Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ:

Δεν άντεξε στην μοναδική ευκαιρία που του δόθηκε να αποδείξει την προπονητική του αξία και παραιτήθηκε ο Χρήστος Μαγκώτσιος – Αντικαταστάτης του ο 38χρονος Γιώργος Ζαφειρούδης

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

«Ο Χρήστος Μαγκώτσιος θα είναι και πάλι προπονητής της Ξάνθη BF FASHION για την επόμενη 2ετία μια και οι διοικούντες έκριναν ότι στην παρούσα φάση ήταν η καταλληλότερη λύση. Κάτι για το οποίο υπάρχουν αποδεδειγμένες αμφιβολίες αφού έρχεται για 3 η φορά τα τελευταία 5 χρόνια που όμως μόνο αρνητικά σχολιάστηκε τις προηγούμενες φορές, κάτι άλλωστε που το γνωρίζουν οι Ξανθιώτες παράγοντες». Έτσι ξεκινήσαμε το άρθρο μας στις 16-6-2005 και σήμερα έρχεται η δικαίωσή μας, αλλά τέτοια δεν την θέλει κανείς όταν αγαπά αυτό που κάνει και ιδιαίτερα το μπάσκετ της Ξάνθης, το οποίο υπηρετώ ανελλιπώς από το 1991, χάρη φυσικά στον Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος με αυτά που δήλωσε την 15-9-2005 σε αθλητική εφημερίδα της συμπρωτεύουσας, ήρθε να επιβεβαιώσει τα παραπάνω.

Ο Χρήστος Μαγκώτσιος λοιπόν απέδειξε πόσο λίγος ήταν τόσο ως προπονητής όσο και σαν άνθρωπος. Ανάγκασε τον ευεργέτη του που τον πίστευε ως προπονητή, να τον στρέψει εναντίον του.

Αυτός (Νικολόπουλος) που τον έκανε μάγκα τρεις φορές τα τελευταία 5 χρόνια βγάζοντας τον από την αφάνεια, δίνοντας του ομάδα να δουλέψει και μάλιστα την τρίτη φορά από την αρχή δημιουργώντας της όπως θα την ήθελε, αν και τις προηγούμενες δύο φορές έφυγε ως αποτυχημένος.

Αυτός (Νικολόπουλος) που μέχρι και στην Ιταλία πήγε μαζί του διακοπές για να τον πείσει να έρθει στην Ξάνθη και μάλιστα με 2ετές συμβόλαιο και την στιγμή που ήταν ο πιο ακριβός από τις άλλες δύο λύσεις που υπήρχαν την περίοδο του καλοκαιριού. Που να είχε παρουσιάσει στην Ξάνθη και έργο; Ο Γρηγόρης Σουλιώτης που στην πρώτη του παρουσία ως πρώτος προπονητής, έσωσε την ομάδα από τον πρώτο γύρο, σπάζοντας το αρνητικό ρεκόρ του κ. Μαγκώτσιου με το 0-13 νίκες εκτός έδρας, τι έκανε ο δύσμοιρος; Ζήτησε μία μικρή αύξηση αίτημα που δεν έγινε δεκτό από τον κ. Νικολόπουλο ο οποίος αμέσως κινήθηκε να κλείσει τον έμπειρο κ. Μαγκώτσιο και μάλιστα με τα διπλά χρήματα. Το «έμπειρος» δανείζομαι από την ίδια αθλητική εφημερίδα της συμπρωτεύουσας και κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί έμπειρος θα με συγχωρέσετε αλλά έχω πολλές επιφυλάξεις;

Αυτός (Νικολόπουλος) λοιπόν τον εξώθησε σε παραίτηση, όπως δήλωσε σε αθλητική εφημερίδα των Αθηνών, ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν αυτός που τον στήριξε ακόμη και στα ατοπήματά του στο τουρνουά του Πανοράματος. Χαρακτηριστικό δε παράδειγμα η αποβολή με δύο τεχνικές ποινές από τον πάγκο του κ. Μαγκώτσιου στο παιχνίδι με το ICBS και η κακή συμπεριφορά του απέναντι τόσο στον διαιτητή κ. Μιχαλόπουλο όσο και στον αντίπαλο προπονητή χωρίς λόγο. Αντίθετα για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ο Σάκης Καρύδας πήγε και τον χαιρέτισε πριν την έναρξη του αγώνα κάτι που σχολιάστηκε θετικά. Και να σκεφτεί κανείς ότι στην μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας στα Εθνικά πρωταθλήματα κανείς άλλος προπονητής μας δεν κατάφερε να αποβληθεί από τον πάγκο.

Να πούμε για τις επιλογές του; Τρεις παίκτες έφερε σε διάστημα δύο μηνών, εκ των οποίων μόνο ο ένας (Φιλιούσης) μπορεί να σταθεί στην Α2, ενώ χάθηκαν πολύ καλύτερες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα σήμερα να μην έχει οριστικοποιηθεί το ρόστερ αφού βρισκόμαστε λιγότερο από μία εβδομάδα για την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων (κύπελλο).

Η λιτή έως περιεκτική δήλωση του Νίκου Νικολόπουλου σε απάντηση στο «η Ξάνθη διοικείται από το αλκοόλ» έχει ως εξής: «Τον ευχαριστούμε δημοσίως που παραιτήθηκε, γιατί μαζί του θα γινόμασταν αλκοολικοί».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΟΥΔΗΣ

Η θέση του προπονητή πάντως στην ομάδα δεν έμεινε κενή ούτε μία ημέρα καθώς άμεσα επιτεύχθηκε συμφωνία συνεργασίας με τον Γιώργο Ζαφειρούδη, το έργο του οποίου θα είναι δύσκολο.

Ο νέος τεχνικός που βρέθηκε ξανά πολύ κοντά να αναλάβει την ομάδα το καλοκαίρι και τότε επιλέχτηκε ο κ. Χρήστος Μαγκώτσιος, γεννήθηκε το 1967 στην Θεσ)νίκη και αγωνίστηκε ως καλαθοσφαιριστής στον Αργοναύτη και τον Μακεδονικό. Η προπονητική του καριέρα ξεκινά το 1993 σε ηλικία 26 χρονών και μέχρι το 2000 βρίσκεται στο κολέγιο «ΑΝΑΤΟΛΙΑ» που αγωνιζόταν στην Γ΄ Εθνική. Επόμενος σταθμός η ΜΕΝΤ για 4 χρόνια (2000-2004), όπου πανηγυρίζει την άνοδο στην Α1 και κατά την περσινή περίοδο στο ICBS πανηγυρίζοντας μία νέα άνοδο στην Α2. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο 8 ετών.

Τον νέο τεχνικό παρουσίασε στους παίκτες σύσσωμη η διοίκηση του Χρήστου Πούλιου, την Τετάρτη το απόγευμα και λίγο πριν την προπόνηση.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620