Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Τοπικά Νέα

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Η ίδρυση των σχολών – εκπαιδευτηρίων του ΟΑΕΔ έγινε για την τροφοδότηση της αγοράς εργασίας με ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό. Στο πλαίσιο αυτό διατηρούνται και οι κατά τόπους ιδιαίτερες εθιμικές παραδόσεις.

Το ότι στη σχολή του ΟΑΕΔ Ξάνθης λειτουργούσε, γιατί σήμερα δεν λειτουργεί, τμήμα Ζαχαροπλαστικής ήταν από την επιτακτική ανάγκη της τοπικής αγοράς λόγω της μακροχρόνιας παράδοσης της Ξάνθης στα γλυκά. Επίσης στη σημερινή κοινωνία της πληροφορίας είναι ανεπίτρεπτο να κλείνουν τμήματα πληροφορικής . Δυστυχώς όμως, όλα αυτά συμβαίνουν στην Ξάνθη.

Ενώ τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσαν 7 με 8 τμήματα διαφόρων ειδικοτήτων, με δυναμική παρουσία μαθητών, οφειλόμενη κυρίως στους αναπληρωτές και ωρομίσθιους καθηγητές, την φετινή χρονιά εγκρίθηκαν μόνο 4. Το αποτέλεσμα ήταν παιδιά του νομού να μετακινούνται σε παρόμοιες σχολές των γειτονικών νομών, όπου βέβαια σε αντίθεση με την Ξάνθη, παρατηρείται αύξηση των τμημάτων.

Δεν νομίζω ότι η γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης είναι η μείωση των σχολών και των τμημάτων του ΟΑΕΔ , αλλά αν είναι, τουλάχιστον αυτό να μην γίνει επιλεκτικά για τον ακριτικό και με πολλές ιδιαιτερότητες νομό Ξάνθης. Επισημαίνω ότι η απορρόφηση των αποφοίτων του ΟΑΕΔ Ξάνθης αγγίζει το απόλυτο.

Μία σημαντική παράμετρος στην εύρυθμη λειτουργία των σχολών και των τμημάτων του ΟΑΕΔ είναι το εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο εργάζεται υπό καθεστώς ανασφάλειας, χωρίς να διαφαίνεται μελλοντική ρύθμιση των εργασιακών τους σχέσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον εν λόγω νομό υπάρχουν και προσωπικές πιέσεις από την επικεφαλής των ΤΕΕ ΟΑΕΔ η οποία καταγγέλλεται από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς για αυταρχική συμπεριφορά. Η καταγγελλόμενη διατηρεί παράλληλα δύο θέσεις, μία στο δημόσιο ως Διευθύντρια των ΤΕΕ ΟΑΕΔ Ξάνθης και μία ως διευθύντρια σε Ι.Ε.Κ. Α.Ε.- ΟΑΕΔ κι’ αυτό σε πλήρη γνώση του Διοικητή του ΟΑΕΔ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  1. Για ποιο λόγο μειώθηκαν τα τμήματα των ΤΕΕ ΟΑΕΔ Ξάνθης , για το ερχόμενο σχολικό έτος, ενώ υπάρχει ανάγκη περί του αντιθέτου; ΄Όπως αποδεικνύεται από την αύξηση τμημάτων σε γειτονικούς νομούς αυτό δεν υπαγορεύθηκε από μια γενικότερη πολιτική βούληση.
  2. Υπάρχει πρόθεση για επανεξέταση του θέματος, ώστε να επαναλειτουργήσουν τα ίδια τμήματα με την περυσινή χρονιά, αφού όλα τα στοιχεία συνηγορούν στην κατεύθυνση αυτή; Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν τα τμήματα Α΄ τάξης των ειδικοτήτων Αρτοποιίας , Ζαχαροπλαστικής , Ψυκτικών και Πληροφορικής;
  3. Είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης η ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων των αναπληρωτών και ωρομισθίων καθηγητών των ΤΕΕ του ΟΑΕΔ , με βάσει την κείμενη νομοθεσία;

Ο ερωτών Βουλευτής

Παναγιώτης Σγουρίδης

Κατατέθηκε 23/6/05

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620