλλιτέχνιδας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουνίου 2006 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά εκτός Κυριακής 09.00-14.00 & 19.00-21.00.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620