Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Ο Σύλλογος των Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και ο Εκδοτικός Οίκος Μιχάλη Σπανίδη παρουσιάζουν την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2006 στις 19.00, στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη», το βιβλίο του Δικαστικού Επιμελητή κ. Χρήστου Μιχ. Μιχαλόπουλου με τίτλο:

«Το Θρακικό Βασίλειο των Οδρυσών

Θρακική Ιστορία Έξι Αιώνων (5ος π.χ.-1ος μ.Χ. Αι.»

Πολλοί, κατά το 19ο αιώνα αλλά και στις αρχές του 20ου, κατέγραψαν και παρουσίασαν εργασίες τους με τη γενική ιστορία της Θράκης, αλλά και τις διάφορες πλευρές της μακραίωνης όσο και πλούσιας πολιτιστικής παρουσίας της. Λόγιοι της Θράκης, όχι κατ’ ανάγκην ειδικοί επιστήμονες, παρουσίασαν θαυμάσια έργα και συγγράμματα. Η παράδοση αυτή συνεχίζεται με τον συμπολίτη μας Χρήστο Μιχαλόπουλο, που συχνά τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει εξαίρετα δείγματα του ενδιαφέροντός του για την Θράκη, με δημοσιεύματα στον τύπο και δημόσιες ομιλίες. Οι εκδόσεις ΣΠΑΝΙΔΗ κυκλοφόρησαν πρόσφατα το βιβλίο του με τίτλο «ΤΟ ΘΡΑΚΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΔΡΥΣΩΝ – Θρακική Ιστορία Έξι Αιώνων (5ος π.Χ. – 1ος μ.Χ.)». Η ιστορική αυτή μονογραφία προέκυψε ως τμήμα άλλης μεγαλύτερης εργασίας του συγγραφέα για τα θρακικά φύλα, που παρουσίασε σε διάλεξή του τον περασμένο Μάιο.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Κώστας Γούναρης, ο Φιλόλογος-Συγγραφέας κ. Θανάσης Μουσόπουλος και ο Λέκτορας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Ιωάννης Μπακιρτζής.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620