Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Δελτίο Τύπου

Ξάνθη, 09 / 05 / 2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επέστρεψε χτες από τη Βουλγαρία η αποστολή της «Συνοριακής Περιοχής «ΔΕΛΤΑ-ΡΟΔΟΠΗ», όπου είχε μεταβεί στα πλαίσια του διασυνοριακού προγράμματος «Ακολουθώντας τα βήματα του Ορφέα και του Δημόκριτου» που υλοποιούνται από τη Συνοριακή Περιοχή «Δέλτα-Ροδόπη» και την Ένωση Δήμων της Ροδόπης από τη Βουλγαρία.

Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής ήταν εκπρόσωποι των εταίρων της «Δέλτα-Ροδόπη», δηλαδή από την Υπερνομαρχία Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης και από Δήμους της περιοχής.

Σκοπός της αποστολής, η οποία εντάσσεται στο γενικότερο πεδίο των διασυνοριακών δραστηριοτήτων μεταξύ των δυο περιοχών που προωθεί με ζήλο ο Υπερνομάρχης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης και Πρόεδρος της «ΔΕΛΤΑ-ΡΟΔΟΠΗ» κ. Κωνσταντίνος Τάτσης, ήταν η συνάντηση και γνωριμία ομάδων νέων από τις δυο πλευρές του ελληνοβουλγαρικού συνόρου. Οι νέοι συζήτησαν για κοινά θέματα που τους απασχολούν, για τις σημερινές σχέσεις που διατηρούν οι δυο χώρες αλλά και σχολίασαν τις προοπτικές ακόμη πιο στενής συνεργασίας σε όλους τους τομείς με δεδομένη την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων της «Συνοριακής Περιοχής ΔΕΛΤΑ-ΡΟΔΟΠΗ», κ. Κώστα Φουρλή, Δημήτρη Πραβίτα και Ιωάννη Τζιντζόγλου και της Δημάρχου του Σμόλυαν κ. Dora Yankova και Δημάρχων της Περιφέρειας του Σμόλυαν, οι οποίοι συζήτησαν για την μέχρι σήμερα πορεία των προγραμμάτων που υλοποιούν από κοινού αλλά και σχεδίασαν τις κοινές μελλοντικές δράσεις των δυο περιοχών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το τρέχων πρόγραμμα «Ακολουθώντας τα βήματα του Ορφέα και του Δημόκριτου» μετά τις συναντήσεις αυτές περνά στη δεύτερη φάση, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής και της βουλγαρικής γλώσσας από Βούλγαρους και από Έλληνες, αντίστοιχα, με τη χρήση της τηλε-εκπαίδευσης. Στη φάση αυτή, που αναμένεται να ξεκινήσει σε ένα μήνα, μπορούν να συμμετέχουν όσοι κάτοικοι της περιοχής μας ενδιαφέρονται να μάθουν τη βουλγαρική γλώσσα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Κώστα Φουρλή στα τηλ. 2541 070108 και 2541 063988.

Από το Γραφείο Τύπου

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620