Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Σε μία λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης την Δευτέρα το απόγευμα και με την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων η Lady Marina Marks έδωσε διάλεξη με θέμα:

Η γέννηση του Ελληνικού Τύπου στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Πρόεδρος του Δ. Σ. του Ιδρύματος κα Βιργινία Τσουδερού, το μέλος του Δ. Σ. του Ιδρύματος καθηγητής της Παντείου κος Άγγελος Συρίγος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κος Παναγιώτης Σγουρίδης, ο Αντιπρόεδρος του Ε.Β.Ε. Ξάνθης κος Στέλιος Μωραΐτης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ξάνθης, η εκπρόσωπος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ο εκπρόσωπος του Στρατηγού του Δ΄ Σ. Σ. ιδιοκτήτες εφημερίδων της πόλης, και πλήθος κόσμου.

Στην ομιλία της η Lady Marks αναφέρθηκε στην γέννηση των Ελληνικών εφημερίδων, στον τρόπο λειτουργίας τους, στις προοπτικές εξέλιξης και βιωσιμότητας τους, καθώς και στην επιρροή τους στην κοινή γνώμη της εποχής.

Μετά το τέλος της διάλεξης το ενδιαφέρον του κοινού παρέμεινε έντονο με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ενδιαφέρουσα συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων πάνω στο θέμα με την Lady Marks.

Η όμορφη αυτή βραδιά έκλεισε με δείπνο που παρέθεσε το Ε.Β.Ε. Ξάνθης σε γνωστό εστιατόριο.

Το πρωί της ίδιας μέρας η Lady Marks επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο των Αβδήρων και είχε μια φιλική συζήτηση με την Δήμαρχο κα Εύα Τσακίρη, και κατόπιν έκανε μια βόλτα στην παλιά πόλη της Ξάνθης όπου και εξέφρασε τον θαυμασμό της για την αρχιτεκτονική και τα σημάδια του πολιτισμού που φέρει ακόμη και σήμερα.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620