Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Νίκη που φέρνει την Εθνική μας

ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση

Η καρδιά της πρωταθλήτριας Ευρώπης είναι πάρα πολύ μεγάλη και δεν πρόκειται να σταματήσει να χτυπά. Η Ελλαδάρα ήθελε μόνο νίκη απέναντι στους αήττητους, τα τελευταία 7,5 χρόνια, Δανούς και την πήρε πανάξια, δίκαια. Επιδεικνύοντας ψυχή χιλίων λεόντων και παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο, ειδικά στο Β ημίχ

ρονο, οι διεθνείς μας νίκησαν τους Σκανδιναβούς με 2-1 και ξαναμπήκαν πιο γερά από ποτέ στην διεκδίκηση της πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Γερμανίας το 2006 από τον 2ο προκριματικό όμιλο.

Ουκρανία (6) 14
Ελλάδα (5) 8
Δανία (5) 6
Τουρκία (5) 6
Αλβανία (5) 6
Γεωργία (4) 5
Καζαχστάν (4) 0

Οι συνθήκες που είχαν δημιουργήσει οι περίπου 33 χιλιάδες θεατές στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ήταν οι καλύτερες για να πωρωθούν οι Ελλήνες διεθνείς μας. Τίποτα μέσα στο γήπεδο δεν θύμιζε Φλεβάρη μήνα μιας και η ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ ζεστή, ικανή σαν λάβα να κάψει τους Δανούς. Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν όπως αναμενόταν με τους παίκτες του Μόρτεν Ολσεν να προσπαθούν να κλείσουν κάθε χώρο προς την μεγάλη τους περιοχή και τους παίκτες του Ρεχάγκελ να προσπαθούν να βρουν τους χώρους τους. Κι όταν τους βρήκαν... Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ακολούθησε. Από το 15ο λεπτό του ματς και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Πιερλουίτζι Κολίνα για το πρώτο μέρος η εθνική μας ήταν θαυμάσια και το κυριότερο πολύ ουσιαστική. Εκμεταλλευόμενη τα τεράστια κενά που υπήρχαν στην άμυνα των αντιπάλων μας και με συνεχές πρέσινγκ γίναμε τα απόλυτα αφεντικά στον αγωνιστικό χώρο. Σε συνδυασμό μάλιστα με την παρουσία του κόσμου ήταν φυσικό κι επόμενο να έρθουν και οι ευκαιρίες...

Με πολλή διάθεση και ακόμη περισσότερο τρέξιμο, γρήγορη κυκλοφορία και σωστή οργάνωση, απείλησαν για πρώτη φορά στο 8ο, όταν από λάθος της αντίπαλης άμυνας ο Βρύζας σούταρε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σόρενσεν πλόνζαρε αποτελεσματικά (και σωτήρια) στην αριστερή γωνία του για να βγάλει τη μπάλα κόρνερ σε φάουλ του Καραγκούνη, ο οποίος μετά την πάσα που δέχθηκε στην εκτέλεση του κόρνερ έπιασε πολύ ωραίο σουτ στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 17ο λεπτό κεφαλιά του Βρύζα πέρασε επίσης άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Γιαννακόπουλος «έψαξε» την πάσα αντί να σουτάρει, όντας στην μεγάλη περιοχή -αλλά αριστερά- του Σόρενσεν. Η Ελλάδα κυριαρχούσε κατά κράτος των Δανών στον αγωνιστικό χώρο, και αυτή η καταφανής ανωτερότητα έμελλε να «καρποφορήσει» στο 25ο λεπτό...

Ο «κάπτεν» Θοδωρής Ζαγοράκης, εκτέλεσε πολύ γρήγορα το φάουλ που είχε κερδίσει ο Χαριστέας, κι ενώ το τείχος των Δανών ακόμη στηνόταν, αιφνιδίασε τον Σόρενσεν κάνοντας το 1-0, και σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της εθνικής ύστερα από 101 διεθνείς συμμετοχές! Κι ενώ οι πανηγυρισμοί καλά-καλά δεν είχαν τελειώσει στις εξέδρες, εφτά λεπτά αργότερα ο Γκράβεσεν υπέπεσε σε πέναλτι επί του Γιαννακόπουλου σε στημένη φάση (φάουλ του Καραγκούνη). Ο Αγγελος Μπασινάς θυμήθηκε τα «μεγαλεία» της Πορτογαλίας, και όπως στον εναρκτήριο αγώνα του Εuro 2004 (με αντίπαλο τον Ρικάρντο) έτσι και σε αυτή την περίπτωση, με εξαιρετικό πλασέ ψηλά στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα της Αστον Βίλα έκανε το 2-0 δίνοντας πολύ σημαντικό προβάδισμα στην Ελλάδα. Η εξέλιξη του αγώνα ανάγκασε τους Δανούς να προσπαθήσουν να αντιδράσουν, κι έτσι στο 42 ο Νικοπολίδης χρειάστηκε να επέμβει σε δύο χρόνους στο σουτ του Γκράβεσεν. Ατυχώς, όμως, ο τερματοφύλακας της Ελλάδας έχασε τη μπάλα -την οποία φαινόταν να ελέγχει- σε γύρισμα (από αριστερά) του Πέρεζ και ο Ρόμενταλ μείωσε σε 2-1 ενώ παίζονταν οι καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο όπως αναμενόταν οι Δανοί θα έπαιζαν όλα τα χαρτιά τους, άρα και εμείς πρωτίστως θα έπρεπε να διαφυλάξουμε την εστία μας από δεύτερο γκολ. Ο Ολσεν ξεκινά αντικαθιστώντας τον αρνητικό σήμερα Πέρεζ με τον έμπεριο Γιόργκενσεν δίνοντας άλλον αέρα στην ομάδα του. Την ίδια ώρα ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν μπορούσε να συνεχίσει μιας και η ίωση που αντιμετώπιζε όλες αυτές τις ημέρες τον είχε καταβάλει και έγινε αλλαγή. Ο Κυργιάκος πήρε τη θέση του στέλνοντας τον άριστο μέχρι σε εκείνο το σημείο Κατσουράνη στο κέντρο του γηπέδου. Ακολούθησε ακόμη μία αναγκαστική για την Ελλάδα αλλαγή καθώς ο Γιώργος Καραγκούνης βασανιζόταν από έντονους πόνους στο αριστερό πόδι και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Το κέντρο μας είχε αποσυνδεθεί και ήταν φανερό πως το γκολ των Δανών, και ειδικά ο χρόνος στον οποίο επετεύχθη, είχε επηρεάσει τους διεθνείς μας, αφού από το παιχνίδι τους έλειπε πλέον η απόλυτη σιγουριά του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο μισό του αγώνα κύλησε χωρίς φάσεις ως το 70ο λεπτό, όταν ο Νικοπολίδης χρειάστηκε να επεμβεί σο μακρινό φάουλ του Γκράβεσεν, και να αποκρούσει δύσκολα το «πονηρό» συρτό σουτ σε κόρνερ. Στην εκτέλεσή του, και ύστερα από τη σύγχυση που δημιουργήθηκε στην ελληνκή εστία, ο Τόμασον σούταρε από πολύ κοντά πάνω στον Νικοπολίδη χάνοντας μεγάλη ευκαιρία. Η Ελλάδα βρισκόταν πια σε κατάσταση άμυνας, αφού είχε χάσει το κέντρο, κι έτσι στο 77 ο Νικοπολίδης έκανε μεγάλη απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Τόμασον, ύστερα από σέντρα του Ντάνιελ Γένσεν. Οι Δανοί είχαν κυριαρχήσει, και στο 84 ζήτησαν πέναλτι σε ακούσιο χέρι του Δέλλα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθεί ο Μόρτεν Ολσεν, που φώναζε τόσο πολύ ώστε ανάγκασε τον Κολίνα να τον στείλει στην εξέδρα αποβάλλοντάς τον. Η μεγάλη ευκαιρία των «βίκινγκς», πάντως, χάθηκε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο ανίκητος στο δεύτερο ημίχρονο Νικοπολίδης πέφτοντας με αυτοθυσία μπροστά στον

Ρόμενταλ αρχικά απέτρεψε την ισοφάριση, ενώ και στη συνέχεια το σουτ του Μάντσεν έφυγε ψηλά άουτ στέλνοντας τις καρδιές τόσο των 33 χιλιάδων θεατών που βρέθηκαν στο γήπεδο, όσο και όλων των υπόλοιπων που παρακολουθούσαν το ματς τηλεοπτικώς στη... θέση τους!

 

Διατητής: Πιερλουΐτζι Κολίνα (Ιταλία)
Κίτρινες: Κατσουράνης, Δέλλας-Λούστου, Κρόλντρουπ

ΕΛΛΑΔΑ (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Κατσουράνης, Δέλλας, Ζαγοράκης (46 Κυργιάκος), Μπασινάς, Γιαννακόπουλος, Καραγκούνης (61 Καφές), Χαριστέας, Βρύζας (83 Αμανατίδης).
ΔΑΝΙΑ (Μόρτεν Ολσεν): Σόρενσεν, Πόουλσεν, Κρόλντρουπ, Λούστου (65 Νίλσεν), Νίκλας Γένσεν (70 Μάντσεν), Πρίσκε, Γκράβεσεν, Ρόμενταλ, Τόμασον, Ντάνιελ Γένσεν, Πέρεζ (46 Γιόργκενσεν).

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620