Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάζει στο κοινό της Θράκης, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2006, στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη» στην οδό 12 Αποστόλων και Οδυσσέως Ανδρούτσου, στις 19.00, τα εγκαίνια της έκθεσης του διεθνούς φήμης Αρχιφωτογράφου-Ρεπόρτερ, του πρακτορείου REUTERS κ. Γιάννη Μπεχράκη με τίτλο:

«Χάος»

Την έκθεση θα εγκαινιάσει, παρόντος του καλλιτέχνη, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Η έκθεση περιέχει φωτογραφίες από αποστολές στο Ιράκ, Σομαλία, Σιέρα Λεόνε, Τσετσενία, Παλαιστίνη, Αφγανιστάν και Αλβανία. Οι φωτογραφίες / ανταποκρίσεις έχουν διοχετευθεί στα ΜΜΕ όλου του κόσμου μέσω του πρακτορείου REUTERS του μεγαλυτέρου μέσου ενημέρωσης στον κόσμο με περισσότερους από 2,5 δις ανθρώπινους αποδεκτές καθημερινά,

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Γιάννης Μπεχράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε φωτογραφία και έκανε BA στο Middlesex University της Αγγλίας.. Το 1988 προσελήφθη στο Λονδίνο από το πρακτορείο REUTERS και από το 1989 είναι υπεύθυνος του φωτογραφικού του τμήματος στην Ελλάδα. Τον επόμενο χρόνο έγινε μέλος ενός άτυπου ελίτ γκρουπ από 5-6 φωτογράφους και δημοσιογράφους του πρακτορείου, με αποστολή την κάλυψη των μεγαλυτέρων γεγονότων παγκοσμίως. Στα βραβεία που έλαβε τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνονται, το World Press στο Άμστερνταμ (το σπουδαιότερο παγκοσμίως βραβείο για φωτορεπόρτερ) το Overseas Press Club of America στη Νέα Υόρκη ( το μεγαλύτερο βραβείο για ξένο ανταποκριτή στην Αμερική) το βραβείο Bayeux στο Παρίσι για την καλύτερη πολεμική ανταπόκριση, τον τίτλο του Ευρωπαίου φωτογράφου της χρονιάς 3 φορές, σε Λονδίνο, Ρώμη και Βαρκελώνη στον ετήσιο διαγωνισμό της FUJI, όπως επίσης και το Ελληνικό δημοσιογραφικό βραβείο Βότση. Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος και σε ομαδικές σε Αθηνά, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο, Εδιμβούργο, Νέα Υόρκη, Ρώμη, Βαρκελώνη, Μαδρίτη και στο Ντουμπάϊ.

Η πρώτη του ατομική έκθεση έγινε μαζί με την UNICEF στην Αθήνα το 2002, με θέμα τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος εγκαινίασε την έκθεση που έγινε στο Ζάππειο μέγαρο και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις πωλήσεις αφισών της έκθεσης και ειδών της UNICEF, δωρίθηκαν στα παιδία του Αφγανιστάν.

Η έκθεση του Γιάννη Μπεχράκη πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Ν. Ξάνθης, θα διαρκέσει έως τις 24 Μαρτίου 2006 και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά (εκτός Κυριακής) 9.00 - 14.00 και 19.00 -21.00.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620