Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ: Παράδοση άνευ όρων της Ξάνθη BF FASHION που έχασε με 80-55 στην Ολυμπιάδα

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Την συντριβή γνώρισε η ΞΑΝΘΗ ΒF FASHION το Σάββατο το απόγευμα στην Πάτρα από τη νεοφώτιστη Ολύμπια με σκορ 80-55. Μία ήττα που ήταν η 4η συνεχόμενη για την ομάδα του Γιώργου Ζαφειρούδη και πλέον η Ξανθιώτικη ομάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας έχοντας μόλις μία νίκη στο ενεργητικό της, αυτή της πρώτης αγωνιστικής απέναντι στον ΚΑΟΔ.

Είναι καιρός να σταματήσουν οι δικαιολογίες για το άσχημο αγωνιστικό πρόσωπο της ΞΑΝΘΗ ΒF και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, όλοι οι άνθρωποι της ομάδας. Δεν είναι μόνο η… παράδοση άνευ όρων στην πολύ καλύτερη Ολυμπιάδα και το γεγονός πως σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειξε ότι μπορεί να παλέψει το παιχνίδι. Είναι η μέχρι στιγμής εικόνα του Ξανθιώτικου συγκροτήματος, που αν συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο τότε σίγουρα το μέλλον θα είναι δυσοίωνο.

Πρόκειται για το χειρότερο ξεκίνημα της ΞΑΝΘΗ ΒF FASHION στην 3χρονη παρουσία της στα σαλόνια της Α2 και αυτό είναι από μόνο του στοιχείο, που πρέπει να αντιμετωπιστεί δίχως άλλο με σοβαρότητα. Μπορεί βέβαια η δυναμικότητα των αντιπάλων να ήταν αρκετά καλή σε σχέση με άλλες ομάδες, αλλά αυτό δεν λέει και πολλά πράγματα γιατί ακόμη οι παίκτες του Γιώργου Ζαφειρούδη έχουν προσφέρει τα ελάχιστα, από αυτά που μπορούν.

Είναι καιρός για ανασύνταξη δυνάμεων, για σκέψη, για σοβαρότητα και για πολύ δουλειά. Η συνέχεια εκ των πραγμάτων γίνεται δύσκολη γι’ αυτό καλό θα ήταν να έρθουν σύντομα ροζ φύλλα αγώνα που θα διώξουν και τον παράγοντα του άγχους πριν αυτός επισκιάσει την ΞΑΝΘΗ ΒF FASHION. Το πλέον χαρακτηριστικό παιχνίδι με τα μέχρι σήμερα γεγονότα, είναι αυτό της επόμενης αγωνιστικής στο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ με αντίπαλο τη Νήαρ - Ηστ. Μία Νηαρ Ηστ που βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας έχοντας το απόλυτο στις… ήττες. Είναι μία χρυσή ευκαιρία για μία καλή εμφάνιση και φυσικά νίκη που θα τονώσει την ψυχολογία της Ξανθιώτικης ομάδας για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Καλό θα ήταν βέβαια και ο κόσμος να δώσει το βροντερό παρών του ενισχύοντας τις προσπάθειες των γηπεδούχων για να έρθουν έτσι οι δύο πόντοι της νίκης και να βάλουν οι παίκτες ένα τέλος στο άσχημο σερί των ηττών.

Για το καθαρά αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού της Πάτρας, νομίζουμε πως δεν πρέπει να αναλύσουμε και πολλά πράγματα γιατί ήταν μία καθαρή επιτυχία των γηπεδούχων. Η Ολυμπιάδα από την αρχή έδειξε τις διαθέσεις της παίρνοντας μία διαφορά στο σκορ κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με διψήφιο αριθμό πόντων. Η συνέχεια ήταν ίδια και απαράλλαχτη με τους φιλοξενούμενους να μην αντιδρούν καν στην διαφορά αυτή που αυξήθηκε στους 15 πλέον πόντους με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου (35-23).

Η επανάληψη ήταν μία τυπική διαδικασία με το σκορ να έχει σταθερά ανοδικές τάσεις (60-41 3ο δεκάλεπτο) για να φτάσουμε στο τελικό 80-55 υπέρ των γηπεδούχων που είχαν τέσσερις παίκτες τους με διψήφιο αριθμό πόντων στο σκοράρισμα. Από την άλλη μεριά αν μπορούμε να πούμε κάτι για τους παίκτες του Γιώργου Ζαφειρούδη αυτό θα ήταν ότι απλά προσπάθησαν να ξεφύγουν από την μετριότητα οι Τσότσος, Μασλαρινός, Κουτσογιάννης, Στεφανίδης

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Χουλιάρας (Θεσ)νίκη) – Μαλανδρής (Αθήνα).

Τα 10λεπτα: 23-10, 38-23 (ημιχ.), 60-41, 80-55 τελικό.

Ξάνθη BF FASHION (Ζαφειρούδης): Μίλετιτς 5 (1), Παππάς 10 (1), Μασλαρινός 11 (1), Στεφανίδης 5, Σουφλιάς, Φιλιούσης 6 (1), Κουτσογιάννης, Βοϊβατόπουλος 2, Τσότσος 12, Φουτσιτζής 4.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΟΥΚΑΣ

ΡΕΘΥΜΝΟ

63-76

ΜΙΛΩΝ

ΑΙΓΑΛΕΩ

67-71

ΔΑΦΝΗ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

92-82

ΝΗΑΡ ΗΣΤ

ΚΑΟ ΔΡΑΜΑΣ

78-91

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Ξάνθη BF

80-55

ΜΕΝΤ

ΧΑΛΚΙΔΑ

83-71

ΣΠΟΡΤΙΓΚ

ICBS

71-78

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

ΑΛΙΜΟΣ

70-65

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.

ΡΕΘΥΜΝΟ

9

2.

ΜΕΝΤ

9

3.

ΑΙΓΑΛΕΩ

9

4.

ICBS

9

5.

ΧΑΛΚΙΔΑ

8

6.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

8

7.

ΔΑΦΝΗ

8

8.

ΚΑΟΔ

8

9.

ΜΙΛΩΝΑΣ

7

10.

ΣΠΟΡΤΙΓΚ

7

11.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

7

12.

ΑΛΙΜΟΣ

7

13.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

7

14.

Ξάνθη BF

6

15.

ΔΟΥΚΑΣ

6

16.

ΝΗΑΡ ΗΣΤ

5

ΣΤΙΣ 19-11-2005

ΑΙΓΑΛΕΩ

ΔΟΥΚΑΣ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΜΙΛΩΝ

ΚΑΟ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΑΦΝΗ

Ξάνθη BF

ΝΗΑΡ ΗΣΤ

ΧΑΛΚΙΔΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

ΜΕΝΤ

ΣΠΟΡΤΙΓΚ

ΡΕΘΥΜΝΟ

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

ΑΛΙΜΟΣ

ICBS

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620