Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Α΄ΕΚΑΣΑΜΑΘ PLAY OFF: Προβάδισμα τελικού για τον Αρίωνα που έσπασε την έδρα του Ρούπελ.

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Ότι δεν πέτυχε στην προηγούμενη αγωνιστική το κατάφερε στο πιο καθοριστικό παιχνίδι, αυτό του πρώτου ημιτελικού σπάζοντας το πλεονέκτημα του Ρούπελ που είχε λόγω της πρωτιάς του, στον πρώτο όμιλο της Α΄ ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Το τελικό 64-82 μέσα στο Σιδηρόκαστρο επί του Ρούπελ ήρθε να επιβεβαιώσει την ανωτερότητα όχι μόνο της ομάδας του Χρήστου Παπαδόπουλου αλλά ακόμη και αυτού του δευτέρου ομίλου μια και συμμετέχουν οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες των ημιτελικών.

Έτσι την ερχόμενη εβδομάδα (πιθανόν Σάββατο) στην Ξάνθη έχει την ευκαιρία να τελειώσει τον ένα ημιτελικό των play off της Α! ΕΚΑΣΑΜΑΘ και να προκριθεί για άλλη μία χρονιά στον τελικό. Η ομάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου πραγματοποίησε την καλύτερή της εμφάνιση αποκομίζοντας πολλά χειροκροτήματα και θετικά σχόλια από τους φιλάθλους και τους αντιπάλους κάτι φυσικά που δείχνει και η τελική διαφορά της νίκης των 18 πόντων.

Και να σκεφτεί κανείς ότι η Ξανθιώτικη ομάδα δεν είχε πολλές μέρες ξεκούρασης αφού πριν δύο ημέρες το βράδυ αγωνίστηκε στο ΔΑΚ κόντρα στον Ορφέα Σκοπού, τον οποίο είχε κερδίσει με σκορ 72-65 μετά από αγώνα που εξελίχθηκε σε ντέρμπι, αφού οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα χωρίς να μπορούν να πάρουν διαφορά ασφαλείας.

Κορυφαίος των νικητών στο Σαββατιάτικο παιχνίδι ήταν ο Λιθόπουλος και κοντά του στάθηκαν οι Βαζαίος, Σπανός (που καθάρισε όλα τα ριμπάουντ ιδιαίτερα στο τελευταίο 10λεπτο αντικαθιστώντας και τον Κούτρα που είχε πάρει την άγουσα με ντισκαλιφιέ),Μαρουλάκης, Κουτσάκης, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Ντούντος, Τσιπσούκης και Ιντζές.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία των κ.κ. Βάτσιου – Δαμαλή.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 15-21, 35-47 ημίχρονο, 51-63, 64-82 τελικό.

ΡΟΥΠΕΛ (Ιωαννίδης): Σαλτσίδης 7 (1), Ντούντος 15 (2), Γρεασίδης 2, Δερβίκης, Ιντζές 12, Οικονομίδης 7, Αβραμίδης 7 (1), Τσιπσούκης 14.

ΑΡΙΩΝ (Παπαδόπουλος): Σπανός 5, Δημητριάδης 1, Μιχαηλίδης, Μαρουλάκης 10 (2), Αποστόλου, Βαζαίος 21, Κουτσάκης 9 (3), Ταχτσίδης 5 (1), Κούτρας 5, Λιθόπουλος 26 (2).

*** Την αποστολή συνόδευσε ο πρόεδρος της ομάδος Ηλίας Σπυριδόπουλος που έπλεε σε πελάγη ευτυχίας τόσο από την εμφάνιση όσο και από τα συγχαρητήρια που εισέπραττε.

*** Την χρωστούσε αυτή την καλή εμφάνιση ο Λιθόπουλος, που μετά την αποχή του λόγω τραυματισμού προσπαθούσε να επανέλθει δριμύτερος.

*** Στο Δοξάτο δείπνησε η αποστολή κατά την επιστροφή της όπου συναντήθηκε με τον Παπαδημητρίου που έφυγε γρήγορα από το ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ για να συγχαρεί τον κολλητό του.

ΘΕΣΕΙΣ 1 - 4

1ος

2ος

ΡΟΥΠΕΛ

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

64-82

Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

82-62

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620