Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Α΄ΕΚΑΣΑΜΑΘ PLAY OFF: Ο Αρίων εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα και πανηγυρίζει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική μετά την 2η νίκη του επί της ΑΕΚ με 70-55

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Το πλεονέκτημα που απέκτησε ο Αρίων την περασμένη αγωνιστική κερδίζοντας στον πρώτο τελικό στην Κομοτηνή την ΑΕΚ το αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο επαναλαμβάνοντας τον θρίαμβο και μέσα στην έδρα του το ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ τελειώνοντας την υπόθεση άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Το 70-55 δείχνει την ανωτερότητα των νικητών αν και αυτή φάνηκε στην επανάληψη όταν μετέτρεψε την συνάντηση σε περίπατο.

Η ΑΕΚ αν και αυτή την φορά είχε στην σύνθεση της τον Ρούλη αυτός φάνηκε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και δεν έδωσε τις βοήθειες που περίμενε ο Στέφανος Βουτσάς. Κοντά σ΄ αυτό να προσθέσουμε και την κατάχρηση των επιθέσεων από τον Γ. Παπαδόπουλο που ήθελε μια μπάλα μόνος του τότε η ήττα ήρθε φυσιολογικά. Δυστυχώς γι΄ αυτόν το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και όχι ατομικό. Μάλιστα η διαφορά έφτασε ακόμη και στους 18 πόντους με τελική τους 15 αφού στα τελευταία 65΄΄ οι φιλοξενούμενοι πέταξαν την άσπρη πετσέτα περιμένοντας υπομονετικά την κόρνα της λήξης.

Τίποτε δεν έδειχνε ότι ο νικητής θα κρινόταν τόσο εύκολα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι και λίγο μετά την συμπλήρωση των πέντε λεπτών η διαφορά έφτασε σε νταμπλ – σκορ (14-7) 4.35΄ πριν το τέλος του πρώτου 10λεπτου. Στα επόμενα τρία λεπτά και είκοσι τρία δεύτερα οι Κομοτηναίοι χάρη στην ζώνη 3-2 προβλημάτισαν τους γηπεδούχους και με ένα σερί 0-8 πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά με 14-15 χωρίς να αλλάξει κάτι στα εναπομείναντα 72΄΄.

Αυτό το ξέσπασμα είχε συνέχεια και στο 2ο 10λεπτο με τους παίκτες του Στέφανου Βουτσά να έχουν σταθερά το προβάδισμα και να ανεβάζουν την διαφορά στους 6 πόντους (20-26) στο 16΄. Η είσοδος του Λιθόπουλου, η αυτοπεποίθηση του αρχηγού Γιώργου Κούτρα αλλά και σταθερότητα του Κώστα Βαζαίου έφεραν το παιχνίδι στα ίσα ακριβώς με την λήξη του ημιχρόνου πετυχαίνοντας το 30-30 σε διάστημα 5΄΄ όσο χρόνο απέμεινε από τις δύο εύστοχες βολές του Παπαδόπουλου.

Τα πρώτα δύο λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ανήκουν στους φιλοξενούμενους που γρήγορα ξεφεύγουν με 5 πόντους (30-35) και δείχνουν να ελέγχουν τον ρυθμό. Ένα σερί 7-0 με πρωταγωνιστές τους Σπανό – Μαρουλάκη – Βαζαίο είναι η αρχή της ανάκαμψης κρατώντας τους αντιπάλους μακριά από το καλάθι και 97΄΄ πριν το τέλος ο Κούτρας για πρώτη φορά ανεβάζει την διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (49-39) σκορπώντας τον ενθουσιασμό. Η Τρίτη περίοδο κλείνει στο +14 με την τελευταία να μετατρέπεται σε τυπική διαδικασία. Μάλιστα ο αρχηγός στην λήξη του χρόνου της επίθεσης από τα 7,5 μέτρα με τρίποντο 8.09΄ πριν το τέλος έγραφε την μεγαλύτερη διαφορά με το 57-39. Δυστυχώς για άλλη μία φορά αναφερόμαστε σε διαιτητή ο οποίος προσπάθησε να γίνει ο πρωταγωνιστής. Σε δύο ολοκάθαρες περιπτώσεις (βήματα – φάουλ) εξάντλησε την αυστηρότητα του χρεώνοντας με τεχνικές ποινές τους Βαζαίο – Κουτσάκη δίνοντας την χαμένη αυτοπεποίθηση στους φιλοξενούμενους. Έτσι 4.20΄ πριν το τέλος η διαφορά μειώθηκε στο 58-51 αλλά η επάνοδος των Κούτρα – Βαζαίου έφεραν την ισορροπία και την διαφορά σε διψήφιο αριθμό και τα πανηγύρια να ξεκινούν 2 λεπτά πριν το τέλος.

Κορυφαίοι των νικητών οι Βαζαίος, Κούτρας, Λιθόπουλος, Σπανός ενώ από την ΑΕΚ διακρίθηκαν οι Κανδύλης, Ρούλης, Γιώργος.

Τα 10λεπτα: 14-15, 30-30 (ημιχ), 54-40, 70-55 τελικό.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του κ.κ. Μιχέλη από την Ορεστιάδα ενώ ο Δραμινός κ. Δαμαλής στο τελευταίο 6λεπτο πήγε να γίνει ο αρνητικός πρωταγωνιστής όταν είδε την διαφορά να εκτοξεύεται στους 17 (58-41) φέρνοντας τον εκνευρισμό στους φίλους αλλά και αθλητές ευτυχώς όμως χωρίς συνέχεια.

ΑΡΙΩΝ (Παπαδόπουλος): Σπανός 9, Μιχαηλίδης, Δημητριάδης 3, Μαρουλάκης 2, Αποστόλου, Βαζαίος 20 (1), Κουτσάκης 3 (1), Ταχτσίδης 3 (1), Κούτρας 15 (1), Λιθόπουλος 12 (1), Γκουτζίκας, Βαλασίδης 3 (1).

ΑΕΚ (Βουτσάς): Γκαράκης, Ρούλης 11, Παπαδόπουλος Γ. 16 (1), Κανδύλης 12, Γιώργος 8, Παπάκης 6 (1), Κοτσιαρίδης, Τεπετσικλής, Μαμμής, Βεζύρογλου 2.

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

*** Μετά το τέλος του αγώνα έγινε η απονομή του κυπέλλου και των μεταλλίων από τον Γενικό Γραμματέα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ κ. Πέτρο Καραϊσκό και άρχισαν τα πανηγύρια.

*** Η διοίκηση του Ηλία Σπυριδόπουλου δεξιώθηκε την ομάδα και τον προπονητή στο Ξενοδοχείο ΝΑΤΑΣΑ όπου εκτός των άλλων ήπιαν σαμπάνια από το κύπελλο. Το παρόν έδωσαν ο Αλέκος Πατρωνάκης, ο πατέρας του Βαζαίου και ο Τέλης Ηλιάδης ο οποίος δεχόταν συγχαρητήρια για την επιτυχία του παιδικού τμήματος για την κατάκτηση για 2η φορά του αντίστοιχου πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Είχε προηγηθεί αυτή με προπονητή τον Κώστα Τσουνάκο που κατετάγη 5η στην Ελλάδα.

*** Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ποιος άλλος ο Βαγγέλης Παλιούρας που αμέσως βολιδοσκόπησε τον Διευθυντή της ΞΑΝΘΗ BF FASHION Νίκο Νικολόπουλο για παίκτες.

*** Πάνω από 100 φίλοι του μπάσκετ ήταν στο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ μοιρασμένοι στις δύο ομάδες.

*** Ανάμεσα στους θεατές και οι προπονητές της Ξάνθη BF FASIHON Σουλιώτης – Λεμονίδης – Ηλιάδης.

*** Σύσσωμη η ομάδα του Ορφέα με επικεφαλή τον προπονητή Κώστα Τσουνάκου ο οποίος όταν οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ έκανε πρόβλεψη για το τελικό αποτέλεσμα λέγοντας για 72-54 που δεν ξέφυγε αφού ήταν 70-55. Όλοι τους ήταν εκδηλωτικοί υπέρ του Αρίωνα ενώ δεν έλειψαν τα πειράγματα στο απολωλός πρόβατο τον Παπούη.

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620