Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σας καλεί την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 19.00 στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη» στην διάλεξη που θα δώσει η Πολιτισμική Τεχνολόγος-Επικοινωνιολόγος κα. Ελένη Πανάγου με θέμα:

«Σχεδιασμός και ανάπτυξη εκπαιδευτικού λογισμικού για την Ευρωπαϊκή Σύγχρονη Τέχνη-Mec Art-Νίκος Κεσσανλής».

Λίγα λόγια για την ομιλήτρια.

Η Ελένη Πανάγου γεννήθηκε στη Λάρισα το 1982. Σπούδασε την επιστήμη της Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Κατεύθυνση Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας).

Η πτυχιακή της εργασία έχει ως θέμα «Σχεδιασμός και ανάπτυξη εκπαιδευτικού λογισμικού για την Ευρωπαϊκή Σύγχρονη Τέχνη- Κίνημα Mec Art, Νίκος Κεσσανλής».

Έχει κάνει την πρακτική της άσκηση στο Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη υποστηρίζοντας τον σχεδιασμό και την ανανέωση εκπαιδευτικών ιστοτόπων (www.e-paideia.gr και www.edunews.gr). Έχει εργαστεί κατά το έτος 2005, ως σύμβουλος λογισμικού στην ομάδα εργασίας για το λογισμικό Netviewer, στην εταιρεία ΛΥΔΙΑ Α.Ε.- Επιχειρηματικές λύσεις πληροφορικής.

Έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα που αφορούν κυρίως την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τον αλφαβητισμό των μεσών (media literacy) για παιδιά ηλικίας 15-17 ετών με τίτλο έργου «Roaming Reporters» και την προσέγγιση ευαίσθητων πολιτισμικών ομάδων (Άτομα με Ειδικές Ανάγκες) με τίτλο έργου «EQUAL- Νέα επιχειρηματικότητα στο Βόρειο Αιγαίο- Ανακύκλωση-Προοπτική ζωής».

Έχει ανακοινώσει στο Διεθνές Συνέδριο AGORA 2004 στην Αθήνα, την εργασία «ΜΜΕ και αθλητισμός στην ελληνική νησιώτικη περιφέρεια», διοργάνωση συνεδρίου: European Children’s Television Center (ECTC).

Τα κυρία επιστημονικά της ενδιαφέροντα όσον αφορά την εκπαιδευτική τεχνολογία είναι: εκπαιδευτικός σχεδιασμός, παιδαγωγικά μοντέλα, συνεργατική μάθηση σε υπολογιστικά περιβάλλοντα, ευφυείς πράκτορες και εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, και όσον αφορά την πολιτισμική τεχνολογία και επικοινωνία είναι: πολιτιστική διαχείριση – καταγραφή, προβολή και διαχείριση της πολιτισμικής κληρονομιάς, πολιτιστική αναπαράσταση (performing arts & practices) - οργάνωση και διαχείριση αναλογικών και ψηφιακών διαδραστικών εκθέσεων (interactive exhibitions).

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620