Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Έπαιξε όσο χρειαζόταν η Skoda Ξάνθη για να επανέλθει στις νίκες διατηρώντας την καλή παράδοση στην Ν. Σμύρνη

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Η Νέα Σμύρνη αποδείχθηκεφιλόξενη για την Skoda Ξάνθη. Μετά από τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη (δύο ήττες, μια ισοπαλία), η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη βρήκε το δρόμο για τους τρεις βαθμούςεπικρατώντας του Πανιώνιου στην Ν. Σμύρνη με 2-0. Μπαϊκαρά (79') και Έμερσον (95') "σκόρπισαν" τα όνειρα των "κυανέρυθρων", οι οποίοι είχαν την πρωτοβουλία, όχι όμως και την ουσία.

Έπρεπε να περάσουν είκοσι λεπτά στο παιχνίδι για να δούμε αξιόλογη φάση, η οποία καταγράφεται στο λογαριασμό της Skoda Ξάνθης. Από σέντρα του Παπαδημητρίου, ο Λαμπριάκος έπιασε τη φαλτσαριστή κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Βάνιακ σε σπουδαία απόκρουση. Οι Ξανθιώτες ήταν αυτοί που είχαν και δεύτερη καλή ευκαιρία μετάαπό πέντε λεπτά, όταν Λάφατα και Έμερσον συνδυάστηκαν, με τον Βραζιλιάνο να ανακόπτεται την ύστατη στιγμή από τον Εξουζίδη, πριν πλασάρει τον Βάνιακ. Η καλύτερη ευκαιρία για την Skoda Ξάνθη απωλέσθη στο 29’, όταν από ταχύτατη εναλλαγή της μπάλας με τον Λαμπριάκο, ο Μπαϊκαρά βρέθηκε μόνος προ του Βάνιακ, που σταμάτησε δύο φορές τα διαδοχικά σουτ του Τούρκου μεσοεπιθετικού.
Σε αργό τέμπο κινήθηκε και το ξεκίνημα της επανάληψης, με την πρώτη υποψία ευκαιρίας να ανήκει στην Skoda Ξάνθη. Ο Λάφατα ελίχθηκε από δεξιά, έκανε την παράλληλη σέντρα με στόχο τον Αντζα, που δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή. Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν στην τακτική τους και η μπάλα ταλαιπωρείτο κάπου στο κέντρο του γηπέδου. Ο Πανιώνιος απείλησε στο 63’, όταν Φερνάντες και Κιάσσος συνεργάστηκαν λίγο έξω από την περιοχή της Ξάνθης, ο πρώην παίκτης του ΟΦΗ προσπάθησε «με τη μία» να βρει τον Ναλιτζή, ο Πιζανόφσκι όμως κινήθηκε έγκαιρα και μπλόκαρε τη μπάλα. Οι γηπεδούχοι είχαν έντονα παράπονα από τα…σημαιάκια των εποπτών, που τους ανέκοπταν με συνεχή οφσάιντ, άλλοτε σωστά και άλλοτε λανθασμένα.
Η Skoda Ξάνθη «κοίμισε» τον Πανιώνιο και τον «χτύπησε» καίρια στο 79’. Ο νεοεισελθών Ντε Ματία εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, οι αμυντικοί των νεοσμυρνιωτών απομάκρυναν προσωρινά, ο Λαμπριάκος έκανε το γύρισμα και ο Μπαϊκαρά με σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Βάνιακ, για το 0-1 υπέρ της SKODA. Μπροστά στο φάσμα της καταδικαστικής ήττας, ο Πανιώνιος επιχείρησε να αντιδράσει και μέσα σε ένα τετράλεπτο έχασε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 81’ ο Μπρέσκα από πλεονεκτική θέση σημάδεψε ψηλά, ενώ αμέσως μετά-και σε σύγχυση εντός περιοχής Skoda Ξάνθης-ο Πιζανόφσκι ενστικτωδώς έδιωξε τον κίνδυνο στην προβολή του Ναλιτζή. Στην εξέλιξη, ο γιγαντόσωμος Τσέχος πορτιέρο μπλόκαρε το δυνατό σουτ του Όραβετς.
Η Skoda Ξάνθη λίγο έλειψε να πετύχει στο 88’ το 0-2, με τον Βάνιακ να σταματά την προσπάθεια του Λέο Μινέιρο. Στο 89’ η κεφαλιά του Ναλιτζή κατέληξε άουτ και στο 91’ ο Μπαϊκαρά πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, με τον Βάνιακ να του λέει εντυπωσιακό «όχι». Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και με τον Πανιώνιο να έχει περάσει όλος μπροστά για την ισοφάριση, η Skoda Ξάνθη έβγαλε υποδειγματική αντεπίθεση, ο Αντζας έδωσε έτοιμο γκολ στον Έμερσον, με τον Βραζιλιάνο να έχει εύκολο έργο για το τελικό 0-2. Οι φίλοι του Πανιωνίου χειροκρότησαν ιπποτικά την Skoda Ξάνθη, αναγνωρίζοντας την ανωτερότητα του αντιπάλου.

Διαιτητής ήταν ο κ. Τσίκινης (Μεσσηνίας). Έδειξε κίτρινη κάρτα στους Γιαννόπουλο,Λάνγκερ, Σέπαρντ– Άντζα αντίστοιχα. Στο 43ο λεπτό, ο Σμίλιανιτς από μαρκάρισμα του Πιζανόφσκι βρέθηκε στο έδαφος με τον Τσίκινη να δίνει πέναλτι. Με την υπόδειξη, ωστόσο της βοηθού, ο Μεσσήνιος ρέφερι πήρε -σωστά- πίσω την απόφαση καταλογίζοντας οφ σάιντ. Εκτός αυτού, ο πορτιέρο της Skoda Ξάνθης ουδέποτε βρήκε το Σέρβο αμυντικό που έπεσε θεαματικά.

Πανιώνιος: Βάνιακ, Γιαννόπουλος, Ναλιτζής, Κιάσσος (83' Όραβετς), Μάκος, Σμίλιανιτς, Λάνγκερ, Γουνδουλάκης (67' Μπρέσκα), Φερνάντεζ, Μήτρου (83' Σέπαρντ), Λαζαρίδης.

Skoda Ξάνθη: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Ζαπρόπουλος, Έμερσον, Λαμπριάκος, Άντζας, Παβιό, Γαρπόζης (85' Λέο Μινέιρο), Μπαϊκαρά (92' Φλίσκας), Λάφατα (75' Ντε Ματία), Τοροσίδης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιάννης Μαντζουράκης: «Ήταν εξ αρχής ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Μπήκαμε όμως από την αρχή καλά και φτάσαμε στη νίκη. Συγχαρητήρια στον κ. Μπέο που ήρθε στα αποδυτήρια και μας έδωσε συγχαρητήρια».
Γιάννης Παπαδημητρίου: «Ήμασταν καλύτεροι και κερδίσαμε δίκαια. Θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει νωρίτερα το παιχνίδι. Ήθελα να μιλήσω για τη διαιτησία και μου δίνεται η ευκαιρία μετά από μια νίκη. Η διαιτησία θα πρέπει να σέβεται την προσπάθεια που κάνει η Ξάνθη. Ο κ. Τσίκινης ήταν εκνευριστικός. Θα δουλέψουμε για να φέρουμε την ομάδα και πάλι εκεί που ήταν προ εβδομάδων».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει την ΠΑΕ Πανιώνιος για την άψογη φιλοξενία όπως επίσης τον κ. Μπέο και τα μέλη της Διοίκησης της ΠΑΕ Πανιώνιος για το φίλαθλο πνεύμα που επέδειξαν και μετά το τέλος του αγώνα συνεχάρησαν το ποδοσφαιρικό μας τμήμα.
Επίσης ευχαριστεί τους φιλάθλους του Πανιωνίου για το ζεστό τους χειροκρότημα που ήταν η αναγνώριση της προσπάθειας που έκαναν οι ποδοσφαιριστές μας. Τέτοιες συνολικές συμπεριφορές θα απομακρύνουν την βία και θα φέρουν οικογένειες και παιδιά στο γήπεδο.

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΤΟ ΤΕΠ

Δεν μπόρεσε να πετύχει την 2η συνεχή νίκη στην έδρα της η SKODA ΞΑΝΘΗ καθώς στο παιχνίδι που διεξήχθη στο Αθλητικό Κέντρο των Πηγαδίων ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας και να προσθέσει ακόμη έναν βαθμό στην συγκομιδή του.
Οι παίκτες του Τόλη Κουτρουλού που ξεκίνησαν εντυπωσιακά τον αγώνα, 4 κόρνερ στα πρώτα 10 λεπτά, φάνηκαν να επηρεάστηκαν από το γκολ που δέχτηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν την αυτοσυγκέντρωση τους. Το σκορ άνοιξε ο Στασινόπουλος στο 19ο λεπτό που εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας για να ισοφαρίσει ο Χασομέρης ακριβώς με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
Από τον Πανιώνιο αποβλήθηκαν στα τελευταία δύο λεπτά της συνάντησης οι Γιαννούλης και Γκιτσάλης αμφότεροι με δύο κίτρινες κάρτες,
Η σύνθεση της SKODA ΞΑΝΘΗ: Βούλγαρης, Λαμπερνάκης, Κομεσώβ Δ., Αποστολίδης, Κομεσώβ Χ., Λουίζος, Ριζογιάννης, Δεσύλλας (84΄Καραθανάσης), Κερεφίδης, Χασομέρης (54΄Ξαντινίδης), Παλάσκας.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620