Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Άδικη η πρώτη ισοπαλία για την Skoda Ξάνθη στο 1-1 με τον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα η Skoda Ξάνθη έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Ηράκλειο συνεχίζοντας να εντυπωσιάζει στα μέχρι τώρα παιχνίδια που έχει δώσει. Ένα αποτέλεσμα που δεν ικανοποιεί τους Ξανθιώτες οι οποίοι παρά τις ατυχίες στον αγώνα μπορούσαν ακόμη και την νίκη. Δέχθηκαν την ισοφάριση με αυτογκόλ, έμειναν με 10 παίκτες – λόγω αποβολής του Παπαδημητρίου – πάνω από 25 λεπτά και παρ΄ όλα αυτά δεν πτοήθηκαν χάνοντας στο τέλος δύο καλές ευκαιρίες για να πάρουν το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο.
Δυνατά μπήκαν οι Κρητικοί στο παιχνίδι και είχαν τις ευκαιρίες για να ανοίξουν νωρίς το σκορ. Στο 4ο λεπτό, ο πορτιέρο της Ξάνθης Πιζανόφσκι κατόρθωσε να εξουδετερώσει διαδοχικά σουτ των Ντεγιάνοφ και Κόλτζου. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και πήραν τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή. Από την ατομική προσπάθεια του Παπαδημητρίου στο 21', ο Λάφατα απέτυχε να βάλει την Skoda Ξάνθη μπροστά στο σκορ. Σε διάστημα δύο λεπτών (33'-35'), η Skoda Ξάνθη έχασε δύο καλές ευκαιρίες, αλλά σταμάτησε πάνω στον Σηφάκη, που είπε "όχι", πρώτα στο σουτ του Μαχράτζε και ύστερα στο πλασέ του Λάφατα. Η υπεροχή της Skoda Ξάνθης καρποφόρησε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με ανέλπιστο τρόπο, όταν ο Παβιό εκτέλεσε φάουλ από πολύ μακρινή απόσταση, η μπάλα "έσκασε" μπροστά στον Σηφάκη, που αιφνιδιάστηκε και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα (0-1).
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν τρόπους επιστροφής στο παιχνίδι. Χωρίς να είναι όμως ιδιαίτερα απειλητικοί (αν εξαιρεθεί ένα σουτ άουτ του Ντεγιάνοφ στο 57'), κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 63' (1-1). Ύστερα από φάση διαρκείας, ο Ζαπρόπουλος στην προσπάθειά του να απομακρύνει το σουτ του Ρουμπάκη, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για την Ξάνθη, αφού έξι λεπτά αργότερα (69'), ο Παπαδημητρίου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, για μαρκάρισμα πάνω στον Ρουμπάκη. Ο ΟΦΗ, με την αριθμητική υπεροχή, πίεσε για ένα δεύτερο γκολ, περιόρισε την Skoda Ξάνθη, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ κινδύνευσε στις καθυστερήσεις με...έμφραγμα. Ο Τσικίνιο με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή, έστρωσε στον Ντε Ματία, εκείνος όμως πλάσαρε άουτ. Στο 94' ο Σηφάκης δεν την...ξαναπάτησε από τον Παβιό, αποκρούοντας το φάουλ του Γάλλου και 1-1 το τελικό σκορ στο Παγκρήτιο.
ΟΦΗ (Βλάχος): Σηφάκης, Τομάς (56' Πλουσής), Γκονζάλες, Ντάβιντσον, Κόλτζος (46' Τριανταφύλλου), Κουνενάκης, Χατζιαντριάν, Ρουμπάκης (78' Καζαντζής), Ντεγιάνοφ, Μαχλάς
SKODA ΞΑΝΘΗ (Ματζουράκης): Πιζανόφσκι, Ζαπρόπουλος, Παβιό, Παπαδημητρίου, Τσικίνιο, Έμερσον, Αντζας, Μαχράτζε (76' Καζάκης), Λουτσιάνο (81' Λέο Μινέιρο), Λάφατα (62' Ντε Ματία), Λαμπριάκος
Διαιτητής: Δέτσης (Αθήνας). Κιτρίνισε τους Γκονζάλες (26'), Χατζιαντριάν (36'), Μαχλά (82') - Παπαδημητρίου (7'), Λουτσιάνο (31'), Αντζα (65'). Απέβαλε με δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) τον Παπαδημητρίου (69').

ΠΑΒΙΟ

Ο Γάλλος αμυντικός της SKODA ΞΑΝΘΗ μετά από περσινή άτυχη σαιζόν που είχε όπου και τραυματίστηκε στον αγώνα με τον Πανιώνιο για την 10η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος της Α! Εθνικής κατηγορίας.
Η άτυχη αυτή στιγμή τον…ανάγκασε να μείνει εκτός γηπέδου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και η επιστροφή του υπήρξε την 27η αγωνιστική όπου και συμμετείχε στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή όπου η SKODA ΞΑΝΘΗ σφράγισε το εισιτήριο για την Ευρώπη.
Στην φετινή αγωνιστική περίοδο ο Γάλλος αμυντικός δείχνει να παίρνει φανέλα βασικού αφού τόσο στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ όσο και με τον ΟΦΗ αγωνίστηκε βασικός με πολύ καλή παρουσία.
Παράλληλα ο Ζακ Ολιβιέ Παβιό (το πλήρες όνομα του) πέτυχε το 3ο τέρμα του στα μέχρι τώρα παιχνίδια που έχει δώσει. Συγκεκριμένα η αρχή έγινε την 22η αγωνιστική στο παιχνίδι με το Αιγάλεω όπου και σκόραρε με εκτέλεση φάουλ. Στα Άνω Λιόσια και απέναντι στον Ακράτητο σκόραρε πάλι με απευθείας εκτέλεση φάουλ (λίγο νωρίτερα είχε πετύχει αυτογκόλ). Το 3ο του γκολ το σημείωσε στην συνάντηση με τον ΟΦΗ και ήταν και αυτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Κοινό σημείο των τριών τερμάτων που έχει πετύχει είναι ότι όλα σημειώθηκαν στο 45ο λεπτό !!!

*** Δώδεκα χρόνια έπρεπε να περάσουν για να αναδειχθούν ξανά ισόπαλες οι δύο ομάδες με γηπεδούχο τον ΟΦΗ (5 Σεπτεμβρίου 1993).

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620