Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

’δικο το 2-1 του Ολυμπιακού Σταδίου μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Skoda Ξάνθη

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Με 2-1 ηττήθηκε η SKODA ΞΑΝΘΗ από τον Παναθηναϊκό για την 11η αγωνιστική παρά την μεγάλη εμφάνιση που πραγματοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο όπου και είχε εγκατασταθεί μπροστά από την εστία του Γκαλίνοβιτς. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο τέρμα με αποτέλεσμα να παραμείνει το 2-1 του πρώτου ημιχρόνου και ο Παναθηναικός να πάρει τους τρεις βαθμού της νίκης. Αντριτς (21') και Μάντζιος (42'), ο οποίος για μια ακόμη φορά «ξελασπώνει» την ομάδα του, οι σκόρερ για το τριφύλλι, ενώ είχε ισοφαρίσει ενδιάμεσα ο Γαρπόζης (35') για τους Ξανθιώτες.

Το πρώτο ημίχρονο στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού Σταδίου ήταν η χαρά του ποδοσφαιρόφιλου. Τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και η Skoda Ξάνθη έπαιξαν ανοιχτό ποδόσφαιρο, δημιούργησαν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και κατάφεραν να πιάσουν το… over σημειώνοντας συνολικά τρία γκολ.
Με το κλασσικό πια 4-4-2 ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός το παιχνίδι, έχοντας όμως στην ενδεκάδα του τον Αντριτς αντί του Κονσεϊσάο και τον Βόουτερ στα αριστερά αντί του τραυματία Σέριτς. Από την άλλη, η Skoda Ξάνθη με μοναδικό προωθημένο τον Λαμπριάκο και βοήθειες τους Λουτσιάνο και Γαρπόζη, βρέθηκε στο ξεκίνημα του ματς να προσπαθεί να κόψει την επιθετικότητα των παικτών του Μαλεζάνι. Η πρώτη φάση του αγώνα ήρθε από τον Βόουτερ, ο οποίος μετά από ατομική ενέργεια και σουτ, έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πιζανόφσκι. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου ήρθε στο 9', με τον Βόουτερ και πάλι να σουτάρει ωραία, τον Πιζανόφσκι να αποκρούει εντυπωσιακά, η μπάλα να στρώνεται στον Χαραλαμπίδη, ο οποίος μόνος του με το τέρμα σε μια απόσταση δύο μέτρων, να μην μπορεί να τη στείλει στα δίχτυα, αφού ο γκολκίπερ της Skoda Ξάνθης ήταν και πάλι εκεί. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους έφταναν χωρίς σημαντικά προβλήματα έξω από την περιοχή του Γκαλίνοβιτς, αλλά ως εκεί.
Αυτό που φαινόταν από την αρχή της αναμέτρησης, πήρε σάρκα και οστά στο 21' όταν ο Αντριτς εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Μόρις και με σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ξεσηκώνοντας τους περίπου 16.000 θεατές στο ΟΑΚΑ. Το πρώτο σουτ της Skoda Ξάνθης έγινε από τον Λαμπριάκο στο 33', αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Γκαλίνοβιτς. Η Skoda έδειξε για μια ακόμη φορά την ποιότητά της ως ομάδα και με μια υποδειγματική αντεπίθεση στο 35, ο Παπαδημητρίου από δεξιά βρήκε στο ύψος της μικρής περιοχής τον Γαρπόζη και αυτός δεν δυσκολεύτηκε με ωραίο πλασέ να κάνει το 1-1 και να ξαναρχίσει ουσιαστικά το ματς. Το καλύτερο «φάρμακο» για την ομάδα του Μαλεζάνι το έδωσε για μια ακόμη φορά ο Βαγγέλης Μάντζιος. Ο νεαρός φορ με μια εντυπωσιακή κίνηση έξω από την περιοχή, απέφυγε τον αντίπαλό του, προχώρησε και από πλάγια θέση με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Πιζανόφσκι και ξαναέδωσε στο 42' το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Έτσι έληξε και το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν καλό θέαμα και να υπόσχονται ακόμη καλύτερο στη συνέχεια.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Γιάννης Ματζουράκης πέρασε στο γήπεδο τον Μπαϊκαρά αντί του Σίκοβ, θέλοντας να δώσει έναν πιο επιθετικό τόνο στην ομάδα του. Το μοτίβο δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να βάλει κι άλλο γκολ, αλλά και την Skoda Ξάνθη να είναι πιο πιεστική και με αντεπιθέσεις να θέλει να απειλήσει. Στο 55' υπήρξαν κάποια νεύρα μεταξύ των παικτών μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Λουτσιάνο στον Αντριτς, αλλά δεν συνεχίστηκε το επεισόδιο. Στο 56' ο Λέο Μινέιρο έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν από φάουλ του Λουτσιάνο βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας του τριφυλλιού, αλλά η κεφαλιά του πέρασε μόλις άουτ. Σε εκείνο το διάστημα οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και περιόρισαν αισθητά τον Παναθηναϊκό, προσπαθώντας να φτάσουν στην ισοφάριση. Έτσι, οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν στις αντεπιθέσεις με τον ταχύτατο Παπαδόπουλο, χωρίς όμως να απειλούν σημαντικά τον Πιζανόφσκι.
Η μάχη του κέντρου ήταν σαφώς κερδισμένη για τους παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη, οι οποίοι με τη μπάλα κάτω προσπαθούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση την ίδια στιγμή που ο Μαλεζάνι έριχνε στο γήπεδο τους Λεοντίου και Τζιώλη, μήπως και μπορέσει να συμμαζέψει λιγάκι τα πράγματα. Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο πάντως, προκάλεσε αρκετές φορές τις αποδοκιμασίες των οπαδών του, καθώς η μεταμόρφωση ήταν καθολική, από ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος σε ένα πολύ μέτριο δεύτερο. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ σε μια αντεπίθεση, αλλά το σουτ του Βόουτερ έδιωξε ο Πιζανόφσκι κι έτσι έληξε το ματς, το οποίο σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά καλό, κυρίως στο πρώτο μέρος με τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί και στο δεύτερο να περιορίζεται σε αντεπιθέσεις, καθώς η Skoda ανέβασε ρυθμούς και προσπάθησε για την ισοφάριση.
Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς). Κιτρίνησε τους Βόουτερ, Δάρλα, Γκονζάλες, Χαραλαμπίδη, Γκούμα, Γκαλίνοβιτ - Γαρπόζη, Μινέιρο,΄Αντζα, Λουτσιάνο (δεν παίζει με Πανιώνιο)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Γκούμας, Μόρις, Δάρλας (84' Κώτσιος), Νίλσον, Γκονζάλες, Αντριτς (74' Τζιώλης), Χαραλαμπίδης (69' Λεοντίου), Βόουτερ, Μάντζιος, Παπαδόπουλος
Skoda ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Σίκοβ (46' Μπαϊκαρά), Ζαπρόπουλος, Παπαδημητρίου, Γαρπόζης, Αντζας, Λουτσιάνο (66' Ντε Ματία), Έμερσον, Τσικίνιο, Λαμπριάκος, Λέο Μινέιρο (73' Τοροσίδης).

Γιάννης Μαντζουράκης: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. ’ξιζε τη νίκη. Ήταν πολύ καλός, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Για εμάς θα ήταν ευτύχημα αλλά και άδικο με βάση την εικόνα να πηγαίναμε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο με το 1-1. Στο δεύτερο μέρος βελτιωθήκαμε, κάναμε ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε τον βαθμό. Ισως να αξίζαμε κάτι παραπάνω. Δεν πρέπει να αδικούμε τους εαυτούς μας. Θέλουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από πέρυσι, αλλά παίζει ρόλο και ο αντίπαλος. Αν ο αντίπαλος είναι δυνατός, τότε δεν είναι εύκολο. Δεν ζαλίζει η κορυφή. Περνάμε μια καμπή, αλλά θα επανέλθουμε»

Παρασκευάς Αντζας: «Τους λόγους που έφυγα από τον Ολυμπιακό τους ξέρω εγώ και ο κ. Κόκκαλης. Όλα τα άλλα που ακούγονται είναι ανοησίες. Δεν δίνω σημασία. Δεν μετάνιωσα που ήρθα στη Ξάνθη. Αν μετάνιωνα θα ήμουν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Όσον αφορά τον αγώνα, δεν δικαιολογώ την κούραση του Παναθηναϊκού. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να είναι συνηθισμένες στο βαρύ πρόγραμμα».

Νίκος Ζαπρόπουλος: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Προερχόμασταν από άσχημα αποτελέσματα. Έπρεπε να κάνουμε ένα καλό ματς, αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν δικαιολογήσαμε την παρουσία μας. Στην επανάληψη ήμασταν καλοί, αλλά δεν πήραμε το αποτέλεσμα».

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΠ

Η ομάδα Νέων της SKODA ΞΑΝΘΗ επιβλήθηκε με 6-0 της αντίστοιχης του Παναθηναϊκού στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α! Εθνικής κατηγορίας. Το συγκρότημα του Απόστολου Κουτρουλού από τα πρώτα λεπτά έδειξε την ανωτερότητα του και με ένα εκπληκτικό πρώτο δεκαπεντάλεπτο όταν προηγήθηκε με 3-0 κατάφερε να θέσει τις βάσεις για την μεγάλη νίκη.
Τα γκολ: 9΄ ο Χασομέρης με κοντινό σουτ, 11΄Λουίζος με απευθείας εκτέλεση φάουλ, 15΄ Παλάσκας με σουτ μέσα από την μικρή περιοχή, 46΄Κερεφίδης με κεφαλιά μετά από κόρνερ, 50΄εκ νέου ο Παλάσκας με κεφαλιά, 65΄το σκορ έκλεισε με τον Χασομέρη
SKODA ΞΑΝΘΗ:Βούλγαρης, Προβατίδης, Κομεσώβ, Γιαντσέλης, Λαμπερνάκης, Λουίζος (50΄Καραθανάσης), Ριζογιάννης, Δεσύλλας, Κερεφίδης (58΄Τουργαίδης), Χασομέρης (68΄Κοτσάκελης), Παλάσκας

ΤΣΑΓΚΙ ΤΕΛΟΣ

Δεν πέρασαν ούτε έξι μήνες από τότε που υπέγραψε συμβόλαιο με την Ξάνθη και ήδη αποτελεί παρελθόν. Ο Ισπανός επιθετικός, Γιάνεζ Μάρκος Φερνάντεζ (κατά κόσμον Τσάγκι) ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα με τις καλύτερες των προσδοκιών για να βοηθήσει την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη επιστρέφει πίσω στην πατρίδα του (τουλάχιστον μέχρι να βρει ομάδα) ως... αποτυχημένος. Δεν κατάφερε άλλωστε να αποδείξει πως διαθέτει τα προσόντα εκείνα προκειμένου να αποτελέσει έστω και εναλλακτική λύση στη γραμμή κρούσης πίσω από τον Σταύρο Λαμπριάκο και τον Βλάση Καζάκη.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620