Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Τοπικά Νέα

Θέση Τάτση για Πολιτική Συνοχής της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, κ. Κωνσταντίνος Τάτσης, μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών και εισηγητής για την γνωμοδότηση όσον αφορά τον Γενικό Κανονισμό για τα Διαρθρωτικά Ταμεία, συμμετείχε σήμερα (02.02.05) στις εργασίες της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Στην παρέμβασή του, που ακολούθησε την παρουσίαση της αρμόδιας Επιτρόπου σχετικά με την πολιτική συνοχής για την περίοδο 2007-2013, ο κ. Κωνσταντίνος Τάτσης επεσήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύει ένας εσπευσμένος συμβιβασμός ο οποίος θα βασίζεται στις απαιτήσεις των κρατών μελών που επιθυμούν μείωση των πόρων.

Συγκεκριμένα ο κ. Τάτσης δήλωσε ότι "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε τις προτάσεις της σχετικά με το όριο των δημοσιονομικών μέσων που απαιτεί η συνεχής πορεία για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Οι προτάσεις αυτές είναι αυτονόητο ότι διαθέτουν την καλύτερη τεχνοκρατική υποδομή και την ανάλογη πολιτική υποστήριξη. Τα κράτη καθαρής συνεισφοράς εξέφρασαν σκληρές απόψεις που αντιστρατεύονται κατάφορα την αρχή της αλληλεγγύης και θέτουν σε ορατό κίνδυνο τη συνοχή. Συνεπώς, ο συμβιβασμός πρόβαλε ως άμεση απάντηση. Όμως, γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Προεδρία υποχώρησαν άμεσα σε αυτήν την πολιτική επιλογή; Γιατί δεν εξαντλήσαμε τα όρια και τα επιχειρήματα της αρχικής πρότασης, η οποία πιθανόν να οδηγούσε σε ακόμη καλύτερη συμβιβαστική λύση;»

Ο κ. Τάτσης ζήτησε από την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Danuta Hubner, να υιοθετήσει μια σταθερή στάση υποστήριξης των αρχικών προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τον προϋπολογισμό, οι οποίες να εξασφαλίζουν τουλάχιστον τους στοιχειώδεις χρηματοδοτικούς πόρους, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η υλοποίηση του στόχου της συνοχής στις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης.

Από το Γραφείο Τύπου

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620