Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης - χορευτικό εργαστήρι ΦΕΞ, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στη διάλεξη της εθνομουσικολόγου Βασιλικής Συρακούλη με θέμα:

«Εθνομουσικολογία, εκπαίδευση και πολιτισμικές πολιτικές»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.30 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης

Είσοδος Ελεύθερη

Σχετικά με τη διάλεξη

Το έτος 2005-2006 σχεδιάστηκε, δημιουργήθηκε και εφαρμόστηκε το σχολικό εθνομουσικολογικό πρόγραμμα «Μουσικές του κόσμου, μουσικές της Ελλάδας: Η εθνομουσικολογία στο σχολείο» απευθυνόμενο στις τρεις τάξεις του γυμνασίου αλλά και τις δύο τελευταίες του δημοτικού. Η παρούσα διάλεξη παρουσιάζει τους θεωρητικομεθοδολογικούς άξονες δημιουργίας του προγράμματος, τις όψεις της εφαρμογής του, τα αποτελέσματα του ερευνητικού του χαρακτήρα, τις δυναμικές και προοπτικές του αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το πώς μια σχολική τάξη γίνεται όχημα πολιτισμικής πολιτικής.

Βασιλική Συρακούλη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε με άριστα και βραβείο από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο και περατώνει διδακτορική διατριβή στον κλάδο της αστικής εθνομουσικολογίας υπό την επίβλεψη του Παύλου Κάβουρα. Είναι διπλωματούχος πιάνου του Εθνικού Ωδείου, στο οποίο και σπούδασε και ανώτερα θεωρητικά. Κατά τα έτη 1997-2003 εργάστηκε ως ερευνήτρια-εθνομουσικολόγος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας καθώς και την ειδική έρευνα "Η μουσική των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης". Συμμετέχει στη διακρατική συνεργασία Ελλάδας-Σερβίας στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς με επικεφαλής την Αικατερίνη Ρωμανού και εργάζεται στην ψηφιοποίηση αρχείων ελληνικής μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης και το Ίδρυμα Λεντάκη. Έχει λάβει υποτροφίες από το Ι.Κ.Υ, το κληροδότημα Παπαδάκη, το Εθνικό Ωδείο και τελευταία από το ίδρυμα «Προποντίς» για την περάτωση της διδακτορικής της διατριβής. Συνεργάζεται με διεθνή περιοδικά ως συγγραφέας και κριτής.

Πληροφορίες

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης - Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης

Αντίκα 7, 67100 Ξάνθη

Τηλ .25410/25421 - 6937120986

e-mail: fex1@acn.gr fexanthis@gmail.com http://www.fex.org.gr

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620