Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

A2 ΜΠΑΣΚΕΤ: Μία από τα ίδια για την Ξάνθη ΒF που έχασε στο τέλος από τον Κολοσσό

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Για 8η φορά στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών η ΞΑΝΘΗ ΒF FASHION γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες. Αυτή την φορά σειρά είχε ο Κολοσσός Ρόδου που κέρδισε με 76-78. Ένας αγώνας που κρίθηκε στο τέλος χάρη στην ψυχραιμία αλλά και την τύχη που συνήθως πηγαίνει με τους δυνατούς.  

Η Ξανθιώτικη ομάδα έφτασε στην πηγή αλλά το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το καθοριστικό αφού όχι μόνο δεν κράτησε την διαφορά των 7 πόντων αλλά την έχασε, κλείνοντας αυτό το διάστημα στο -5 (55-60). Οι νικητές φάνηκαν τυχεροί αλλά έχουν και παίκτες που ξέρουν τι ζητούν μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα αυτό που προβληματίζει όλους τους ανθρώπους της ομάδας της Ξάνθης είναι ο τρόπος που χάνονται αυτά τα παιχνίδια κάνοντας την συνέχεια περιπετειώδη όταν κάλλιστα θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» μερικά από αυτά και να ήταν σε θέση ισχύος στην συνέχεια του πρωταθλήματος ως προς την υπόθεση παραμονή.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος τώρα, από το ξεκίνημα φάνηκε ότι η αναμέτρηση θα ήταν ντέρμπι αφού καμιά ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Η πρωτοπορία ήταν εναλλασσόμενη και τις δύο φορές που πήγαν να «χτίσουν» μία διαφορά ικανοποιητική δεν μπόρεσαν και έτσι στο τέλος χρειάστηκε η ψυχραιμία, το καθαρό μυαλό και φυσικά η τύχη, που συνήθως είναι με τους δυνατούς. Τα πρώτα πέντε λεπτά ανήκουν στην ομάδα του Γρηγόρη Σουλιώτη που είχε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ αλλά στο δεύτερο πεντάλεπτο οι Ροδίτες ανέκαμψαν, ξέφυγαν με 11-19 λίγο πριν την συμπλήρωση το 7ου λεπτού αλλά το πρώτο δεκάλεπτο τους βρήκε προηγούμενους μόνο με τρεις πόντους, με τον Πενταζίδη να οδηγεί τους γηπεδούχους στο σκοράρισμα. Για τον Καβαλιώτη να πούμε ότι ήταν η καλύτερη εμφάνισή του στα τελευταία παιχνίδια και έδωσε το κάτι παραπάνω όταν κλείστηκε ο Μίμιτσα σηκώνοντας την ομάδα στις πλάτες του.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι αποφασισμένοι όπως και στο ξεκίνημα του αγώνα και πριν συμπληρωθούν τέσσερα λεπτά παιχνιδιού ισοφάρισαν σε 25-25 με τον Τσότσο και πήραν το προβάδισμα τεσσάρων πόντων με 29-25 με δράστη τον Νίκο Πενταζίδη 4.59 πριν το τέλος. Το time out του Βασίλη Φραγκιά φάνηκε να βγάζει από το αδιέξοδο την ομάδα του, η οποία με ένα 0-4 σερί ισοφαρίζει, αλλά το τρίποντο του Στεφανίδη δίνει και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του και κλείνει το ημίχρονο με βραχεία κεφαλή ενός πόντου (40-39).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν στα πρώτα λεπτά ότι ήθελαν να καθαρίσουν τον αγώνα αλλά εκτός από το 43-44 δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι παραπάνω αφού το τρίποντο του Καρύδα έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση η οποία έφερε την ομάδα του σε θέση ισχύος και την διαφορά στο +7 (55-48) 4.45 πριν το τέλος. Δυστυχώς όμως αυτό το ξέσπασμα δεν είχε συνέχεια, αφού οι Ροδίτες με ένα σερί 0-12 όχι μόνο μείωσαν την διαφορά αλλά έκλεισαν και αυτό το διάστημα στο +5 δείχνοντας ότι το τελευταίο δεκάλεπτο θα είχε συγκλονιστική εξέλιξη.

Ο Γιάννης Φουτσιτζής που μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο να ξεκουράσει τον Κώστα Τσότσο ήταν ο παίκτης που έδωσε το προβάδισμα με 67-68 στην ομάδα του 4.45 πριν το τέλος αλλά και πάλι το time out του Βασίλη Φραγκιά έδωσε την δυνατότητα στην ομάδα του να ξεφύγει 87’’ πριν το τέλος με 5 πόντους (70-75) και να έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση νίκη.

Όμως μία βολή του Σάκη Καρύδα και άλλες δύο του Νίκου Πενταζίδη λίγο μετά την συμπλήρωση του 39’ έφεραν την ΞΑΝΘΗ ΒF σε απόσταση ενός 2ποντου και 13.9’’ πριν το τέλος τον Θανάση Καραγιώργη να βρίσκεται στην γραμμή των ελεύθερων βολών έχοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Όμως ο νεαρός ήταν άστοχος και στις δύο βολές κάτι όμως που δεν έγινε και από τον Παναγιωταράκο που ανέβασε την διαφορά στο 73-77. Ο τελευταίος παραλίγο να γίνει ο αρνητικός πρωταγωνιστής της ομάδας του, αφού 5.7΄΄  πριν τη λήξη υπέπεσε σε φάουλ πάνω στον Καρύδα ο οποίος πρόλαβε να κάνει το σουτ και από ατυχία δεν μπήκε στο καλάθι αλλά του έδωσε την δυνατότητα να χτυπήσει τρεις βολές. Μπορεί να μειώθηκε η διαφορά στον πόντο όμως η ολιγωρία στις άστοχες βολές του Μακρή ήταν το καθοριστικό σημείο και παρά την προσπάθεια του Καρύδα στα 3’’ το ροζ φύλλο αγώνα έμεινε στον πάγκο του Κολοσσού.

Αρκετά καλή ήταν η διαιτησία των κ.κ. Μητσόπουλου (Γιάννενα) – Σώμου (Αθήνας). Ο τελευταίος είναι ο μόνιμος διαιτητής της Ροδίτικης ομάδας, καθώς έπαιξε και το προηγούμενο παιχνίδι αλλά και το περσινό με την κα. Αργυρού τότε απ’ όπου είχε προέλθει η τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών.

Τα 10λεπτα: 17-20, 40-39 (ημιχ.), 55-60, 76-78 τελικό.
Ξάνθη
BF (Σουλιώτης - Λεμονίδης): Καρύδας 18(2), Μίμιτσα 13(3), Στεφανίδης 3 (1), Πενταζίδης 23(1), Σουφλιάς 5, Καραγιώργης, Κουτσογιάννης, Βοϊβατόπουλος 1, Τσότσος 9, Φουτσιτζής 4. (Γενική στατιστική 23/38 βολές, 17/38 2ποντα, 7/18 3ποντα και 24 ριμπάουντ).

Κολοσσός (Φραγκιάς): Παναγιωτόπουλος 17(2), Παπαδάτος 12(3), Γκογκίδης 2, Παναγιωταράκος 13, Λιβιεράτος, Αλμπερτ 10, Γεωργίτσης 15(1), Μακρής 9(1).

 

*** Το τρίο της κορυφής στην Α2 παρέμεινε αναλλοίωτο και μετά το τέλος της 16ης αγωνιστικής και η μάχη για τις δύο θέσεις που οδηγούν στην Α1 καλά κρατεί. Ο Κολοσσός νίκησε δύσκολα στην Ξάνθη, το Ηράκλειο πέρασε από τη Δράμα με αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ηλυσιακός επικράτησε στα Ιλίσια του Δούκα και οι τρεις μαζί συνεχίζουν την κοινή πορεία τους στην κορυφή. Στην... παρέα απέτυχε να προστεθεί και η Χαλκίδα, η οποία γνώρισε βαριά ήττα στη Λάρισα από τον τοπικό ΓΣ, που κι αυτός απέκτησε σοβαρές ελπίδες για προβιβασμό. Στα χαρακτηριστικά της αγωνιστικής η πρώτη νίκη του ΔΑΣΑΛ που κέρδισε μέσα στο Παλ. Φάληρο.

***Αποφασισμένη για δραστικές κινήσεις παρουσιάζεται η ΕΟΚ, εάν δεν καταβληθούν από την ΓΓΑ έως την ερχόμενη Πέμπτη (17/2) η προβλεπόμενη επιχορήγηση. Η ομοσπονδία, μάλιστα, απειλεί με διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων (Α2, Β, Γ Ανδρών και Α1, Α2 Γυναικών) εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις, ώστε να δοθούν τα χρήματα και να μπορέσουν να «ανασάνουν» και τα σωματεία.



                 ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ηλυσιακοσ

δουκασ

73-67

π. φαληρο

ΛΙΟΣΙΑ

85-89

καο δραμασ

ηρακλειο

63-73

νηαρ ηστ

ΣΠΟΡΤΙΓΚ

62-75

ξανθη BF

κολοσσοσ

76-78

ΑΙΓΑΛΕΩ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

81-79

λαρισα

χαλκιδα

76-56

 

                 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

                (Επί 16 αγώνων)

1

ΚΟΛΟΣΣΟΣ

28

2

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

28

3

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

28

4

ΧΑΛΚΙΔΑ

27

5

ΛΑΡΙΣΑ

27

6

ΣΠΟΡΤΙΓΚ

27

7

νηαρ ηστ

24

8

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

23

9

ΔΟΥΚΑΣ

23

10

ΑΙΓΑΛΕΩ

23

11

ξανθη BF

22

12

Π. ΦΑΛΗΡΟ

20

13

ΚΑΟΔ

19

14

ΛΙΟΣΙΑ

17

 

          ΣΤΙΣ 19-02-2005

δουκασ

π. φαληρο

ΛΙΟΣΙΑ

καο δραμασ

ηρακλειο

νηαρ ηστ

ΣΠΟΡΤΙΓΚ

ξανθη BF

κολοσσοσ

ΑΙΓΑΛΕΩ

χαλκιδα

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

λαρισα

ηλυσιακοσ

 

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620