Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης θα έχει την χαρά να παρουσιάσει το Ημερολόγιο-Λεύκωμα του 2006 της Ακαδημίας Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης με τίτλο:

«Εικόνες της Θράκης»

Στο νέο αυτό λεύκωμα-ημερολόγιο, που είναι το 7ο κατά σειρά, προβάλλονται μέσα από μια σειρά φωτογραφιών εικόνες της καθημερινής ζωής των σημερινών κατοίκων της Θράκης.

Η ακριτική Θράκη αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί ένα πολύ σημαντικό σταυροδρόμι όπου συναντιούνται, συνυπάρχουν και δημιουργούν πολλοί και διαφορετικοί πολιτισμοί. Οι αξιόλογοι φωτογράφοι Φρόσω Ηλιάσκου, Νίκος Γκόνης, Βασίλης Χρηστίδης, Ασπασία Αλεξοπούλου, Κώστας Τζάραλης, Κώστας Παπαδόπουλος και η Κωνσταντίνα Συρράκου με τη καθοδήγηση του Γιάννη Βουλγαράκη, αιχμαλώτισαν στον φακούς τους τα στιγμιότυπα και αποτύπωσαν στις φωτογραφίες τους τις μοναδικές στιγμές της ζωής στην Θράκης.

Οι προδιαγραφές του λευκώματος-ημερολογίου, που έχει επιμεληθεί το μέλος του Δ. Σ. της Ακαδημίας κα. Αλίκη Τσουκαλά, είναι υψηλές όπως και των προηγουμένων ετών και οι όποιες μικρές αλλαγές, έγιναν με στόχο την βελτίωση της ποιότητας του. Τα κείμενα του Ημερολογίου είναι στα ελληνικά και στα αγγλικά. Η τιμή του ορίστηκε στα 30 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Οι εισπράξεις θα βοηθήσουν το ταμείο υποτροφιών και εκπαίδευσης του Ιδρύματος.

Στην παρουσίαση του λευκώματος εκτός από τον Γιάννη Βουλγαράκη θα παρευρίσκεται και η συγγραφέας του εισαγωγικού του σημειώματος η κοινωνιολόγος Μαρίκα Ρόμπου-Λεβίδη.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη» στην οδό 12 Αποστόλων και Οδυσσέως Ανδρούτσου στη Ξάνθη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν θα μπορείτε να ενημερώνεστε στο τηλ. 25410 29282 από τον κ. Αντώνη Βαρβατσούλια

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620