Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Παρόντος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Χρήστου Ζαχόπουλου, ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγο του, της Προέδρου του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και πρώην υπουργού κυρίας Βιργινίας Τσουδερού, όλων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του κ. Εδουάρδου Σακαγιάν, με τίτλο «Χώροι με ανθρώπους».

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, Γενικός Γραμματέας περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ,ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, ο Διοικητής του Δ΄ Σ. Σ. αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Καραβάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Λιανός, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων Θράκης κ. Βασίλειος Μπορνόβας, ο Διευθυντής του Ι.Π.Ε.Τ. κ. Χρίστος Χαμζάς, η Πρόεδρος του Συλλόγου των Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης κα. Ελένη Ευφραιμίδου, ο Πρόεδρος του Μουσείου Σύγχρονής Τέχνης Θεσσ/νίκης και γνωστός γλύπτης, έργα του οποίου κοσμούν την Ξάνθη, κ. Γεώργιος Τσάρας, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Νικόλαος Λεοντής, ο Πρόεδρος του Ροταριανού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ιγνάτιος Παπαχρήστου, η Διευθύντρια του κεντρικού υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κα. Άννα Πασά, ο ιδιοκτήτης της gallery Kalfayan κ. Αρσέν Καλφαγιάν, εκπρόσωποι της Αρμενικής Κοινότητας Ξάνθης, Κομοτηνής, Καβάλας και πλήθος εκλεκτών προσκεκλημένων.

Στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Χρήστος Ζαχόπουλος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελείται από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων με την οποία εγκρίθηκε η μελέτη για την αποκατάσταση της καπναποθήκης «Π».

Τέλος αναφέρθηκε τόσο στον προγραμματισμό του Υπουργείου Πολιτισμού αναφορικά με την Πολιτιστική Πολιτική και το επιχειρησιακό σχέδιο υλοποίησης, σε εθνικό και σε περιφερειακό επίπεδο αλλά και στο πολύ σημαντικό έργο πού έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο ζωγράφος κ. Εδουάρδος Σακαγιάν, που χωρίς να χάσει χρόνο ξενάγησε τους προσκεκλημένους στο χώρο, μιλώντας φιλικά μαζί τους για την δουλειά αλλά και το έργο του γενικότερα.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620