Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

’ξιζε περισσότερα από την ισοπαλία η Skoda Ξάνθη απέναντι στην ανύπαρκτη ΑΕΚ

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Το νικηφόρο σερί της ΑΕΚ έλαβε τέλος στην Ξάνθη. Για την ακρίβεια της κόπηκε η φόρα... Οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη κράτησαν στο μηδέν την Ένωση, στερώντας της έτσι την δέκατη συνεχόμενη νίκη. Παρόλα αυτά, ο "Δικέφαλος" πήρε ένα σημαντικό βαθμό σε μια εξαιρετικά δύσκολη έδρα, όπως είναι τα Πηγάδια και κόντρα σε μια ομάδα που στην αυλαία του πρώτου γύρου δικαιούταν κάτι παραπάνω από την λευκή ισοπαλία. Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη που κράτησε απόρθητο το κάστρο της, ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές από την ΑΕΚ που δεν μπόρεσε να απειλήσει στο ελάχιστο. Δηλαδή, ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε όπως ξεκίνησε: με βαθμό δίχως ευκαιρίες (βλ. Ατρόμητο).
Οι παίκτες του Σάντος πίεσαν από την αρχή την Skoda Ξάνθη, η οποία αφού πρώτα αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα κυρίως στην ανάπτυξη της, στην συνέχεια ανέβασε ρυθμούς και μετέφερε το παιχνίδι στην περιοχή της Ένωσης, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου στους Τσιρίλο και Αλεξόπουλο.
Η σέντρα του Ίβιτς στο 3' πέρασε ανεκμετάλλευτη, αφού ο Λάκης δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα, ενώ στο 7', το σουτ του Κιντάνα κόντραρε σε σώμα αμυντικού. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν γρήγορος, και ο στόχος των δύο αντιπάλων ήταν ξεκάθαρος, η νίκη. Πάθος, πίεση, συνεχές τρέξιμο και τακτική, ήταν μερικά απο τα στοιχεία της σκακιέρας τόσο του Φερνάντο Σάντος, όσο και του Γιάννη Ματζουράκη που ουσιαστικά έριξαν τις ομάδες τους ενισχυμένο κέντρο (4-5-1 η Ξάνθης, 4-1-2-3 η ΑΕΚ).
Μετά το 20΄ η ΑΕΚ προσπάθησε και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 24' ο Λυμπερόπουλος είδε εκτός θέσης τον Πιζανόφσκι, αλλά το σουτ που επιχείρησε από μακριά δεν βρήκε στόχο. Η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων και του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο 40' με τον Βραζιλιάνο Έμερσον να στέλνει ελάχιστα άουτ τη μπάλα στη κεφαλιά που επιχείρησε.
Στο δεύτερο ημίχρονο, o Σάντος έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Σέζαρ αντί του Λάκη, ευελπιστώντας να δημιουργηθούν ρήγματα από τον Βραζιλιάνο στην άμυνα της Skoda Ξάνθης. Οι γηπεδούχοι πάντως ήταν καλά στημένοι και οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων σταματούσαν έξω από την περιοχή του Πιζανόφσκι.
Ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε και παρέμεινε σε αρκετά γρήγορα επίπεδα με τις δύο ομάδες να αναζητούν το γκολ που θα έλυνε το... γόρδιο δεσμό. Οι φάσεις μπροστά απο τις δύο εστίες, όμως ήταν λιγοστές, οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο στο ματς, ενώ οι μονομαχίες στη μεσαία γραμμή ήταν ιδιαίτερα δυναμικές.
Όποια ποιότητα υπήρχε στο πρώτο 45λεπτο είχε χαθεί και τη θέση της πήρε η δύναμη και οι ανορθόδοξες προσπάθειες των παικτών να δημιουργήσουν κινδύνους. Στο 65', ο Αντζας σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφ σάιντ.
Ο Σορεντίνο στο 74' και στο 75', έσωσε την ΑΕΚ από βέβαιη παραβίαση. Αρχικά έδιωξε σε κόρνερ το απευθείας χτύπημα φάουλ του Παβιό και στην εξέλιξη της φάσης, απομάκρυνε εντυπωσιακά την "σκαστή" κεφαλιά του Αντζα.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το μοναδικό σημαντικό στοιχείο ήταν η αποβολή του Ματζουράκη από τον πάγκο λόγω έντονων διαμαρτυριών, προς τον πρώτο επόπτη.

Διαιτητής: Νταμπώσης Πιερίας. Έδειξε κίτρινη κάρτα στους Φλίσκα, Λαμπριάκο, Λυμπερόπουλο, Αλεξόπουλο, Μόρα, Ιβιτς.
Skoda
Ξάνθη: Πιζανόφσκι, Μαχράτζε, Παβιό, Παπαδημητρίου, Αντζας, Εμερσον, Μπαϊκαρά (90' Σίκοφ), Κιντανά, Φλίσκας (81' Τοροσίδης), Γαρπόζης Λαμπριάκος.

AEK: Σορεντίνο, Γεωργέας, Μάλμπασα, Τσιρίλο, Αλεξόπουλος, Μόρας (87' Δέλλας), Τσάνκο (79' Σαπάνης), Ιβιτς, Σοάρες, Λάκης (46' Σέζαρ), Λυμπερόπουλος

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιάννης Μαντζουράκης: «Το παιχνίδι ήταν κακό και οι δύο ομάδες είχαν λίγες ευκαιρίες. Οι δύο ομάδες, πάντως πάλεψαν για το καλύτερο. Υπήρξε μια σκληρή μάχη με τρεις ουσιαστικά καλές φάσεις. Έμεινα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι δεν επιτρέψαμε στην ΑΕΚ να κάνει ευκαιρίες. Μετά το 70' είχαμε τις ευκαιρίες να πάρουμε τη νίκη».

Φερνάντο Σάντος: «Και η ΑΕΚ και η Ξάνθη, δεν είχαμε την τελική μπαλιά για να καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι καλό. Τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όσο και στο δεύτερο το παιχνίδι κύλησε πάνω κάτω στον ίδιο ρυθμό. Αξίζουν συγχαρητήρια στην αντίπαλό μας.»

*** Ντεμπούτο έκανε στην Ξάνθηη μασκότ της ομάδας μία αλεπού, η οποία όμως δεν έφερε γούρι.

***Προς το τέλος επικράτησε ένταση στην εξέδρα αλλά η παρέμβαση του Χρήστου Πανόπουλου λειτούργησε πυροσβεστικά.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620